mrożony chleb!!! Posejdon Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Re: mrożony chleb!!! Posejdon Kołobrzeg

Post autor: lubelanka64 »

Mazrena jaka jest Twoja opinia o Posejdonie.....napisz cos więcej. Jadę tam od 1 czerwca. Pozdrawiam
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Lubelanka, są 2 budynki, 2 zmiany, w pokoju czajnik i kubeczki..Jedzenie smacznie podane ... Zabiegi chyba ja wszędzie, jest basen solankowy w którym jest gimnastyka a od 16 -na karnety. Posejdon położony blisko portu ,kawałek od promenady.... 8-) Napisz co Cię interesuje to odpowiem :)
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kołobrzeg znam, interesuje mnie standard pokoi, czy wszystkie takie same pod względem wyposażenia, jak z balkonami, który budynek jest "lepszy". Lekarze słuchają sugestii odnośnie zabiegów czy nie. Zabiegi wykonywane są rzetelnie czy skracają czas zabiegów. Ręczniki zabierać ze sobą czy są w pokojach, można wypożyczyć szlafrok /osobisty zajmuje dużo miejsca w walizce/. Przyjadę w dniu rozpoczęcia wieczorem mam szansę na wybór pokoju i piętra czy raczej marzenie ściętej głowy, może rezerwują pokoje. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 267 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Ja mogę odpowiedzieć Ci , ale nie na wszystkie :)
W budynku A balkony są tylko od podwórza , w budynku B od ulicy Portowej . Dla NFZ tylko trójki , dwójki dla małżeństw .
Masz możliwość wyboru budynku i piętra , o ile jest w czym wybierać . Jeśli przyjedziesz wieczorem , możesz dostać to , co zostanie . Nic mi nie wiadomo na temat rezerwacji . Najlepiej zadzwoń i zapytaj ...
Co do lekarzy , jak wszędzie , jedni słuchają , inni nie :?
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Ręczniki sa 2 + podkład na zabiegi. w/g mnie to ręczniki do korzystania w pokoju, na basen swój. O szlafrokach nic nie wiem, ale obserwujac ludzie mają swoje. Ja mieszkam w B i mam balkon od ul Portowej. Zabiegi wykonywane rzetelnie ale 12 min :oops: zawsze miałam po 15min :roll: Gienia ma rację, jeżeli chodzi o lekarzy ja trafiłam na takiego mało chciał słuchać - albo ja decyduje co chce, albo ja (lekarz) decyduje co dla mnie odpowiednie :lol: taka moja wizyta u lekarza :?
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gienia i Mazrena dziękuję za informacje. Może jeszcze ktoś inny zamieści swoje spostrzeżenia nt. Posejdona.....wszelkie informacje mile widziane.
henryk44
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 17:20
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: henryk44 »

Pokoi nie można wcześniej zarezerwować.Byłem przypadkowo na miejscu tydzień przed terminem i nie dało się zarezerwować.Pozdrawiam!
Dudusia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 23 paź 2018 15:08
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Dudusia »

Byłam w Posejdonie na przełomie lutego i marca. Śniadania i kolacje raczej monotonne, obiady w ciągu trzech tygodni powtórzyły się może ze 3 razy, owoce dla diety(dla nas może były ze 3 razy), ciasto w niedzielę a w tłusty czwartek był pączek. Przy moim stoliku narzekania nie było,pozostali nie wiem. Tańce: wtorek, czwartek,sobota( podobno bez szału - nie byłam). Odbywały się również koncerty: odpłatne i bezpłatne.Kołobrzeg jest ładny chyba o każdej porze roku, także jakieś niedogodności zrekompensuje :P Jeśli macie jakieś pytania, jeżeli będę wiedziała napiszę.
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

Byłem w posejdonie 2 lata temu szczególowa opinia na forum
po prostu tam jest super :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Mazrena witam. Nie spotkaliśmy się, bo nie było szans. Na promenadzie tyle spacerujących kuracjuszy, że rozpoznanie się jest niemożliwe. Ty byłaś w Posejdonie, a ja praktycznie w okolicy Bałtyku. W porcie byliśmy z cztery razy, a obok Posejdona przechodziłem z dwa razy. W pobliżu portu zwiedziłem z obiektów sanatoryjnych tylko MSW. Resztę obiektów od Bałtyku wzdłuż promenady w kierunku Arki. Mam już jakieś pojęcie, gdzie usytuowane jest większość obiektów sanatoryjnych. Oczywiście wchodziłem na recepcję, pytałem i brałem oferty. Z kolegą zrobiłem analizę tych ofert i wyszło, że w Kołobrzegu najtaniej jest wChalkozynie. Nawet w Posejdonie turnusy są droższe ok. 300 zł. od osoby no i oczywiście posiłki podawane są do stolika. Liczy się także odległość obiektu od dworca PKP i PKS, którą z Chalkozynu można pokonać pieszo nawet z walizką. Do Posejdona raczej trzeba TAXI podjechać. Czekam na promocje w Chalkozynie i oczywiście pojadę tam w październiku. Jeszcze pisałaś, że lekarz Cie nie słuchał. W moim obiekcie zaraz po wejściu pani doktor zapytała nas, bo byłem razem z kolegą, jakie zabiegi chcemy mieć przepisane i po krótkiej konsultacji z nami od razu wpisała takie jak chcieliśmy na kartę zabiegową. Z wizyty wychodzi się już z kartą i od razu idzie się na zabiegi.
ODPOWIEDZ