ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Lidia452
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2015 21:18
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: Lidia452 »

Witam oczekujacyh .W slaskim tez numerki zaczely spadac a tak tutaj cichutko jakby nikt nie czekal :) Czy dostal juz ktos przydzial na styczen i
moze sie pochwalic ? Ja w kolejce stoje z numerkiem 13 300 Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu
Bastek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 sty 2022 15:52
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Bastek »

Witam serdecznie , mój pobyt w Sanatorium w Ustroniu , zakończył się w dniu 3 sierpnia 2023 roku . Prawidłowo to już od dnia 5 sierpnia 2024 roku mogłem , bym składać nowy wniosek do Sanatorium . A dokładne 18 miesięcy mi , minie w dniu 3 Lutego 2025 roku . I planuję gdzieś po 15 Kwietnia 2025 roku, złożyć nowy wniosek do Sanatorium . I sądzę ze po 15 Maja 2025 roku , dostanę informację , ze mój wniosek , jest zarejestrowany i czekam na przydział , do Sanatorium . To od tej Informacji , będę co dzień , dzwonił na Infolinię z NFZ , i chciał skorzystać z tak zwanych zwrotów do Sanatorium . Pozdrawiam .
Lidia452
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Bastek dzieki za Twoje informacje :) wyslalam Ci wiadomosc na priv
Moze ktos jeszcze sie odezwie ?
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

Bastek pisze: 30 paź 2024 15:44 Witam serdecznie , mój pobyt w Sanatorium w Ustroniu , zakończył się w dniu 3 sierpnia 2023 roku . Prawidłowo to już od dnia 5 sierpnia 2024 roku mogłem , bym składać nowy wniosek do Sanatorium . A dokładne 18 miesięcy mi , minie w dniu 3 Lutego 2025 roku . I planuję gdzieś po 15 Kwietnia 2025 roku, złożyć nowy wniosek do Sanatorium . I sądzę ze po 15 Maja 2025 roku , dostanę informację , ze mój wniosek , jest zarejestrowany i czekam na przydział , do Sanatorium . To od tej Informacji , będę co dzień , dzwonił na Infolinię z NFZ , i chciał skorzystać z tak zwanych zwrotów do Sanatorium . Pozdrawiam .
Witaj Bastek....Jestem w podobnej sytułacji jak Ty...tylko,że mi rok minoł 18.08 a więc 18 miesięcy będzie 18.02.2025r. Po perturbacjach jakie miał mój mąż doszliśmy do wniosku,że mąż teraz nie będzie składać wniosku po tzw.30 dniowej rekarencji tylko poczekamy do lutego i wspólnie pójdziemy do lekarza by wystawił nam wnioski i gdy nadają nunerek w kolejce zaczniemy wydzwaniać o tzw.podwójny zwrot :) Mamy nadzieję,że się uda coś fajnego i podwójnego upolować 🙂👍
olikkk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2020 12:11
Podziękowano: 2 razy

Post autor: olikkk »

Samosia i Bastek , mamy taki sam plan ;)
Będę czekała na wieści jak Wam poszło :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 254 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Ja inne województwo , ale mam podobny plan jak Wy :) i planuję dzwonić o zwrot w takim terminie jak Bastek :) mnie 18 miesięcy mija z końcem kwietnia .
Lidia452
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Ja rowniez Wam kibicuje i na przyszlosc tez skorzystam z tych cennych wskazowek bo mnie teraz 18 mcy mija w grudniu wiec chyba lepiej bedzie jak
poczekam na decezje Wiekiego Brata : :shock: Przyjemnie jak sie ktos odzywa bo tak juz cicho tutaj bylo Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

Lidia jeśli masz możliwość to nie czekaj tylko dzwoń i sama wybierz gdzie chcesz jechać bo inaczej czekając na decyzję NFZ dostaniesz tak jak mój mąż Goczałkowice Zdrój a wtedy albo jedziesz albo wojujesz o zmianę ale przykład męża to walka z wiatrakami :shock: :shock: :shock:
Lidia452
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Samosia masz racje czytalam Twoje posty i to jest chore dlaczego tak sie dzieje......Goczalkowicami bylam obdarowana w ubieglym roku i tez byla
walka z wiatrakami :cry: jakos przezylam..... ale nie chcialabym po raz drugi.....ale roznie bywa .....wiec chyba lepiej zwrocik :) Dzieki
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Znajomy w ciagu ostatnich lat Zaliczył 2 x Goczałkowice
-MIESZKA w Pszczynie , pracuje w Czechowicach.

Jako Osoba ,ktora posiada kilka SYMBOLI Chorobowych od 2 x Chyba przechytrzył SYSTEM

ZWERYFIKOWAŁ schorzenia przypisane do Goczałkowic
Podczas Wnioskowania o sanatorium ZAPOMINA o Tych ktore Śląski NFZ z Automatu Kieruje
Doktor wypisuje kolejne z listy -ORAZ takie dla ktorych Goczalkowice śa Przeciw Stawne

Przyklad
Krynicy nie dostną Osoby z Nadcisnieniem
MOŻNA sobie POMOC
Najgorsze w tym wszystkim na dziś to TE OBOWIĄZKOWE Karencje i terminy

366 dni PLUS 6 miesiecy
Resumując wniosek i pobyt co 18 miesięcy
ODPOWIEDZ