Miejscowości do których warto pojechać na weekend

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Miejscowości do których warto pojechać na weekend

Post autor: medi »

eluunia pisze:A ja bardzo lubię jeździć do Nagawek koło Brzezin .Jest tam cudowny skansen można fajnie spędzić czas z rodziną i przyjaciółmi :) ..polecam
W Nagawkach Eluuniu nie byłam ale za to kilkakrotnie byłam w Rogowie w alpinarium i arboretum .Przepiękne miejsce ,z roku na rok piękniejsze ,mnóstwo ciekawych gatunków drzew ,zatrzęsienie kwiatów .Ostatnio jak byłam podziwiałam sztucznie zrobiony strumyk z wieloma gatunkami ryb .Piękne miejsce na wypad z dziećmi ,niedługo odbędzie się tam Piknik edukacyjno-ekologiczny(22 czerwiec ),na zwiedzanie trzeba sobie zaplanować cały dzień ,park zajmuje bardzo dużą powierzchnię .Można sobie też kupić tam ciekawe sadzonki drzew ,krzewów i kwiatów .
Ps.Zapomniałam dodać że to także raj dla amatorów pstrykania fotek :lol: :lol: :lol: Słoneczko coś dla Ciebie .Najpiękniejsze zdjęcie jakie mam z dziećmi zostało zrobione właśnie tam.
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

O tak Medi tam jest cudnie szczególnie w maju i czerwcu kiedy kwitną rododendrony ..azalie ..magnolie..ja też tam lubię jeżdzić :)
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 sty 2013 11:15
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: dziunia60 »

W najbliższą niedzielę, 10 sierpnia 2014 roku na warszawskim Torze Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie się Dzień Wenus. To wydarzenie charytatywne poświęcone zdrowiu, urodzie i naturze kobiety.
Na terenie Parku Angielskiego, od godziny 10.00 do 18.00 w strefie HEALTH czynna będzie przychodnia onkologiczna, w ramach której otwartych będzie dziesięć specjalistycznych gabinetów. Panie będą mogły na miejscu bezpłatnie skorzystać z m.in.: konsultacji lekarzy onkologów i wirusologów, zrobić badania USG piersi, mammografię czy badania skóry. Lekarze pokażą także jak samodzielnie wykonać palpacyjne badanie piersi.

Organizatorzy przewidzieli także coś dla kobiecej urody i stylu. Obok strefy zdrowotnej będzie strefa BEAUTY i strefa FASHION. Tam Panie w oczekiwaniu na badania będą mogły m.in. wykonać makijaż, zasięgnąć porady wizażysty, a także zapoznać się z ofertą polskich projektantów i designerów. Podczas wydarzenia planowana jest również strefa gastronomiczna, gdzie będzie można spróbować zdrowego jedzenia i picia. Wstęp na Dzień Wenus jest bezpłatny dla wszystkich.
ODPOWIEDZ