Witam cieplutko Jaskula,
Masz rację Jest ciężko trafić na Kołobrzeg , Mnie nigdy nie przyznali z funduszu i nie udało się pojechać nigdy tam a teraz ja jadę prywatnie.. i zależy mu na rehabilitacji....akurat na ten okres 1-3 maja w wolne, a w sumie jest wolne do 5 Maja, i wyjeżdżam 6 maja stamtąd... Muszę odreagować od pracy i też od niedawna od 2015 roku byłam tam w lutym ferie zimowe i mi się spodobało w tym miejscu...
Powiem Ci tak nie ma co zazdrościć Kołobrzegu bo tam o tej porze jest dużo zimniej a właściwie dopiero rusza zieleń a wszystko pewnie jeszcze w pąkach... Zawsze tam wieje ze słońcem różnie może być jednak dużo zimniej 14 stopni to góra...a tutaj na lądzie jak ty będziesz w Inowrocławiu dużo cieplej, a i w parku przyjemniej siądziesz na ławeczce albo pospacerujesz nad stawkiem i buzię do słoneczka... również przy tężniach, są ławeczki i jest o wiele cieplej i bardziej zielono....
Mam nadzieję że tężnie będą czynne a jak nie to na pewno od 1 maja....powinny być czynne..
jak dalej pójdziesz parkiem to są ogrody zapachowe ale pewnie jeszcze nieczynne bo dopiero roślinność będzie posadzona ale jeszcze dalej jest taki mostek drewniany i drewniane leżaki - siedzenia , zrobione za pieniądze z unii... Jest tam bardzo ładnie.. Park jest ogromny i bardzo bardzo duży, tam jeszcze jest palmiarnia polecam..i kawiarnie różne...Inowrocławiu też jest dużo kościołów bardzo ładnych można pozwiedzać i ciekawe różne historię jest muzeum który z pisarzy ale nie pamiętam którego, czy Sienkiewicza...nie wiem..
Rozpisałam się , przepraszam, życzę wszystkiego dobrego!!!
Serdecznie pozdrawiam I dużo dużo szczęśliwych chwil...Hejka...