Dolnośląski Oddział NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Dolnośląski Oddział NFZ

Post autor: Alicja1691 »

Ja mam zarejestrowane 10 m-cy później , więc jak się nie pogorszy tempo to późną wiosną 2017 może też będę miała radosną minę :D
Awatar użytkownika
kbeska44
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 mar 2015 23:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: kbeska44 »

Alicja1691 pisze:Ja mam zarejestrowane 10 m-cy później , więc jak się nie pogorszy tempo to późną wiosną 2017 może też będę miała radosną minę :D
Alicjo , chyba lipiec 2016rok z moich wyliczeń wynika .skoro 10m-cy po mnie.Życzę szybkiego spadanianumerków w przegladarce,i super przydziałów. :kwiat:
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Najbardziej by mi pasował czerwiec 2016 (z tym 2017 rokiem to moja pomyłka mam nadzieję , że nie prorocza) , w wakacje za duży tłok . A radosną minę :D późną wiosną miałam na myśli jak dostanę już skierowanie , a potem też same miłe sprawy : przeglądanie opinii , planowanie podróży , pakowanie itp. ;)
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Alicjo Twój oddział podaje teraz okres oczekiwania 22 miesiące. Informację koleżanka otrzymała w czwartek - pulmunologia a więc coraz krócej :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Zosia,pulmonologia ma wszędzie trochę krótsze czasy oczekiwania.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

Różnie z tym bywa .Moja siostra ,też mazowiecki Nfz, dostala sanatorium po dokładnie 25 miesiącach oczekiwania na pulmonologię.Dodam , , że była po raz pierwszy w sanatorium, do tego w marcu i Świnoujściu.Ja przy numerku mam informację, , że czas oczekiwania 26 mcy, , oczywiście też pulmonologia.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

U mnie w podlaskim tez pulmunologia nie jest uprzywilejowana ale czasami różnie sie może trafić :)
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zosia pisze:Alicjo Twój oddział podaje teraz okres oczekiwania 22 miesiące. Informację koleżanka otrzymała w czwartek - pulmunologia a więc coraz krócej :)
Dzięki Zosiu za optymistyczną informację . Może więc mój wymarzony czerwiec 2016 będzie realny ? ;)
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witaj Alu ta moja koleżanka leżała teraz w szpitalu w Karpaczu i wniosek wystawił jej lekarz z oddziału liczyła więc na poszpitalne a tu normalne sanatorium uzdrowiskowe i 22 miesięce oczekiwania . Bardzo sie zdenerwowała i napisała dość ostre odwołanie . Teraz czekamy (bo ja też :) ) na odpowiedź i ciekawe co wskóra ? W tych NFZ-tach jak widać żadnych zasad - loteria :shock:
Awatar użytkownika
wrocek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 25 mar 2014 19:46
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: wrocek »

Witam,
w dniu 22.09.2014 r. złożyłam wniosek do sanatorium z NFZ (neurologia). Na dzień 15.10.2014 r. (otrzymania pisma z NFZ) byłam 76678 osobą oczekującą. Przewidywany czas oczekiwania na realizację skierowania na leczenie wynosi 26 miesięcy. w dniu dzisiejszym mój numer w kolejce to 43210. Jeszcze ponad połowa do końca kolejki. Pozdrawiam oczekujących z Dolnego Śląska :D
ODPOWIEDZ