Ustroń - Równica

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
martitek83
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 maja 2014 13:34
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Ustronie Zdrój - Równica

Post autor: martitek83 »

No właśnie jest ten autobus o 7 to prawda. Ale jak dzwoniłam do Równicy to Pani powiedziała, że to Ustroń Zdrój a autobus zatrzymuje się Ustroń Polana. Ale jak teraz patrzę na mapę to chyba jest bardzo blisko, wiec spokojnie można taksówką dojechać.
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Hania »

Ja tym autobusem jechałam i zatrzymuje się w Ustroniu Zdrój i też musisz wziąć taksówkę. Ustroń Polana to te Panie z recepcji proponuję, żeby wysiąść.
Pozdrawiam
Hania
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Słuchaj wysiada się na przystanku Ustroń centrum. Tam też jest postój taksówek zaraz przy przystanku.
Pozdrawiam
Hania
martitek83
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 maja 2014 13:34
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: martitek83 »

Dziękuję za odpowiedz. Pani w Równicy mi tak powiedziała, jakby to były dwie różne miejscowości. W takim razie jadę autobusem:-). pozdrawiam.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

martitek83 pisze:Dziękuję za odpowiedz. Pani w Równicy mi tak powiedziała, jakby to były dwie różne miejscowości. W takim razie jadę autobusem:-). pozdrawiam.
Wszystko się zgadza co pisze Hania.Na przeciw przystanku PKS jest postój taxi-wsiadasz i jesteś pod Równicą.Pieszo to daleko jak z bagażem =no i pod górkę w pewnym momencie.
Ustroń Polana to kawałek drogi od centrum Ustroń Zdrój.Ale i stamtąd jadą autobusy do centrum.
Ty wysiądziesz Ustroń Zdrój a musisz się dostać do Ustroń Zawodzie -to "dzielnica" sanatoryjna.Dlatego taxi wskazane ;)
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2014 19:04
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: sergio_1 2 3 4 »

Byłem w Równicy 3 tygodnie ale żadnych remontów nie widziałem , zwróć uwagę , że to był przełom lutego i marca .
Ogólnie mówiąc to wszystko co mieli wyremontować zostało wyremontowane teraz pora na zmianę umeblowania , chociaż tak naprawdę ten późny Gomułka przeżyje te współczesne meble nie raz chyba. Dodatkowym wyposażeniem pokoju była skrytka zamykana na zamek typu Yale.
Na miejscu codziennie można zaplanować sobie wycieczkę , oferta bogata i całkiem interesująca oferta prezentowana jest przy wejściu do Równicy.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

sergio_1 2 3 4 pisze:Byłem w Równicy 3 tygodnie ale żadnych remontów nie widziałem , zwróć uwagę , że to był przełom lutego i marca .
Ogólnie mówiąc to wszystko co mieli wyremontować zostało wyremontowane teraz pora na zmianę umeblowania , chociaż tak naprawdę ten późny Gomułka przeżyje te współczesne meble nie raz chyba. Dodatkowym wyposażeniem pokoju była skrytka zamykana na zamek typu Yale.
Na miejscu codziennie można zaplanować sobie wycieczkę , oferta bogata i całkiem interesująca oferta prezentowana jest przy wejściu do Równicy.
Wycieczkę wyjazdową z biura podróży nie zawsze można sobie zaplanować w dzień powszedni.To wszystko zależy od godzin zabiegów które się dostaje nawet...są one o godzinie 16! Tak więc zostaje tylko niedziela w takim przypadku.Mnie ominęło szereg wyjazdów właśnie z tego powodu.Bo nawet w sobotę miałam zabiegi.Co prawda tylko do południa.Ale za to sobotnie wyjazdy były przeważnie całodniowe.Tak miałam ułożone zabiegi że co dnia ostatni zabieg kończyłam o 15 ;00 a wyjazdy poobiednie były o 13:30 .Czyli nt. ew. zapisów na wycieczki dopiero się rozstrzygnie na miejscu po otrzymaniu rozpiski o zabiegach.Pozdrawiam i życzę dużo wolnego czasu na przyjemności :)
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wycieczkę wyjazdową z biura podróży nie zawsze można sobie zaplanować w dzień powszedni.To wszystko zależy od godzin zabiegów które się dostaje nawet...są one o godzinie 16! Tak więc zostaje tylko niedziela w takim przypadku.Mnie ominęło szereg wyjazdów właśnie z tego powodu.Bo nawet w sobotę miałam zabiegi.Co prawda tylko do południa.Ale za to sobotnie wyjazdy były przeważnie całodniowe.Tak miałam ułożone zabiegi że co dnia ostatni zabieg kończyłam o 15 ;00 a wyjazdy poobiednie były o 13:30 .Czyli nt. ew. zapisów na wycieczki dopiero się rozstrzygnie na miejscu po otrzymaniu rozpiski o zabiegach.Pozdrawiam i życzę dużo wolnego czasu na przyjemności :)[/quote]
Tak masz rację , ale jest to do przeskoczenia , zgłasza się problem do pielęgniarki o wyjeździe i jest możliwość przełożenia zaplanowanych zabiegów na inny termin - sam to "trenowałem" i realizacja może nie wszystkich ale wybranych wycieczek jest możliwa , większość z nich odbywa się albo przed obiadem albo po obiedzie więc z przełożeniem zabiegów naprawdę nie ma problemów.
Wracając do realizacji zabiegów jest możliwa ich niewielka regulacja . Bo tak naprawdę można zalogować się najwcześniej 45 minut przed planowanym zabiegiem , zabieg można też wykonać wcześniej ( nie u wszystkich rehabilitantów ) a zalogować się tak jak pisałem wcześniej czyli do 45 minut przed zabiegiem.
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witajcie
Sergio dziękuję za informacje, a tak w ogóle to co to ma znaczenie pora zimowa .Uważasz , że w tym czasie nie robi się remontów wewnątrz budynku, bo na zewnątrz to zrozumiałe, że nie.Nie zawsze jest możliwość , żeby wcześniej był wykonany zabieg. Wszystko zależy od dobrej woli rehabilitantów i nie tylko.
Pozdrawiam
Hania
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jedna z fotek z Równicy luty 2014r.
Widok od strony bazy zabiegowej luty 2014r.
Widok od strony bazy zabiegowej luty 2014r.
DSC00016.JPG (63.37 KiB) Przejrzano 672 razy
ODPOWIEDZ