Busko Zdrój 1 kwietnia
- perelka1501
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 20 lut 2013 22:22
Re: Busko Zdrój 1 kwietnia
-
rybaczek16
- Kuracjusz

- Na forum od: 04 sty 2009 04:44
1 kwietnia, to drugi dzień Świąt Wielkanocy tzw. lany poniedziałek, a drugiego kwietnia tj. wtorek są przyjęcia do sanatorium. Chyba lekarz wystawiając skierowanie zapomniał o kalendarzu. Ja mam skierowanie 2 kwietnia do Solca Zdroju pobliżu Buska. Wywołałem temat, ale nikt się nie odezwał. Należało by zadzwonić i się zapytać czy 1 kwietnia przyjmują, bo to chyba prima aprilis.perelka1501 pisze:Podnoszę.... Hop....Hop.... odezwijcie się.
Kto z Was mili kuracjusze wybiera się do BBuska 1 kwietnia..... z Warszawy lub innej części Polski?
Chyba nie będę sama w tym Busku. ?
Mnóstwo osób otworzyło ten wątek..... czyżby tylko z ciekawości.?
- perelka1501
- Aktywny Kuracjusz

Myślę, że NFZ nie wziął pod uwagę, że w dni świąteczne komunikacja jest mocno okrojona i z dotarciem do ośrodka zwyczajnie może być problem. Chociaż.... patrząc z ich strony.... to czysta oszczędność:) pewnie liczni nie dojadą,..... w tym dniu nie ma zabiegów....następny dzień też będzie maleńko zabiegów.... bo nie wszyscy zbadani.... a czas i kaska za każdy dzionek leci.
Odpowiedź ze strony Łódzkiego NFZ
"Zgodnie z zawartą umową pacjenci skierowani na leczenie sanatoryjne (21 dni) otrzymują nie mniej niż 3 zabiegi fizykalne dziennie przez 6 dni zabiegowych w tygodniu, ukierunkowanych na leczenie schorzenia będącego podstawą wystawienia skierowania. Ilość i rodzaj zabiegów zleca lekarz w uzdrowisku, biorąc pod uwagę stan zdrowia pacjenta."
Z powyższego wynika, że osoba uczestnicząca w takim turnusie nie może mieć mniej niż 54 zabiegi. Jeżeli są dni świąteczne to zabiegi przechodziły na inny roboczy dzień - tak było podczas mojego pobytu w sanatorium. Zaoszczędzić więc mogą na noclegach i wyżywieniu. Także dopominaj się przysługujących Ci zabiegów. Pozdrawiam!
- perelka1501
- Aktywny Kuracjusz

Na podstawie wyZej cytowanego prepisu próbowalam walczyc w Ustroniu. Na minimum 54 zabiegi miałam tylko 42. Przepisy sobie a życie sobie. Byłam na pzełomie kwietnia i maja i wchodziła majowa prerwa. Straciłam tylko mnóstwo nerw a zabiegów nie zyskałam. Miałam składać skargę do NFZ ale odpuściłam.... bo co mi po przyz.nanej nawet racji po powrocie do domu.
Hop...hop..... nadal kuracjusze do Buska milczą....ufffff.....
- perelka1501
- Aktywny Kuracjusz

- perelka1501
- Aktywny Kuracjusz

- perelka1501
- Aktywny Kuracjusz

- MARIOLA69