Komisja w ZUS-ie

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Robeo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 sie 2012 10:56

Re: Komisja w ZUS-ie

Post autor: Robeo »

Zsumowałem :D Ja aż tak długo nie zamierzam pracować, na pewno nie do emerytury. Mnie też jeszcze długo zostało, ale mniej niż Tobie :lol:
Ok, pora zmienić temat, bo schodzimy z wątku... Ja mam nadzieję już nie trafić więcej na komisję ZUS - też mam na stałe ;)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Robeo zgodnie z informacją otrzymaną z ZUS,osoba mająca rentę socjalną,pracująca może wyjechać na turnus rehabilitacyjny w ramach prewencji .Wyjazd taki jest możliwy z tytułu odprowadzania składek,jak u każdej pracującej osoby.Procedury takie same - wniosek,wezwanie na komisję i decyzja.
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: aqula »

Alice, dziękuję za informację :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Robeo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 sie 2012 10:56

Post autor: Robeo »

Alice, znów niestety nie mogę się z Tobą zgodzić. Osoba całkowicie niezdolna do pracy z rentą socjalną i z rentą z tytułu niezdolności do pracy może skorzystać z prewencji ZUS, ALE osoba z całkowitą niezdolnością do pracy na rencie socjalnej i rencie z tytułu niezdolności do pracy posiadająca ją na stałe - nie ma prawa do skorzystania z prewencji.
Ale i tak :kwiat: :kwiat: :kwiat: :)