Czy był ktoś w ConcordiaSalus w Pniewach Osiaczek 8 A ???

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 10 razy

Re: Czy był ktoś w ConcordiaSalus w Pniewach Osiaczek 8 A ??

Post autor: violet58 »

Czasami bywa fajnie .....
Obrazek
:lol: :lol: :lol:
stachpul
Na forum od: 05 lip 2013 08:44
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: stachpul »

Kuracjuszka 2013
Na forum od: 21 lip 2013 14:37
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Kuracjuszka 2013 »

Wielkie POZDRO dla "Mamy" i wszystkich jej adoptowanych dzieci:lol: Najmłodsza córka
+AGA+
Na forum od: 24 lip 2013 11:31

Post autor: +AGA+ »

oj niejednej osobie łza się w oku zakręciła .....

Upływa szybko życie,

w OSIECZKU płynie czas,

/za rok, za dzień, za chwilę

razem nie będzie nas./bis

Choć pamięć po nas zginie

już za niedługi czas,

/niech piosnka w SAD popłynie

póki jesteśmy wraz./bis

I chociaż dziś stajemy

Już na rozstaju dróg

/idącym w świat z OSIECZKA

niech błogosławi Bóg/bis
marek75
Na forum od: 20 sie 2013 16:08

Post autor: marek75 »

hej, mam pytanko, jak jest na obecnym turnusie? co porabiacie w wolnym czasie, bo słyszałem że zabiegów mało. Są jakies imprezki, grille czy cos podobnego. pozdro
Awatar użytkownika
andr58
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2013 11:53
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: andr58 »

Ja byłem na turnusie od 24.07 do 16.08 i jestem zdegustowany tym że z takim ośrodkiem ZUS podpisał umowę.Byłem już w różnych miejscach ale nie w takiej dziurze gdzie można tylko opryski wąchać.Jeżeli chodzi o pokoje to są ładne i dobrze wyposażone ,jedzenie takie że po powrocie do domu to po zjedzeniu takiej ilości sałaty co tam zjadłem to królik do mnie przemówił,po za tym to było go za dużo aby umrzeć a za mało aby być zadowolonym no ale nie pojechaliśmy tam aby przytyć i to kucharzom się udało.Do najbliższego sklepu jest ok. 1km.Na basen dowożą autokarem ale nie jest on wyłącznie dla kuracjuszy tylko razem z ludnością z Grójca się z niego korzysta.Jest wiele niedorzeczności w tym ośrodku,choćby to że jest na jego terenie kawiarenka otwarta od 18 do 22 ale kawy tam nie uświadczysz tylko napoje alkoholowe, a prezes ośrodka mówi że na terenie nie wolno spożywać alkoholu i jak przyjeżdża kontrola z sanepidu to giną z tablic ogłoszeń kartki o godzinach otwarcia kawiarni.Po kontroli kartki wracają.Posiłki podają sprzątaczki nawet nie zmieniając swojego okrycia tylko w tych samych ciuchach co wykonują brudną robotę.Za parking trzeba zapłacić 150 PLN a nie ma na nim żadnego miejsca dla osób niepełnosprawnych.Za telewizor do pokoju trzeba zapłacić 100PLN.Ceny są brane z kosmosu.Jeżeli chodzi o parking to można dogadać się z gospodarzami mieszkającymi w okolicy.Rehabilitanci bardzo młodzi bez żadnego doświadczenia ale mili i sympatyczni choć bardzo złe wrażenie robi pani psssssycholog od relaksu muzycznego ,jest bardzo krnąbrna i jak to się mówi bez kija nie podchodź, a z kijem nie ma do....Bardzo nie miło wspominam ten pobyt bo bazę zabiegową mam lepszą w przychodni, w której się leczę w mojej miejscowości.Prawie wszyscy pacjenci którzy tam byli narzekali na ciśnienie.To też pewnie o czymś świadczy.Pozdrawiam Basię,Jolę i Tadka
Awatar użytkownika
andr58
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2013 11:53
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: andr58 »

jagata pisze:Witam,
czy jest możliwość wyjścia na przepustkę?
Tyloko gdzie tam pójdziesz ,chyba że w sady
klient1
Na forum od: 19 wrz 2013 10:09
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: klient1 »

Ten ośrodek to jakaś pomyłka. Miałem okazję obserwować jego pracę przez kilka miesięcy. Chciałem nawet złożyć skargę do ZUSu, gdzie uzyskałem informację, że oni o tym wiedzą ale cóż mogą zrobić. W ośrodku teoretycznie panuje zakaz picia alkoholu ale i tak pacjenci notorycznie są pijani (jest on sprzedawany przez osobę z rodziny prezesa w określonych godzinach na terenie ośrodka). Sam prezes pobiera opłaty od pacjentów np za telewizor i nie jest to nigdzie księgowane ( niezła kasa na lewo co miesiąc), na cały ośrodek jest tylko jedna wanna do hydromasażu a jakość świadczonych usług pozostawia wiele do życzenia. Przykładowo moja znajoma wyjechała tam celem odbycia zabiegów na kręgosłup. Pani ordynator powiedziała jej, że z powodu nadciśnienia ma przeciwwskazania niemal do wszystkich zabiegów poza krioterapią i ćwiczeniami. Po 2 tygodniach w związku z awarią kriosauny wpisano jej, że ma przeciwwskazania także do krioterapii. Pani ordynator także nakazuje swoim lekarzom, co maja pisać w dokumentacji pacjentów (przykładowo że wszystkim się polepsza). Pobyt tam nie służy rehabilitacji tylko uzyskaniu papierów do ZUSu ( i to za ogromne pieniądze podatnika). Pacjentom pijanym, nie chodzącym na ćwiczenia zalicza się je i robią to lekarze poświadczając w ten sposób nieprawdę. Nie wszyscy lekarze w ośrodku mają specjalizację z rehabilitacji medycznej. Pacjenci nie mają miejsc parkingowych, brakuje także udogodnień dla niepełnosprawnych. Pacjentom wydaje się przepustki a fikcyjnie rozpisuje się zabiegi w te dni. Dziwie się, że ZUS wie o wszystkim i nic z tym nie robi.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

Czytam Wasze opinie na temat w/w osrodka z którym to ..mazowiecki ZUS podpisał umowę na swiadczenie uslug medyczno-rechabilitacyjnych i naprawdę dziwię się Bardzo.
Ktos napisał ,że była kontrola sanepidu ,ok , Ktos napisał ,że pani ,która podawała posiłki była wtym samym ubraniu co odświeżała pokoje
Sory wszystcy mamy w komórkach Aparaty -robie jedno ,drugie ,trzecie piędziesiate zdjęcie wklejam do pliku na e-amil i wysyłam -Oczywiście ze swym podpisem bo idę na WOJNE z ludzmi NIEUCZCIWYMI
Wierzcie mi taki e-amil do własciwego ZUS ,Sanepidu , czy nawet do delegatury NIK spowoduje weryfikacje podpisanych Umów .
A własciciel mniemam wosobie Prezesa -Zastanowi gdziee popełnia blędy .
Piszecie ,ze wypozyczaliście TV bez rachunku -Sory ,ale to Wy sami na siebie kręcicie Bicz wszak od kilku lat jest akcjia ..Nie bądź frajer weź paragon
Jeżdże rokrocznie do Sanatoriów i ZAWSZE otrzymuje rachunki ,faktury za usługi ,ktore kupuję od Ośrodków nawet za wypożyczenie leżaka wydawane są paragony.
a kwestia kawiarni -Skoro podczas kontroli Kawiarnia jest NIECZYNNA --bez informacji to wg Mnie kręcony jest "przysłowiowy wałek "a czy w kawiarni za napoje otrzymuje się ..paragony ?
jeżeli będziemy sie godzić -sami Stracimy
Sprawa zabiegow
-Wszak zawsze można przed Wyjazdem przed otrzymanie skierowanie ze swego ZUS otrzymac informację o Zalecanych zabiegach ,ktore "nie zaszkodzą "
Dziwię się bardzo ,że przyjmujecie tak dziwne tłumaczenia ,że dla waszego schorzenia zalecane są..Spacery
justa74
Na forum od: 25 wrz 2013 18:50

Post autor: justa74 »

Byłam na wcześniejszym turnusie, alkoholu nie pije, a kawę piję nie raz w kawiarni więc co ty piszesz człowieku ?
Wszystko jest na parterze ( parking, winda ). Łazienki przystosowane. Kolejna bzdura, że ośrodek nieprzystosowany dla niepełnosprawnych !
Papiery za parking i tv wystawiają na koniec. Nasza paczka dostała wszystko co chciała. Opryski robili rolnicy w nocy. Trzeba bylo sie nie szlajać to byś nie wąchał ( siarki wodą ) :)
Obserwujesz ośrodek kilka miesięcy bo na turnusie to sie jest 24 dni ? Ciekawe...pewnie jesteś jeden z tych, którzy chcieli postawienia zakazu parkowania dla ludzi przy drodze.
Podpierniczanie też nic nie dało ? Szok :) Na moim turnusie był ZUS i chodził po pokojach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ABSOLUTNIE ZERO SKARG !!!!!! Jedynie jakieś drobne uwagi typu, że basen nie na miejscu, a na kolacje kanapki, nie grill :)

POZDRAWIAM X TURNUS ! Do zobaczenia ludzie.
ODPOWIEDZ