kto złożył wniosek w grudniu 2015 roku?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2017 13:14
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Re: kto złożył wniosek w grudniu 2015 roku?

Post autor: bozenka999 »

Elu myślę ,że tak będzie jak wczoraj, one są na urlopie ,albo zastępują te przy telefonach,bo na pewno przedtem były inne,przecież dzwoniłam dwa razy dziennie.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

No tak , masz rację - wszak to budżetówka .W każdym prywatnym resorcie nikt tyle nie świętuje.Mój osobisty też budżetówka i siedzi od piątku w domu i to już od godz15 a powinien pracować do piętnastej :shock: :shock: :shock:Obym tylko wytrzymała bo cały czas coś naprawia znaczy sie psuje i cały świat angażuje . :evil: :evil: :evil: :evil:
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Elu,zaciśnij zęby i wytrzymaj pomyśl, wkrótce sobie odpoczniesz już niedługo.A u mnie nawet nie drgnie.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ten Wasz brak skierowań to już zakrawa na kpinę .Jawne lekceważenie pacjenta :shock: :shock: Już od miesiąca ponoć zadecydowali gdzie i kiedy a brak informacji .Po co w ogóle to pierdzielenie że grudniowe już rozdysponowane .Do :twisted: czy Oni czasami nie są dla nas :?: , chyba o tym zapomnieli
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2013 18:28
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 1 raz

Post autor: gosiam »

Witajcie. U mnie numerek 216 Dzisiaj odbyłam rozmowę z NFZ. Zadzwoniła. Telefon odebrała Pani I.Sz Zapytałam, że chciałabym wiedzieć co z moim skierowaniem. Poprosiła o Pesel. Potem stwierdziła, że poszło do przydziału i mam czekać. A ja na to, że w poniedziałek wyjeżdżam na dwa tygodnie w delegację i pracodawca chce wiedzieć dzis, bo pracuję w windykacji i podczas mojej nieobecności muszą podpisać umowę z firma z zewnątrz. Na to Pani stwierdziła, że mam powiedzieć ze to będzie w listopadzie a konkretnej miejscowości i terminu nie poda bo nie zna. To ja poprosiłam z osobą która rozdaje te przydziały. Dowiedziałam się ze rozdziela skierowania Pani Kierownik. To poprosiłam o numer telefonu do Pani Kierownik. Telefonu nie chciała podać i powiedziała, że od Kierownika tez sie nic nie dowiem, bo jeszcze nie mam miejsca i pani kierownik nie bedzie wiedziala dokąd jadę i kiedy. Dudała ze kierownik ma setki takich skierowań i każdy ma dużo pracy i nie ma czasu zając sie mną. Upierałam się przy swoim.. w końcu powiedziała ze może mnie z nia połączyć. Z gory wiedziałam, że za chwilę sie odezwie i powie ze pani kierownik nie ma w pokoju. I faktycznie tak było. Powiedziała ze pani kierownik jest u naczelnika na spotkaniu i mam zadzwonić za jakiś czas. Na to ja..."ze wiedziałam, że taką odpowiedz usłyszę, bo wiem jak traktuje się petentów". Oczywiście twierdziła ze nie. A ja swoje, ze wiem jak to się wszystko odbywa, bo pracuję w podobnej firmie i wiem jak załatwia się takie sprawy. Jedyne co stwierdzam, to to, że po moim telefonie spadło mi 10 numerków. I tyle wywojowałam.. :x Zupełnie nic. Ela ma rację oni robią z kuracjuszami co chcą a dokladnie NIC. Mają nas za nic, bo uwazają, że jesteśmy od nich zależne i możemy im skoczyć. :evil:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Właśnie Gosiu nic nie możemy zrobić.Guzik możemy , tylko nie robimy , bo takich telefonów , czy moich wizyt to na palcach jednej ręki zliczysz.Pora wreszcie żeby im uświadomić że te ich stanowiska to nie dożywotnia fucha i że są opłacani z naszych pieniędzy.Stare hasło Klient - Nasz Pan obowiązuje , z tą tylko różnicą że tam nadal w krzywym zwierciadle jak przed ćwierć wiekiem.Stoimy ,czekamy jak na jałmużnę i boimy się upomnieć o swoje ..Gosiu urzędniczka jak chce to widzi twoje skierowanie w całej okazałości ale Ci nie powie i domyśl się dla czego :?: Wczoraj dowiedziałam się jak to wygląda w praktyce.
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Masz rację Elu, ale rozmawiałam z moim radca prawnym. Podpowiedział mi aby nasmarować pismo, już po powrocie. Opisać sytuację nie z jednego roku ale z kilu lat. Jak to wygląda w praktyce. Opisać jak byliśmy załatwiani w ubiegłych latach, a jak dzisiaj, jak załatwiają to inne województwa. Tylko list takiej jednej osoby to nic nie da, musiały by być napisane hurtowo. Może zastanowiłyby się paniusie, czy nie warto zmienić swojego postępowania, i ze na ich miejsce jest setka innych. Tylko.. myślę, że oni łapią te fuchy po znajomości, od ciotków, pociotkow itp. Kiedyś, gdy byłam bezrobotna starałam się o pracę na zastępstwo do NFZ do działu, właśnie uzdrowiskowego. Było szumne spotkanie... testy, bajery itp. W efekcie została zatrudniona osoba, która z tego "castingu" wyszła przed czasem i wszystkiego nie zrobiła. Na zapytanie osoby, ktora prowadziła to spotkanie, żeby została i spróbowała jeszcze coś zrobić, usłyszała, że nie więcej nie wymyśli. Jak się później okazało to była jakaś rodzinka, a cały ten "casting" to pic na wodę.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zgadza się ale to My dajemy na to zgodę .Specjalista od sprzętu medycznego w łódzkim szpitalu to 35 lat mężczyzna po Filologi Niemieckiej :o :o :o Ja osobiście jak zaprzestałam działalności , byłam wielokrotnie na takich castingach, ale to tylko przedstawienia były i stracony czas , bo już od początku było wiadomo kto obejmie stanowiska .Moja córka jest specjalistką od funduszy unijnych .Specjalistyczne dodatkowe 2 letnie studia podyplomowe po Rozwoju regionalnym na UŁ Aplikowała swojego czasu w naszej gminie na stanowisko specjalisty d/s . funduszy (tak z ciekawości ) oczywiście została zatrudniona Dziewczyna świeżutko po maturze :lol: :lol: :lol: Ale dość , bo zaraz nas zrugają że nie na temat piszemy i niestety będą mieli racje.
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witajcie dziewczyny,jestem okropnie zła na to nie ma słów,moje papiery poszły pod przydział 27 lipca ,a Gosi musiały przynajmniej o 5 dni wcześniej i krew mnie zalewa ,że nie ma przydziału, to dlaczego nie mogłam dzwonić o zwroty i dlaczego wielmożna pani kierownik, tak długo czeka, a może dla koleżanki bo z tego co widać to rzucają same ochłapy.Może jesteśmy nie sprawiedliwe bo te dziewczyny przy tel.to najgorszy sort robią i nic nie mają do powiedzenia,myślę że "góra"może przeczyta co o nich myślimy bo na pewno zaglądają.
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak... zmieńmy temat, tylko to samo ciśnie się na usta. Gdyby "Panienki" były inaczej nastawione do tych zwykłych śmiertelników-kuracjuszy, :shock: dzięki którym pracują tam gdzie pracują, a przydział skierowań funkcjonował tak jak powinien :shock: , to zapewne tego wątku nie poruszyłybyśmy.:roll:. Ale nic nam, a właściwie mi nie pozostaje jak czekać na swoją kolejkę, tylko :twisted: wie kiedy to nastąpi :o Bożenki dzisiaj nie słychać, czyżby pakowała już walizki :lol: :lol: do Kudowy Zdrój i z tej radości zapomniała o naszym forum :lol:
ODPOWIEDZ