Prewencja ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 53 razy

Re: Prewencja ZUS

Post autor: Zosia »

Przepraszam z wrażenia dobrze nie doczytałam przecież napisałaś ,że wiedziałaś wszystko od razu . Chyba ktoś namieszał.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

witaj Zosiu,
potwierdzam słowa Basi, ja korzystałam ze skierowania ZUS w ubiegłym roku, po badaniu lekarza orzecznika, poinformował mnie od razu , że mam świadczenie przyznane , mnie także dano wybór.
Zosiu, w ZUS-ie funkcjonuje takie określenie "świadczenie w ramach prewencji rentowej" i można otrzymać je jako tzw rehabilitacja w systemie ambulatoryjnym , tzn na miejscu lub wysyłają do miejsca najbliżej położonego - to tak skrótowo , to my mówimy sanatorium z ZUS-u . Nasza instytucja z rozdzielnika przyznaje Gołdap i Augustów.
Nawiasem mówiąc na moim turnusie spotkałam 2 ludzi z Łomży, pozdrawiam serdecznie , jestem z Białegostoku.

Basia :)
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Obydwu Basiom bardzo dziękuję za odpowiedź. Próbowałam się tam dodzwonić by sprawdzić ale teraz uruchomiona jast infolinia centralna i powiedziano mi tylko że takie są procedury choć teraz wiem że nie do końca takie . Na numer z internetu nie mogłam się do Białegostoku dodzwonić a może Wy macie jakiś nr do kontaktu. Chyba przyjdzie mi cierpliwie czekać na odpowiedź a potem zobaczymy :oops: Pozdrawiam
forumowicz

Zosiu, jak wrócę do domu , to sprawdzę w dokumentach .
Teraz tylko infolinie i procedury :? , niedługo my tacy sami będziemy ;)
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Już wiem wszystko. Niestety orzecznik nie stwierdził celowości rehabilitacji .Widać w oczy nie chciał mi tego powiedzieć. Trudno :( pozostaje teraz rehabilitować się prywatnie (szpitalna dzienna już była) i czekać do wiosny z NFZ. Pozdrawiam i wszystkim przed komisją życzę więcej szczęścia :(
forumowicz

przykro mi Zosiu, ale nie trzeba sie zrażać , za jakiś czas składaj ponownie wniosek .

zdróweczka życzę , pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Zosiu :kwiat: a może spróbujesz złożyć wniosek na rehabilitację ogólnoustrojową :?: :)
ODPOWIEDZ