Poddębickie Centrum Zdrowia

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Poddębickie Centrum Zdrowia

Post autor: medi »

truciciell pisze:Pewnie wszędzie robią to inaczej, ale podobno listy kto z kim, w jakim pokoju, są już przygotowane wcześniej. Tak mówiła osoba odpowiedzialna za zakwaterowanie w poprzednim sanatorium , ale czy to prawda nie mam pojęcia.
Oj chyba nie jest to zgodne z prawdą (chyba że w tym akurat ośrodku) .Ja wybrałam sobie pokój :lol: :lol: :lol: marudziły ale dały ten co chciałam .No i byłam świadkiem jak dwie babeczki z różnych województw które się znały wcześniej poprosiły o ten sam pokój i dostały .To jest kwestia kiedy przyjedziesz ,jak na stronie napisali przyjmujemy od 7;30 to radzę być na 7;30 :lol: :lol: :lol:
ZGrazka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2013 23:27
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: ZGrazka »

Meduzo,
Ty tu sobie z nas nie dworuj :mrgreen: Wiesz w jakim stresie my żyjemy mając w perspektywie wyjazd w takie nieznane :shock: Żeby być tam na 7.30 to musiałabym o 4.30 wyjechać z domu :evil: Toż to środek nocy jest. Ja się na drugi bok przekręcam a nie siadam za kierownicę. Bo wstać bym musiała ok 2.30 żeby wyszykować się i dojść do siebie :x
Co do wyjść, to raczej normalnie, jak w każdym sanatorium. Z rozmowy wywnioskowałam, że są przyjaźni (mimo sporego niezorientowania w szczegółach mojej rozmówczyni, ale o wszystko chciała się dopytać i odpowiedzieć mi później) i traktują to jako sanatorium a nie oddział szpitalny. Tak więc spokojnie, z pozytywnym nastawieniem i uśmiechem na twarzy, a wszystko będzie dobrze. Przecież mamy się tam kurować a nie denerwować. :P
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Przykro mi ale to prawda ,chcesz mieć pokój dwójkę jedź wcześniej .W ośrodku którym byłam o 6 rano już przyjmowali i już kolejka stała przed recepcją ,ci co przyjechali później dostali trójki
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: syrenka »

ZGrazka ,,,,Meduza ma racje potwierdzam ,,,,im prędzej jesteś tym lepszy masz pokój i współlokatorkę w podobnym wieku ,,,,W paru sanatoriach byłam ,,,,po pobycie pierwszym w Muszynie albo jadę dobę prędzej albo robię wszystko że by być jak najprędzej w dniu przyjazdu ,,,Bo pózniej może być różnie ,,,Nie pisze że tak jest wszędzie ,Musisz brać pod uwagę że jesteście pierwsi a oni są tak zieloni jak wy ,,,więc mogą być różne sytuację ,,Ale życzę wszystkiego dobrego i abyś miała szczęście przy wyborze pokoju i współlokatorki oraz wspaniałych zabiegów,,, :kwiat:
tobi00000
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 maja 2013 15:02
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: tobi00000 »

Witam :)
Jestem po rozmowie z baardzo miłą Panią w Naszym ośrodku :) A oto czego się dowiedziałam :)
1. Parking niestrzeżony, bezpłatny :)
2. Wszyscy jesteśmy JUŻ przydzieleni do konkretnych pokoi, dobrani jesteśmy wiekowo. Pani powiedziała, że są pokoje 2-3 osobowe i 3 pokoje 1 os. Jeśli ktos bardzo chce mieć 1 osobowy pokój, to musi być bardzo wcześnie, bo tu obowiązuje zasada kto pierwszy ten lepszy :) Przyjmują w godzinach 7:30-20:00
3. Posiłki jemy w 2 turach, nie wszyscy naraz. Jeśli komuś będzie brakowało jedzenia, moźna dokupić sobie dodatkowe porcje.
4. Jeśli ktoś nie dostanie od lekarza zlecenia na basen, można sobie indywidualnie wykupić.
5. Jesli chodzi o wyposażenie pokoju to są szafki, łóżka ;) i miska :P Trzeba wziąć ze sobą sztućce, talerze i ręczniki.
6. Przepustkę można dostać :) Dzień wcześniej trzeba napisać podanie z prośbą (oczywiście odpowiednio umotywować, Pani podpowiedziała mi, że mogą to być chrzciny lub wesele ;)) Jedyny minus, za każdy dzień nieobecności musimy zapłacić 90 zł. Zus im nie płaci za pacjenta którego nie ma.
7. Po przyjeździe idziemy do rejestracji, następnie na badanie do lekarza i na oddział rehab, żeby rozpisali nam zabiegi które zlecił lekarz.
8. Pytałam o dowód ubezpieczenia (bo taki trzeba mieć) Pani niestety nie wiedziała jak to jest. A inna Pani do której dała mi numer, wogóle nie odbiera. Będę jeszcze próbować :)
To tyle :) Mam wrażenie, że my będziemy ich pierwszym turnusem, pionierzy hihihiihih :P
truciciell
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2013 19:59
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: truciciell »

Dzięki za info.
Czyli znając moje szczęście nie mam co sie spieszyc bo i tak "jedynki" nie dostanę :D (czyli chyba zdecyduje sie jeszcze na obiadek w domu ), z Twoich informacji wynika, że próbuja zrobić cos na wzór normalnego sanatorium. Dziwne tylko z tymi przepustakami, że trzeba płacić, no ,ale co tam i tak raczej nie skorzystam. Tak więc za kilka dni się widzimy i na miejscu sie zweryfikuje wszelkie informacje.
Pozdrawiam.
truciciell
Kuracjusz
Kuracjusz

Do wyjazdu coraz bliżej....
tobi00000
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 maja 2013 15:02
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: tobi00000 »

Oj tak :) Od środy pakowanie :) Zaplanowałam sobie, że przyjadę ok 15 :) Najpierw skoczę sobie do Term w Uniejowie, zanim mnie zamkną na 24 dni ;(
jaroslaw79
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 24 cze 2013 10:59
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: jaroslaw79 »

Witam.Dostałem skierowanie do senatorium w Poddębicach na 28.06.2013r.Czy może ktoś z Tomaszowa Mazowieckiego się tam wybiera?
truciciell
Kuracjusz
Kuracjusz

jaroslaw79 pisze:Witam.Dostałem skierowanie do senatorium w Poddębicach na 28.06.2013r.Czy może ktoś z Tomaszowa Mazowieckiego się tam wybiera?
Witam.
Też jadę w tym terminie z Tomaszowa.
ODPOWIEDZ