Wieniec Zdrój Jutrzenka 20.04.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22

Re: Wieniec Zdrój Jutrzenka 20.04.2017

Post autor: jan19557 »

Prywatnie to z za wschodniej granicy są prawie cały czas w Jutrzence podobnie jak Niemcy. Nie wiem co macie do nich bo od nas też ludzie jeżdżą na kurację na Litwę, Białoruś i Ukrainę. My możemy a oni nie. Zostawiają sporą kasę u nas. Są bardziej rozrzutni niż Niemcy.
zibas
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 sty 2017 19:56
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: zibas »

Ja nic nie mam nic do nich a ni do ich rozrzutności :) Może i tam byli i są obecnie, ale to są nieliczni.
A dowiedziałem się że ma przyjechać znaczna grupa, i ludkowie się obawiają ich zachowań w grupie ( imprezowanie itp )
Jedni jadą odpocząć od dnia codziennego i pocerować własne zdrowie, a inni dla rozrywki :) i powinni wiedzieć jak najwięcej o miejscu do którego się wybierają.
Pisze tu o nieprawidłowościach itp żeby ludzie mieli jasność co i jak.

Wszelkie skargi i uwagi można zgłaszać do managera wieńca, każdy może tam pójść i powiedzieć co mu leży na żołądku :)
robbo44
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 paź 2016 20:11
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: robbo44 »

zibas pisze:
Wszelkie skargi i uwagi można zgłaszać do managera wieńca, każdy może tam pójść i powiedzieć co mu leży na żołądku :)
A da to coś, skoro oni sypia eurosami ?
zibas
Kuracjusz
Kuracjusz

Oczywiście że da, :) dzięki ZUS i NFZ ten moloch sie utrzymuje.

Byłem świadkiem gdy koleżanka zgłosiła swoje uwagi co do sprzątania brudnych naczyń na jadalni.
Postraszyła że zrobi fotke telefonem i prześle do ZUSu , za dwa dni przyjęte zostały 4 dziewczyny :) poprawiło się trochę.
Zresztą zobaczycie że dziewczyny pracujące w jadalni obsługują bar w holu głównym, w PUB ie pod ziemią i pod arkadami.
Jest jeszcze taka ruda główna pielęgniarka zajmująca się kuracjuszami, do niej można też zgłaszać uwagi. :)
Nie bójcie się mówić o nieprawidłowościach, nie jedziecie tam wyrokiem sądu :) Płacicie za to :)
robbo44
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Nie wiem ile ZUS płaci za kuracjusza ale chyba niezbyt dużo bo mój znajomy, który jeździ od kilku lat twierdzi że kuracjusze z ZUS są traktowani jako ten gorszy sort, potem ci z NFZ, potem długo długo nic i na szczycie dopiero komercyjni co płaca za wszystko sami.
Kolega był zdziwiony jak mu powiedziałem że w Jutrzence ludzie opisują że muszą czekac na wolne miejsce na jadalni. On był ostatnio w Cieplicach i Aleksandrowie Kujawski to tam na początku turnusu jakas Pani typu manager przydzielała miejsca na stołówce. No ale może w tamtych sanatoriach nie bywało po tysiąc kuracjuszy na raz.
Jade tam za miesiąc i powiem szczerze że mam coraz więcej obaw. Pokój jednoosobowy wybiła mi z głowy Pani z która rozmawiałem, chyba ktoś z recepcji, twierdząc że dla kuracjuszy z ZUS one sie nie należą, mimo iż w moim ZUSie mówiły kobitki że jeśli tylko są wolne takowe pokoje to bez problemu powinienem otrzymać.
Pożyjemy zobaczymy, jakoś te 24 dni może się przeżyje :roll:
zibas
Kuracjusz
Kuracjusz

robbo44, może i kuracjusze ZUS i NFZ są tym ,, gorszym sortem ,, :) , ale nas jest dziesiątki tysięcy a komercyjnych tysiące.
Naszą narodową specjalnością jest wieczne stękanie itp :) skoro tak mało ZUS i NFZ za nas płaci to czemu np taki wieniec podejmuje się świadczeń sanatoryjnych? i tysiące innych sanatoriów. więc nie jest tak zle jak się wszem i wobec opisuje prawda? :)

W poprzednim sanatorium w Kołobrzegu częściową odpłatność jaką uiściłem za tzw noclegi i korytko wyniosła blisko 700 zeta ( budynek i standard sporo gorszy od wieńca.
W wieńcu zapłaciłem 500 cet z groszami gdzie 250 to parking, tv i klimatyczne. :)

Też w poprzednich sanatoriach miałem tak że wchodziłem 1 dnia na jadalnie mówiłem nr pokoju i miałem przydzielone miejsca przy stoliku i to miejsce było tylko moje. Dostałem papu :) wytarłem michę :) i było dobrze.
Daro12
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 mar 2017 11:44
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Daro12 »

Parking w Jutrzence taki drogi ?????? :shock: :shock: :shock:
Może gdzieś na prywatnej posesji można zostawić
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Nie zauważyłam takiego zróżnicowania nigdzie, jedynie to , że część personelu w ogóle zastanawia się po co ci ludzie przyjechali i czego oni chcą , a dotyczy to każdej grupy czy to będzie ZUS, NfZ czy komercja :(
Będąc w ub. roku w Wieńcu nie spotkałam się z sytuacją by zabrakło komuś miejsca , a nie przydzielanie konkretnego stolika uważam za dobry pomysł.
W Wieńcu jest mała możliwość parkowania za free, ale można trzeba liczyć się z tym , że nasze autko będzie stało pod lasem dość daleko od ośrodka, u sióstr jest chyba taniej "co łaska" ale zbliżona stawka .
O pokój jednoosobowy warto nawet w momencie meldowania poprosić, 1 jest sporo .
Turnusy komercyjne są z Izraela, w stosunku do personelu rzeczywiście są roszczeniowi, natomiast w relacjach z innymi kuracjuszami nie zauważyłam jakiś animozji.
robbo44
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Z tym parkingiem to przesada, ponoć 9zł za dobe czyli za 24 dni 216PLN.
Awatar użytkownika
tytustomek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2017 20:00
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: tytustomek »

robbo44 pisze:Z tym parkingiem to przesada, ponoć 9zł za dobe czyli za 24 dni 216PLN.
zibas napisał: 250 to parking, tv i klimatyczne co oznacza, że np parking 170, TV 3 zł/dzień/osobę=72 zł i klimatyczne, które NFZ-owcy chyba płacą a ZUS-wcy chyba nie więc 250 to minimum
ODPOWIEDZ