Ile razy byliście w sanatorium i które wspominacie najlepiej

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
anusiaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2012 20:52
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Ile razy byliście w sanatorium i które wspominacie najle

Post autor: anusiaa »

Witam,myslalam ze z powodu wykonywanej pracy nie musisz czekać w kolejce az tak dlugiej.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ewa11 »

Piszesz że usuwali ci łękotkę, napewno byłeś w szpitalu, więc mogłeś ubiegać się o sanatorium poszpitalne z NFZ wtedy jest szybciej.
Powodzenia (-:
ricko1st
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 cze 2012 17:59

Post autor: ricko1st »

Witam!
W szpitalu byłem w ubiegłym roku i nikt wtedy nic nie mówił o rehabilitacji sanatoryjnej.
W tym roku dolegliwości nasiliły się, a ponieważ były powiązane z tamtym urazem to " wylądowałem " na L4 wypadkowym, dlatego teraz dopiero dostałem skierowanie.
Niestety nawet ta " służbozdrowiowa robota " nie daje mi możliwości dostania się szybciej do sanatorium.
Szkoda tylko, że biurokraci są takimi pozbawionymi logiki osobnikami.
Pewnie inaczej wyglądałoby to gdybym był senatorem czy posłem, a nie zwykłym ratownikiem medycznym.
Pozdrawiam Wszystkich Szczęśliwców mogących już za niedługi czas wyjechać i podreperować swoje zdrówko !
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Ratowniku Med.----> nie do konca się z Tobą zgodzę. Skoro jesteś (byłes z powodu urazu, nadal Cię boli) na L4 to mozesz ubiegac się o sanatorium z zasobów ZUS-owskich, gdzie lekarz może Ci takie skierowanie napisac. Co wiecej- sam możesz w ZUS-ie wystapić z takim wnioskiem. Odsyłam Cię zatem do pobliskiego oddz. ZUS po dokładniejsze info. I nie musisz wcale odczekać te 2 lata w oczekiwaniu na sanatorium z NFZ.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 25 razy

Post autor: Zosia »

Do Reniaczek 06! Rób co tylko możesz aby tam nie jechać . Warunki tragiczne a do Kołobrzegu kawałek . Kawiarnia jaka tam jest :o o z taką się nie spotkałam.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Napiszę Wam Kochani o moich przemyśleniach. Dobrze że jest ten temat,i fajnie że dzielicie się swoimi refleksjami z pobytów sanatoryjnych.
Ja X-lat temu byłem w sanatorium ...ze skierowania. Przyjąłem te doświadczenie początkowo z wielką radością i zachwytem...!!! Wiele się nasłuchałem przed wyjazdem nie tylko o zabiegach i różnych formach poprawy swojego stanu zdrowia,ale co najbardziej mnie interesowało to te przygody....nieprzespane noce...zauroczenia i ...!!! Ale jako absolutnie ...żółtodziób pojechałem i ...No właśnie....byłem rozczarowny ( chociaż nie należę do malkontentów ).
Nie będę wymieniał miejscowości i warunków....,ale totalnie była "LIPA".Koszty pobytu,wbrew wcześniejszej kalkulacji były wyższe niż zaplanowałem.
Kuriozum...!!! Plusem było to,że uzyskałem wiele cennych informacji od stałych kuracjuszy które pomogły mi decydować o tym jak radzić sobie omijając NFZ i ZUS i korzystać indywidualnie z pobytów w uzdrowiskach ponosząc jak najniższe koszty i przy tym pełną satysfakcję i full wypas podczas sanacyjnych pobytów.
Wtedy zadecydowałem,że co najmniej raz w roku będę wyjeżdżał do konkretnego uzdrowiska na 2-3 tygodnie i wybierał sobie ( Wykupował lub z tytułu " leczenia ambulatoryjnego ) rodzaj zabiegów które są dla mnie korzystne i równocześnie załatwiałem sobie w miarę lux-usowe warunki pobytu na kwaterze.
Omijałem zabiegi typu...inhalacje,gimnastyka zbiorowa które wchodziły w pakiet normalnych skierowań,a kupowałem te zabiegi które były dla mnie korzystne. Zapewniam,że koszt 2-3 tygoniowego pobytu w super warunkach ( W 1-osob. pokoju z pełnym węzłem sanit. ) był nie większy od tego ze skierowania NFZ czy ZUS. A przy tym korzystałem pełną piersią ze wszystkich rozrywek które były oferowane w danym kurorcie. To tyle refleksji. Pozdrawiam.
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

Byłam w sanatorium w Świeradowie Zdrój, bardzo milo wspominam ten wyjazd poznałam bardzo fajnych ludzi choć miałam negatywne nastawienie, ogólnie przyjechałam super zadowolona :D
Reniaczek06
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2012 14:37

Post autor: Reniaczek06 »

Byłam niedawno w Świnoujściu.Było super i wróciłam wypoczęta i zadowolona.Pozdrawiam Świnoujście i personel Henryka.Mam nadzieje,że wrócę jeszcze kiedyś do tego uroczego miasteczka . :D :D :D
ODPOWIEDZ