Szczepionki na korona wirusa

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.

Czy zaszczepisz się przeciwko koronawirusowi SARS-COV2?

TAK
70
72%
NIE
22
23%
NIE WIEM
5
5%

Liczba głosów: 97

ogrodnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2021 19:47

Re: Szczepionki na korona wirusa

Post autor: ogrodnik »

Dlaczego mnie to nie dziwi? Najlepiej wprowadziliby dekrety od miłościwie nam panujących. :D
Zuzza
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2021 18:40

Post autor: Zuzza »

berbla65 pisze: 30 kwie 2021 22:58 U mnie brak jakichkolwiek objawów niepożądanych- ręka i miejsce ukłucia nie boli ;) tylko lekkie zaczerwienienie jest ale to może od plasterka :?: Kolorowych snów :P
ja też nie miałam objawów. No, może lekki ból mięśnia przy podnoszeniu reki. I tyle. Dodam ze nie pamiętam kiedy ostatni katar miałam (ale nie z powodu sklerozy tylko odległości czasowej) wiec słabego organizmu chyba nie mam. W zaawansowanym wieku też nie jestem. Ale przeciwciała zbadam jak przyjdzie na to czas.
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: berbla65 »

Hejka- noc minęła spokojnie - bez gorączki czy dreszczy- nadal miejsce ukłucia lekko zaczerwienione ale ręką nie boli :POZDRAWIAM i udanej majówki :lol: u mnie pada deszcz :|
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Felice, dzięki za ciekawe informacje :)
Zuzza
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

ogrodnik pisze: 30 kwie 2021 16:25 Jeśli nie ma reakcji, to w/g mnie organizm nie ma powodu aby reagować, gdyż jest na tyle sprawny, ze nie reaguje na pewne sytuacje. Są ludzie schorowani z obniżonym sprawnościowo układem immunologicznym, i tu jest niebezpieczeństwo reakcji na większość ingerencji w organizm. ;)
Pozdrawiam :kwiat:
zgadam się z ta teorią. Jeżeli organizm jest na tyle silny ze nie widzi zagrożenia nie reaguje w sposób nagły i odczuwalny. Ale to nie znaczy że nie zwalcza intruza i że przeciwciała się nie wytworzą. Znajoma nie miała ostrej reakcji organizmu a przeciwciał miała więcej niż osoby po cięższych przejściach. Myślę ze tu nie ma reguły, od wielu czynników to zależy. Może też od genów?
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: berbla65 »

U mnie cały dzień Ok - tylko to zaczerwienienie jakby większe :| spokojnej nocki życzę :P
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam, BARDZO BUDUJĄCE są doniesienia z Polski o olbrzymim zainteresowaniu Polaków szczepieniami w trakcie Majówki ustawiały się wielogodzinne kolejki do punktów szczepień i to głównie ludzi w średnim wieku -to znaczy że świadomość rośnie i mamy coraz więcej zdroworozsądkowo myślących - OBY TAK DALEJ , Pozdrawiam :)
Zuzza
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

berbla65 pisze: 01 maja 2021 22:08 U mnie cały dzień Ok - tylko to zaczerwienienie jakby większe :| spokojnej nocki życzę :P
To super. A jaka to była szczepionka?
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

andrzej1955 pisze: 01 maja 2021 23:46 Witam, BARDZO BUDUJĄCE są doniesienia z Polski o olbrzymim zainteresowaniu Polaków szczepieniami w trakcie Majówki ustawiały się wielogodzinne kolejki do punktów szczepień i to głównie ludzi w średnim wieku -to znaczy że świadomość rośnie i mamy coraz więcej zdroworozsądkowo myślących - OBY TAK DALEJ , Pozdrawiam :)
Należałoby się z tobą zgodzić ale oglądając filmiki z Zakopanego i z Gubałówki to śmiem wątpić w ten zdrowy rozsądek :(
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Janie-przynajmniej w kwestii szczepionek go widać, co do reszty to rzeczywiście przydałoby się trochę zdrowego rozsądku, a z drugiej strony ludzie są tak zmęczeni że robią nie odpowiedzialni, Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ