Biawena Wysowa

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
florencja
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2014 17:17
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Biawena Wysowa

Post autor: florencja »

Tak- o 12.55 z Krakowa z dworca RDA. Na 16.40 w Wysowej. Trzeba tylko upewnić się u kierowcy, czy zatrzyma się na ostatnim przystanku na dole, czy podjedzie pod samą Biawenę (bo zatrzymują się różnie), żeby w razie czego nie taszczyć bagaży pod górę ;)
Jest jeszcze jeden autobus o godz. 19 z Krakowa na 22.30 w Wysowej, ale jest ryzyko, że nie wejdzie się do budynku, bo jest zamykany o godz.22. Ta opcja dojazdu jest więc przydatna tylko dla tych, którzy chcą przyjechać dzień wcześniej i mają nocleg poza Biaweną. Tak czy inaczej nocnych podróży nie polecam.

baron14 pisze:Witaj Beatka tu masz link z DW Głównego w Krakowie ,,, http://www.rda.krakow.pl/pl/odjazdy.php ... 1372649700 ,,, mam nadzieję że choć troszku ci to pomorze . Nie wiem czy dobrze zauważyłem ale ale ja znalazłem tylko jeden kurs z Krakowa do Wysowej o 12,55 ale sprawdz sobie to jeszcze życzę super pogody , fajnych zabiegów , fajnego towarzystwa do spacerów , potańczenia no i zdrowia ZIGI :kwiat:
baron14
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2014 01:22

Post autor: baron14 »

Też tak myślę dlatego nie szukałem połączeń nocnych bo jak się nie zna terenu to o 17 jeszcze można zapytać , podjechać taksi , a o 22 już ciężko . Podejrzewam że nawet o 22 wpuszczą do ośrodka wydadzą klucze ale ja bym radził jechać dzień wcześniej bo o 16 fajniejsze pokoje będą pozajmowane . Życzę spokojnej podróży , super pogody , towarzystwa , zabiegów , no i kogoś do tańca i spacerów ZIGI
Awatar użytkownika
florencja
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Byłam w Biawenie i niestety-o 22 drzwi wejściowe są zamykane i na portierni ani w holu głównym nie ma żywej duszy. Jedynie lekarz i pielęgniarki na nocnym dyżurze na wyższych piętrach. Mówiąc o przyjeździe na godz. 22 miałam na myśli tylko taką sytuację, by przyjechać dzień wcześniej i przenocować poza Biaweną (w Wysowej jest sporo kwater prywatnych) a rano stawić się w sanatorium :) Tak czy siak - to opcja tylko dla tych, którzy lubią i nie boją się poruszać po obcym terenie w tych godzinach.
Awatar użytkownika
florencja
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witaj Grażka :)
I jak Ci tam w tej naszej Biawenie? ;) Zmieniło się coś od tego, co napisałam? ;)

Grazka Zabrze pisze:czy ktoś jedzie do Wysowej 23 czerwca :roll: :roll:
ODPOWIEDZ