Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Skierowanie na leczenie sanatoryjne przez lekarza rodzinnego wysłane, teraz czekamy na zakwalifikowanie, no i potem ... kolejka Ile teraz się czeka na kwalifikacje przez lekarza balneologa?
Jako absolutny nowicjusz w temacie sanatoryjnym chciałam się podpytać czy te numerki, które widzę w przeglądarce skierowań to jest pula dla jednego rodzaju schorzenia, które mam, czy dla wszystkich osób w kolejce w danym NFZ? Aktualnie mam numer 8570 (14 grudnia byłam 10 287) i próbuję rozgryźć w jakim terminie mogłabym spodziewać się wyjazdu...
jeżeli szukamy pomorskie nfz to wydaje mi się, że są brane pod uwagę wszystkie schorzenia. Kiedy wyjedziemy to wróżenie z fusów, można coś przewidywać jeśli będziemy wiedzieli przy jakim numerze osoby dostają skierowanie, ja mam 7300 i myślę , że maj.
Tak, tak, mam świadomość, że termin wyjazdu to bardziej wróżenie z fusów, ale wiedząc, że to wspólna kolejka a nie tylko dla mojego schorzenia, już łatwiej to oszacować.
Droga Pasażerko
Dostałaś z NFZ pismo o numerze w kolejce i od kiedy jesteś zarejestrowana.
Do tej daty rejestracji dodaj 7 do 9 miesięcy i masz wyjazd
Cała filozofia
Pasażerko może być szybciej. Jeżeli masz już numerek w kolejce to możesz dzwonić do NFZ Gdańsk i prosić o zwrot.
Zwrot jest czyimś skierowaniem które ktoś zwrócił bo mu na przykład termin nie odpowiada lub wypadło mu coś innego. W tym momencie ten ktoś traci kolejkę i musi stać od nowa. I takie coś możesz odebrać a tym samym szybciej wyjechać.
Ale jeśli jesteś nowicjuszką w temacie sanatoriów to proponuję najpierw popytać na forum jakie będzie najlepsze sanatorium na Twoje dolegliwości.