Busko Zdrój 1 kwietnia

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
perelka1501
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 20 lut 2013 22:22

Re: Busko Zdrój 1 kwietnia

Post autor: perelka1501 »

Heh Stefek się nie odzywa. Ktos jeszcze jedzie doBuka 1 kwietnia? hop...hop. gdzie jesteście kuracjusze?
rybaczek16
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2009 04:44

Post autor: rybaczek16 »

perelka1501 pisze:Podnoszę.... Hop....Hop.... odezwijcie się.
Kto z Was mili kuracjusze wybiera się do BBuska 1 kwietnia..... z Warszawy lub innej części Polski?
Chyba nie będę sama w tym Busku. ?
Mnóstwo osób otworzyło ten wątek..... czyżby tylko z ciekawości.?
1 kwietnia, to drugi dzień Świąt Wielkanocy tzw. lany poniedziałek, a drugiego kwietnia tj. wtorek są przyjęcia do sanatorium. Chyba lekarz wystawiając skierowanie zapomniał o kalendarzu. Ja mam skierowanie 2 kwietnia do Solca Zdroju pobliżu Buska. Wywołałem temat, ale nikt się nie odezwał. Należało by zadzwonić i się zapytać czy 1 kwietnia przyjmują, bo to chyba prima aprilis.
Awatar użytkownika
perelka1501
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witaj Rybaczku, Dzwoniłam i do NFZ i do ośrodka w Busku, Niestety potwierdzili mi termin. Mam się stawić 1 kwietnia i koniec.
Myślę, że NFZ nie wziął pod uwagę, że w dni świąteczne komunikacja jest mocno okrojona i z dotarciem do ośrodka zwyczajnie może być problem. Chociaż.... patrząc z ich strony.... to czysta oszczędność:) pewnie liczni nie dojadą,..... w tym dniu nie ma zabiegów....następny dzień też będzie maleńko zabiegów.... bo nie wszyscy zbadani.... a czas i kaska za każdy dzionek leci.
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2011 20:33

Post autor: mariolaa »

Do perelka1501
Odpowiedź ze strony Łódzkiego NFZ
"Zgodnie z zawartą umową pacjenci skierowani na leczenie sanatoryjne (21 dni) otrzymują nie mniej niż 3 zabiegi fizykalne dziennie przez 6 dni zabiegowych w tygodniu, ukierunkowanych na leczenie schorzenia będącego podstawą wystawienia skierowania. Ilość i rodzaj zabiegów zleca lekarz w uzdrowisku, biorąc pod uwagę stan zdrowia pacjenta."
Z powyższego wynika, że osoba uczestnicząca w takim turnusie nie może mieć mniej niż 54 zabiegi. Jeżeli są dni świąteczne to zabiegi przechodziły na inny roboczy dzień - tak było podczas mojego pobytu w sanatorium. Zaoszczędzić więc mogą na noclegach i wyżywieniu. Także dopominaj się przysługujących Ci zabiegów. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
perelka1501
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witaj,
Na podstawie wyZej cytowanego prepisu próbowalam walczyc w Ustroniu. Na minimum 54 zabiegi miałam tylko 42. Przepisy sobie a życie sobie. Byłam na pzełomie kwietnia i maja i wchodziła majowa prerwa. Straciłam tylko mnóstwo nerw a zabiegów nie zyskałam. Miałam składać skargę do NFZ ale odpuściłam.... bo co mi po przyz.nanej nawet racji po powrocie do domu.

Hop...hop..... nadal kuracjusze do Buska milczą....ufffff.....
Awatar użytkownika
perelka1501
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Podnoszę:).
eleri
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lut 2013 13:01

Post autor: eleri »

Ja jadę do Buska 22 kwietnia jestem ciekawa w jakim wieku są kuracjusze w sanatorium Krystyna
Awatar użytkownika
perelka1501
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witaj Krystyno, Jeżeli jedziesz 22 kwietnia, to przyjedziesz w dzień mojego wyjazdu. Postaram się napisać z pobytu jak jest. Ja będę w szpitalu uzdrowiskowym Krystyna. Co do przedziału wiekowego....hmmm.... byłam kilka razy w sanatorium i jest to totalna mieszanka wiekowa...od 30 - 70-ciu lat. Ale myślę, że ważniejsze jest tu usposobienie... niż wiek..... bo osobiście jadę na leczenie a nie zawieranie związków, a z każdym można się dogadać..... no chyba że się ma prawdziwego pecha:) Ja raz trafiłam na osobę po leczeniu psychiatrycznym.... i to był prawdziwy koszmar....innym razem na osobę co bez piersióweczki nigdzie się nie ruszała:)..... ale ogólnie każdy pobyt wspominam bardzo dobrze.... bo wracałam jak nowo narodzona:)
Awatar użytkownika
perelka1501
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

PODNOSZE :D
Awatar użytkownika
MARIOLA69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2013 21:16
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: MARIOLA69 »

Dzien dobry ..mam pytanie jade 24.06.2013 do Krystyny w Busku prsze napisac jakie tam sa warunki i czy jest mozliwosc rezerwacji jedynki ...Dziekuje z gory .podrawiam ..napiszcie cos wiecej na temat tego senatorium ,jaka jest baza zabiegowa,warunki itd ..bede bardzo wdzieczna :)
ODPOWIEDZ