Pokój 1, 2 czy 3 osobowy?

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Re: Pokój 1, 2 czy 3 osobowy?

Post autor: Hipokryt »

Po co ten spór? Spawa jest jasna:
Z jedynkami, o które prosicie nie powinno być problemu gdy są do tego oczywiste wskazania lekarskie z uzasadnieniem takiego miejsca zakwaterowania, opisane w zaświadczeniu przez lekarza prowadzącego. Do tego może być legitymacja osoby niepełnosprawnej.
Gdy jedynki są już zajęte to może dojść do zamiany lokali nawet w dowolnym dniu turnusu.
Bardzo podobnie bywa też w sanatoriach z przyznawaniem bezpłatnych miejsc parkingowych gdy jest odpowiedni dokument. Gdy nie ma na turnusie osób o takich potrzebach - dostają wszyscy inni Chętni ;)
Oczywiście nie jest tak gdy jedziemy na turnus komercyjnie bo wtedy sami płacimy i wymagamy od ośrodka więcej.
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Martinka »

Pusia pisze: 09 lut 2018 22:57
Martinka pisze: 09 lut 2018 21:49 Basiu rzecz się tyczy pokoju. Będę w jednoosobowym i już. :!:

słusznie.A dokąd jedziesz? Ja na ten rok jedynkę mam już zabukowaną ale kolejny wyjazd w przyszłym i też będę chciała jedynkę. Jak przetrzesz szlaki "jedynkowe" to daj znać gdzie i jak.
Dzień dobry.
Jadę do Inowrocławia do sanatorium Modrzew :)
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Maarek36 pisze: 10 lut 2018 08:28 Po co ten spór? Spawa jest jasna:
Z jedynkami, o które prosicie nie powinno być problemu gdy są do tego oczywiste wskazania lekarskie z uzasadnieniem takiego miejsca zakwaterowania, opisane w zaświadczeniu przez lekarza prowadzącego. Do tego może być legitymacja osoby niepełnosprawnej.
Gdy jedynki są już zajęte to może dojść do zamiany lokali nawet w dowolnym dniu turnusu.
Bardzo podobnie bywa też w sanatoriach z przyznawaniem bezpłatnych miejsc parkingowych gdy jest odpowiedni dokument. Gdy nie ma na turnusie osób o takich potrzebach - dostają wszyscy inni Chętni ;)
Oczywiście nie jest tak gdy jedziemy na turnus komercyjnie bo wtedy sami płacimy i wymagamy od ośrodka więcej.
Marku z NFZ te się placi jak za komercyjne, co prawda mniej ale zawsze. Ja za pokój tę jedynkę zapłacę około 700 zł. ÷ inne opłaty okolicznościowe. Oczywiście tracisz urlop.

Jak jedziesz z ZUS to nie płacisz i jeszcze jesteś na zwolnieniu. ::)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 106 razy

Post autor: Felice »

Marku,to nie jest do końca tak jak piszesz. Jedynki a jest ich zazwyczaj mało są w czyjejś dyspozycji. Czasem dyrekcji,czasem innej osoby funkcyjnej. Wszystko zależy od wielu czynników np czasu rezerwacji,zasad przyjętych w danym obiekcie. Zmiany pokoju z przyczyn innych niż techniczne nie może być. Uważasz,że mam oddać moją jedynkę bo komuś jest bardziej potrzebna? No chyba to jest żart :lol:
Gelek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2013 00:16
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Gelek »

Może powiem jak ja to widzę.
Nigdy nie zabiegałem o jedynkę i nadal jej nie chcę, ale nie mógłbym spokojnie spać wiedząc, że obok dusi się inna osoba bo np. ma alergię, a dla niej nie starczyło już jedynek, bo ja sobie taką wziąłem, bo mam kaprys chodzenia nago.
No ręce opadają jak coś takiego się czyta.
Co innego w przypadku pobytów czysto komercyjnych. Wtedy są inne zasady: płacę - żądam - wymagam.
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: AgaC »

Zaraz, zaraz. Czy alergia jest mniejsza w pokoju 1 osobowym niz 2osobowym?Ludzie...Ja rozumiem pacjentow np ze stomią. Nie kwestionuję i nie spotkalam się, by takim osobom jedynek nie przyznano. Lecicie jakimis makabrycznymi stereotypami!!!!
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: AgaC »

Ludzie lubiacy mieszkac w jedynkach nie są hienami! Rany.... Co za chore podejscie do tematu!
Gelek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dałem tylko taki przykład, ale chodzi mi generalnie o względy medyczne, a nie "zachcianki" czy "kaprysy" i to należy rozdzielić.
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

O mój Boże jaki z Ciebie altruista. Gelek :roll:
Fakt nie jest miło jak wiesz, że coś nie teges Ale?
Dlaczego masz dobie nie zapewnić porządnie i wygodnie funkcjonowania wśród innych obcych Tobie łudzi :?:
Nie działaj pod publiczkę :evil:
Gelek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Żaden altruista, jestem facetem twardo stąpającym po ziemi z odrobiną empatii.
Mówię tylko (a raczej piszę) to co czuję i jak bym się ja zachował w danej sytuacji i nie ma to nic wspólnego z publiką.
A że faktycznie lubię ludzi i towarzystwo to zupełnie inna sprawa.
Zablokowany