Dom Zdrojowy 1 Cieplice (Jelenia Góra) 30.03 - 20.04.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2017 13:17
Oddział NFZ: Wielkopolski

Re: Dom Zdrojowy 1 Cieplice (Jelenia Góra) 30.03 - 20.04.2017

Post autor: MarkStan »

wiesiaja pisze:A pociąg może być?
Raczej nie, bo w sanatorium panują pewne rygory i ograniczenia czasowe.Wchodzi w grę tylko szybkie przemieszczanie sie albo własnym transportem albo zorganizowanym, często kursującym.Słyszałem, że tej zimy wszystkie ważniejsze ośrodki narciarskie w Sudetach, zwarły szyki
i mieli powołać do życia na wzór Zakopanego, transport busowy pomiędzy np.: Szklarska Poręba, Świeradowem Zdrój, Karpaczem itp.Jestem ciekaw czy do tej puli zainteresowanych dołączyła Jelenia Góra?
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Do beatrix+, Widzę, ze i ty występujesz juz w randze porucznika. Gratuluję :roll: :D
Awatar użytkownika
smuga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 sty 2017 21:57
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: smuga »

MarkStan pisze:Co tak tu cicho? Zapytam, może ktoś odpowie: czy z Cieplic ( z Jeleniej Góry) kursują do Szklarskiej Poręby jakieś busiki? Jeśli tak, to jak często i ile taki przejazd kosztuje?
Jadą autobusy z Jeleniej od dworca kolejowego ale one chyba nie przejeżdżają przez Cieplice :roll: Bilet kupujesz u kierowcy .Ale myślę że jak dogadacie się z posiadaczami czterech kółek na turnusie , to zrzutka na paliwo i można organizować wypady po okolicy ;) To najbardziej popularny sposób na zwiedzanie 8-) A sobota po zabiegach i niedziela to sporo czasu a jeszcze jak się przymknie oko na sanatoryjny obiadek to zwiedzanie na całego..... :D Termin super już cieplutko a jeszcze nie ma upałów 8-) Szlak Doliny Pałaców i Ogrodów Kotliny Jeleniogórskiej ....jest co zwiedzać . No i troszkę górek też można zaliczyć ;)
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2012 22:34

Post autor: kama »

Dzięki smuga! Mnie ten temat również bardzo interesuje. Na tyle co mi wiadomo, to nawet rezygnując z obiadu i kolacji to jest problem z poruszaniem się komunikacją publiczną, zwłaszcza w weekendy. :-)
Awatar użytkownika
beatrix+
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2016 06:49
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: beatrix+ »

MarkStan pisze:Do beatrix+, Widzę, że i ty występujesz już w randze porucznika. Gratuluję :roll: :D

Dziękuję :)
Prezenty przyjmuję już dziś. :)

P.s.
Dlatego liczę na zorganizowane wycieczki na łykend.
Samemu może i można, jednak przewodnik wie więcej...jest po prostu ciekawiej. :)
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Kama, jestem, jest wszystko ok. Dużo osób na 2 tury posiłki. Kursuja busy, jak często jeszcze nie wiem, ale koleżanka do Kowar płaciła 5 zł. Jak masz jakies konkretne pyt to pisz, w miarę czasu ( internet tylko przy recepcji) odpowiem. Pozdrawiam :)
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2012 22:34

Post autor: kama »

Mazrena! Dziękuję bardzo za info. Jak się już na dobre zadomowisz to będę miała kilka pytań. Efektywnej rehabilitacji, dobrych zbiegów, miłego towarzystwa i ładnej pogody. :-)
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ciekawe czy grupa klikających tutaj kuracjuszy, którzy zajechali do Domu Zdrojowego nr1 od 24 lutego, poznała się już "na żywo" i jakie odnieśli wrażenia z tego spotkania? Weekend da więcej czasu na pogaduszki.Napiszcie co myślicie o tym miejscu, o atmosferze, zabiegach, posiłkach i zakwaterowaniu?Czy dużo przyjechało z wami nowych kuracjuszy, którzy nie wiedzieli o tym forum? Szczególnie to ostatnie pytanie może okazać się interesujące dla forumowiczów, którzy pojadą tam w kolejnych terminach.Uśmiechamy się do was i życzymy skutecznego leczenia, ciekawych spacerów i wycieczek oraz nowych przyjaźni a może miłości?.Dziś chyba koniec karnawału.Bawcie sie więc dobrze. :lol: ;)
Awatar użytkownika
beatrix+
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2016 06:49
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: beatrix+ »

MarkStan pisze:Ciekawe czy grupa klikających tutaj kuracjuszy, którzy zajechali do Domu Zdrojowego nr1
Uśmiechamy się do was i życzymy skutecznego leczenia, ciekawych spacerów i wycieczek oraz nowych przyjaźni a może miłości?.Dziś chyba koniec karnawału.Bawcie sie więc dobrze. :lol: ;)
O,mamuńciu! To już koniec? ???
A ja nie zdążyłam na bal iść. ..

P.s.
Skoro na skierowaniu mam DOM ZDROJOWY CIEPLICE, to do którego mnie zakwaterują?
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

beatrix+ pisze:
MarkStan pisze:Ciekawe czy grupa klikających tutaj kuracjuszy, którzy zajechali do Domu Zdrojowego nr1
Uśmiechamy się do was i życzymy skutecznego leczenia, ciekawych spacerów i wycieczek oraz nowych przyjaźni a może miłości?.Dziś chyba koniec karnawału.Bawcie sie więc dobrze. :lol: ;)
O,mamuńciu! To już koniec? ???
A ja nie zdążyłam na bal iść. ..

P.s.
Skoro na skierowaniu mam DOM ZDROJOWY CIEPLICE, to do którego mnie zakwaterują?
Będziesz miała szansę nadrobić w Cieplicach już w Święta Wielkanocne, bo właśnie skończy się wtedy Wielki Post.
ODPOWIEDZ