Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: ewana »

MAJKA dobrze prawisz! :kwiat:
Gość

Post autor: Gość »

No jak to bez poślinienia?! Być nie może. :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Szatański plan Jarosława padł, nie będzie lizania kopert.

Emerytury i ich naliczanie konia z rzędem kto ich zrozumie. Jestem świerzynką emerytalną i na chwilę obecną nie narzekam ale znam mnóstwo emerytów, którym nie starcza na godziwe życie.
Nie mogę pomagać bo każą mi siedzieć w domu i dlatego całą daninę przekazałam na specjalne konto Szpitala Zakaźnego w Poznaniu. Może wystarczy na parę maseczek i rękawiczek. Pozdrawiam i życzę zdrowia, proszę trzymajcie kciuki za moje dziecko z pierwszej lini. ❤️❤️❤️
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 106 razy

Post autor: Felice »

Mam nadzieję że niedługo szlag trafi całą szatańską dyktaturę Jarosława.
Ileż prostsza byłaby walka tylko z jednym wrogiem...koronawirusem gdyby wszyscy wspólnie zjednoczyliby się przeciwko niemu.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Przepraszam Felice ale mówisz jak fanatyk ....bzdury .Nie ważne który to będzie rząd dla nas maluczkich i tak nic dobrego z tego nie wyjdzie .No ...chyba że się jest "przy żłobie "....albo się było kiedyś , żal :P
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

ewasz pisze: 06 kwie 2020 12:34 Medi, nie wszyscy mają duże emerytury. Są tacy, którym nie wystarcza na chociaż minimalną egzystencję. Z tego powodu nie wsadzałabym wszystkich emerytów do jednego worka.
Nie wsadzam.Usiłuję tylko powiedzieć że nie czas na dawanie n-tych emerytur tylko po to żeby wygrać wybory ,ot co :evil: :evil: :evil:
A teściowej nie ma za co lubić ,w sumie to powinnam zamknąć drzwi i udać że mnie nie ma ,a ja dogadzam ,żywię żmiję za własne pieniądze i ...uprzedzam komentarze .Nie daję jej tego odczuć ,jestem miła ,grzeczna ....Słoneczko świadkiem ;) :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 47 razy

Post autor: ewasz »

Medi, jak ja Ciebie rozumiem pod względem teściowej ... Nie wysilaj się tak i nie karm jędzy ze swoich. Ma emeryturę to niech się dokłada. I tak Ciebie nie uszanuje a tylko skrytykuje. Takim nie dogodzisz ...
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 106 razy

Post autor: Felice »

Medi gdzie ty ten fanatyzm dostrzegasz! W czym? Mówię tylko że najważniejsze jest skupienie nad tym co ważnie,a nie na politycznych podjazdach. Jak uważasz, że to bzdura to ja ciebie nie rozumiem kompletnie.
forumowicz

medi 🤔 przeczytałam wszystkie Twoje wypociny, żal mi Ciebie jesteś zgorzkniałą i zakąpleksioną osobą. Może warto wystawić nos trochę dalej niż za własne ogrodzenie, przejżeć na oczy i zobaczyć ile złego dzieje się w naszym kraju. Twoim zdaniem fanatykiem jest osoba która ma trochę więcej wiedzy i rozeznania od Ciebie dąży aby szanowano obywateli i nie łamano Konstytucji ??? To takie małostkowe.
forumowicz

Drogie Panie, tu nie ma co kopii kruszyć, bo temat nie tylko służby zdrowia, ale i inne newralgiczne dla gospodarki naszego życia jak oświata, system ubezpieczeń emerytalno rentowych, są jak pisałem wcześniej gorącym kartoflem przerzucanym z rąk do rąk.
Na tych tematach można popłynąć od władzy z prędkością motorowodniaka.
I zawsze u góry pomijane jako niewygodne, a najbardziej pokrzywdzeni, czyli my skaczemy sobie do gardeł, odreagowując frustracje.
Mamy kolejne wybory, i co? To samo, czyli bez zmian.
Tak było, jest i pewnie dalej będzie.
Mieliśmy teatr, pod tytułem:kampania wyborcza. Który kandydat zajął się tematem czy tematami w/w ? Nie słyszałem. Teraz przy tragedii będą wielkie słowa padały.
Właśnie słucham informacji, i co? Wybory, wybory... :evil:
Żadna ekipa tego nie załatwiła, i nie zrobi tego, bo nie postawi na szali autorytetu i słupków sondażowych.
Żeby się tym zająć, potrzeba mądrych i kompetentnych ludzi. I znów pod górkę, bo takich u nas się nie szanuje, wręcz niszczy w zarodku.
Tak było przez wiele lat i jest dalej. Mądrzy ludzie emigrowali z kraju by realizować się u innych. Bo nie byli, a i teraz nie są partyjni, czyli lepiej swojaka wstawić i po sprawie.
Druga rzecz, nepotyzm. Wiadoma sprawa, bez komentarza.
Na koniec, marzę o sytuacji czy czasach, kiedy sami przestaniemy psuć się na własne życzenie.
Szpital, lekarz-pacjent. Powiedzmy sami, ile usług medycznych jest załatwianych w placówkach państwowych. ile jest koneksji, prezencików.......
Nie dziwmy się, i nie narzekajmy na personel medyczny, czy urzędniczy. To nasza ciemna strona. Mamy to we krwi.Jak nie damy, nie zaniesiemy to nie dostaniemy.... No nie dostaniemy,bo...
Mówię ogólnie oczywiście o naszej,mentalności.
My się pogryziemy, a później na wybory, i dalej jakoś tam... Do następnego razu, wyborów.
Pozdrawim.
ODPOWIEDZ