KUDOWA-ZDRÓJ Oddział Uzdrowiskowy Sanatoryjny dawny 24WSZUR

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Re: KUDOWA-ZDRÓJ Oddział Uzdrowiskowy Sanatoryjny dawny 24WS

Post autor: biedroneczka »

ADK pisze:Witam Biedroneczkę- dzieki za dotrzymane słowa - pozdrawiam
Witaj ADK :D Prześlę Ci na pocztę parę moich zdjęć, tym razem z letnim wizerunkiem miejsc w których Byłeś zimową porą :D Jeszcze raz dziękuję za informacje od Ciebie..... bardzo sie przydały :kwiat:
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

sztani pisze:Będę co prawda w Lądku ale planuję odwiedzić to o czym napisałaś. Będę swoim pojazdem więc nie będzie problemu . Pozdrawiam :kwiat:
Sztani, jesli tylko pogoda będzie Ci sprzyjała to koniecznie odwiedź te cudne miejsca, zwłaszcza, że będziesz tak blisko. Góry Stołowe są tak niesamowicie przepiękne, że naprawdę warto zobaczyć te cuda natury.....Pozdrawiam :D
Anna1
Na forum od: 30 gru 2013 16:56

Post autor: Anna1 »

Nie polecam tego sanatorium, szczególnie w okresie jesienno- zimowym. Brak kawiarenki na miejscu, brak biblioteki. Kuracjusze muszą sami sobie organizować czas wolny. W budynku sanatorium jest ładna świetlica ale niestety niedostępna dla kuracjuszy. Otwierano ją jedynie na pokazy (na których jakieś firmy naciągały kuracjuszy na zakup drogich garnków lub innych rzeczy). Pokoje bardzo skromnie wyposażone. Baza rehabilitacyjna jest do przyjęcia, ale i tu mam pewne zastrzeżenia, których może nie wymienię. O innych porach roku dzień jest dłuższy i kuracjusze mogą dłużej spędzać czas na spacerach, niestety jesienią i zimą pozostaje wieczorem tylko telewizor. Nadmieniam, że po raz pierwszy byłam z sanatorium nie zadowolona.
xwojx
Na forum od: 04 wrz 2016 20:11
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 6

Re: KUDOWA-ZDRÓJ Oddział Uzdrowiskowy Sanatoryjny dawny 24WSZUR

Post autor: xwojx »

Kończę turnus 7 września 2016 r. i zostało mi 2 dni pobytu. Miejscowość i atrakcje opisano dość dokładnie. Pobyt w w uzdrowisku oceniam na pozytywny. Opisane niedogodności we wcześniejszych postach są podobne. Ogólnie trzeba powiedzie, że zabiegi są jak w większości tego typu obiektach na podobnym poziomie. Zakwaterowanie w 2 budynkach. W budynku A mieszkam, który jest po remoncie. 1/3 pokoi ma balkon. Pokoje 2 osobowe. Studio to 2 pokoje 2 osobowe i wspólna łazienka. Katastrofa!!!! Współczuję kobietom. Wyżywienie-kuchnia na miejscu, dość dobre. Problem z internetem i telewizją. Są dostępne za darmo na parterze w korytarz. W pokoju trzeba płacić. Telewizja 40 zł za tydzień, internet 20 zł za tydzień. Z internetu zrezygnowałem i poprosiłem o zwrot kasy po 4 dniach zgłoszeń braku dostępu. Telewizję wykupiłem na 2 godz za 5 zł i wielkie było zdziwienie, gdy nie mogłem obejrzeć programu. Małe zachmurzenie spowodowało wieszanie się sygnału i przerwy. Tragedia.
Wielkim plusem jest ładne położenie uzdrowiska. Na jeden pobyt wystarczy.
ODPOWIEDZ