Wieniec Zdrój Jutrzenka 20.04.2017
- jan19557
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 15 sie 2012 13:01
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 22
Re: Wieniec Zdrój Jutrzenka 20.04.2017
-
zibas
- Kuracjusz

- Na forum od: 12 sty 2017 19:56
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 3
A dowiedziałem się że ma przyjechać znaczna grupa, i ludkowie się obawiają ich zachowań w grupie ( imprezowanie itp )
Jedni jadą odpocząć od dnia codziennego i pocerować własne zdrowie, a inni dla rozrywki
Pisze tu o nieprawidłowościach itp żeby ludzie mieli jasność co i jak.
Wszelkie skargi i uwagi można zgłaszać do managera wieńca, każdy może tam pójść i powiedzieć co mu leży na żołądku
-
robbo44
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 25 paź 2016 20:11
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 0
A da to coś, skoro oni sypia eurosami ?zibas pisze:
Wszelkie skargi i uwagi można zgłaszać do managera wieńca, każdy może tam pójść i powiedzieć co mu leży na żołądku
-
zibas
- Kuracjusz

Byłem świadkiem gdy koleżanka zgłosiła swoje uwagi co do sprzątania brudnych naczyń na jadalni.
Postraszyła że zrobi fotke telefonem i prześle do ZUSu , za dwa dni przyjęte zostały 4 dziewczyny
Zresztą zobaczycie że dziewczyny pracujące w jadalni obsługują bar w holu głównym, w PUB ie pod ziemią i pod arkadami.
Jest jeszcze taka ruda główna pielęgniarka zajmująca się kuracjuszami, do niej można też zgłaszać uwagi.
Nie bójcie się mówić o nieprawidłowościach, nie jedziecie tam wyrokiem sądu
-
robbo44
- Pomocny Kuracjusz

Kolega był zdziwiony jak mu powiedziałem że w Jutrzence ludzie opisują że muszą czekac na wolne miejsce na jadalni. On był ostatnio w Cieplicach i Aleksandrowie Kujawski to tam na początku turnusu jakas Pani typu manager przydzielała miejsca na stołówce. No ale może w tamtych sanatoriach nie bywało po tysiąc kuracjuszy na raz.
Jade tam za miesiąc i powiem szczerze że mam coraz więcej obaw. Pokój jednoosobowy wybiła mi z głowy Pani z która rozmawiałem, chyba ktoś z recepcji, twierdząc że dla kuracjuszy z ZUS one sie nie należą, mimo iż w moim ZUSie mówiły kobitki że jeśli tylko są wolne takowe pokoje to bez problemu powinienem otrzymać.
Pożyjemy zobaczymy, jakoś te 24 dni może się przeżyje
-
zibas
- Kuracjusz

Naszą narodową specjalnością jest wieczne stękanie itp
W poprzednim sanatorium w Kołobrzegu częściową odpłatność jaką uiściłem za tzw noclegi i korytko wyniosła blisko 700 zeta ( budynek i standard sporo gorszy od wieńca.
W wieńcu zapłaciłem 500 cet z groszami gdzie 250 to parking, tv i klimatyczne.
Też w poprzednich sanatoriach miałem tak że wchodziłem 1 dnia na jadalnie mówiłem nr pokoju i miałem przydzielone miejsca przy stoliku i to miejsce było tylko moje. Dostałem papu
-
Daro12
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 05 mar 2017 11:44
- Staż sanatoryjny: 2
Może gdzieś na prywatnej posesji można zostawić
-
forumowicz
Będąc w ub. roku w Wieńcu nie spotkałam się z sytuacją by zabrakło komuś miejsca , a nie przydzielanie konkretnego stolika uważam za dobry pomysł.
W Wieńcu jest mała możliwość parkowania za free, ale można trzeba liczyć się z tym , że nasze autko będzie stało pod lasem dość daleko od ośrodka, u sióstr jest chyba taniej "co łaska" ale zbliżona stawka .
O pokój jednoosobowy warto nawet w momencie meldowania poprosić, 1 jest sporo .
Turnusy komercyjne są z Izraela, w stosunku do personelu rzeczywiście są roszczeniowi, natomiast w relacjach z innymi kuracjuszami nie zauważyłam jakiś animozji.
-
robbo44
- Pomocny Kuracjusz

- tytustomek
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 19 sty 2017 20:00
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 1
zibas napisał: 250 to parking, tv i klimatyczne co oznacza, że np parking 170, TV 3 zł/dzień/osobę=72 zł i klimatyczne, które NFZ-owcy chyba płacą a ZUS-wcy chyba nie więc 250 to minimumrobbo44 pisze:Z tym parkingiem to przesada, ponoć 9zł za dobe czyli za 24 dni 216PLN.