Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Re: Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Post autor: Wienia »

andr58 pisze:Można też starać się uzyskać skierowanie ze zwrotów i jak ma się trochę szczęścia to nie trzeba czekać do końca w kolejce tylko przedzwonić do NFZ i spytać się czy mają zwroty jeżeli tak to mówią Ci do jakiej miejscowości,wybierasz jeśli Ci pasuje i jedziesz szybko a jak nie to czekasz dalej. Ja już tak pojechałem 2 razy i byłem zadowolony.To takie moje spostrzeżenie i rada.Pozdrawiam wszystkich oczekujących Krzysiek.
Krzysiek staram sie ze zwrotów ,ale póki co brakuje mi tego szczęscia.W poniedziałek ciąg dalszy wydzwaniania zobaczymy co nowy tydzien przyniesie.Pozdrawiam i oczekującym spokojnego wypoczynku życzę. :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Hana51 pisze:Masz rację Wieniu. Im bliżej mety, tym ta cierpliwość jest u kresu wytrzymałości. Ale musi upłynąć 3 tyg. a nie 1 tydz jak ktoś tu napisał. Po 3 tyg. wracają KURACJUSZE i nastąpi kolejna wysyłka. Pozdrowionka :D :D :D
Tak tu masz racje ale tylko dla danego ośrodka jak widać po ubywających numerkach co dnia gdzieś wysyłają w Polskę naszą ukochaną i dzięki Bogu za to bo jak bym miał sprawdzać co 3 tyg serce by mi z żalu pękło :D
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

milenista pisze:
Hana51 pisze:Masz rację Wieniu. Im bliżej mety, tym ta cierpliwość jest u kresu wytrzymałości. Ale musi upłynąć 3 tyg. a nie 1 tydz jak ktoś tu napisał. Po 3 tyg. wracają KURACJUSZE i nastąpi kolejna wysyłka. Pozdrowionka :D :D :D
Tak tu masz racje ale tylko dla danego ośrodka jak widać po ubywających numerkach co dnia gdzieś wysyłają w Polskę naszą ukochaną i dzięki Bogu za to bo jak bym miał sprawdzać co 3 tyg serce by mi z żalu pękło :D
Masz rację milenista :D :D :D :D :D
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam wekendzik bardzo lubimy , ale mamy przestuj :)
Stoimy w miejscu , mniej zadowalająco :shock: :(
Jutro poniedziałek ruszymy dalej :shock:
Sprawdzimy jutro numery , pozdrawiam wszystkich :kwiat: :serce:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Niedziela nie niedziela odstać trzeba i potwierdzić obecność co powyższym czynie ,witam i pozdrawiam
Awatar użytkownika
andr58
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2013 11:53
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: andr58 »

Lokomotywa ruszy z wagonami i teraz na pewno nabierze tempa,tego życzę miłym forumowiczom,aby pociąg nabrał prędkości pendolino :lol: :lol: choć bedzie to trudne ale nie niemożliwe :D
Awatar użytkownika
andr58
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wienia pisze:
andr58 pisze:Można też starać się uzyskać skierowanie ze zwrotów i jak ma się trochę szczęścia to nie trzeba czekać do końca w kolejce tylko przedzwonić do NFZ i spytać się czy mają zwroty jeżeli tak to mówią Ci do jakiej miejscowości,wybierasz jeśli Ci pasuje i jedziesz szybko a jak nie to czekasz dalej. Ja już tak pojechałem 2 razy i byłem zadowolony.To takie moje spostrzeżenie i rada.Pozdrawiam wszystkich oczekujących Krzysiek.
Krzysiek staram sie ze zwrotów ,ale póki co brakuje mi tego szczęscia.W poniedziałek ciąg dalszy wydzwaniania zobaczymy co nowy tydzien przyniesie.Pozdrawiam i oczekującym spokojnego wypoczynku życzę. :)
Wieniu
Wiem doskonale ile cierpliwości kosztuje to wydzwanianie.Piszesz że nie masz szczęścia a z jakim schorzeniem masz wystawione skierowanie.Z tego co sie orientuje to szybko schodzą numery i szybciej można sie załapać na zwrot z narządu ruchu ,bo ja jeżdżę z kardiologi i tutaj jest gorzej bo jest mniej tych ośrodków.Pozdrawiam i życzę dobrej łączności i otrzymania zwrotu,choć na lato może być różnie.
Krzysiek
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

Na kardiologię też są często zwroty, tyle tylko że nie w letnim sezonie. Ostatnio przez przypadek dostałam Kołobrzeg :lol:
Awatar użytkownika
andr58
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A mnie teraz udało się zawitać do Ustki i byłem bardzo zadowolony z pobytu :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Jasmina55
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 cze 2014 16:26
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Jasmina55 »

:D Ja teraz jestem właśnie ze zwrotów.
Telefon we wtorek, odbiór skierowania w środę i wyjazd w środę wieczorem. :D Turnus od czwartku.
ODPOWIEDZ