Komisja w ZUS-ie

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Agnes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2011 11:27
Staż sanatoryjny: 5

Re: Komisja w ZUS-ie

Post autor: Agnes »

anovi,
czyli cel osiągnięty ;) trochę Cię "przeczołgał" orzecznik ale w sumie dał to po co przyszłaś :lol: a sposób ich zachowania zawsze pozostawiał wiele do życzenia :?: :!: gratuluję świadczenia i wyjazdu, pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Serdecznie informuję że dzisiaj dostąpiłam zaszczytu bycia na komisji w sądzie ....mój 2 orzecznik ....trwało to 15 minut ,,,I skierowanie na operację które posiadam od neurochirurga ...z zaznaczeniem że jest planowana ....na 2015 ....jest nic nie warte bo nie ma oznaczonej daty ???? wymiękłam ...ręce mi opadły ...Naprawdę mam dość a do tego jeszcze mnie czeka komisja w zusie o dalszą rentę ....Powiem krótko to są duże p-----y.....
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Współczuję . Miałem podobnie na rezonansie nie było o dziwo daty wykonania rezonansu .(Przeoczenie choć praktycznie nie możliwe komputera. ) mimo dużych zmian odrzucono. i drugie ; w historii choroby neurologicznej w datach był tylko miesiąc i rok bez dnia .Tacy to lekarze. też odrzucono.tam gdzie wykonywałem MRI zadzwoniłem byli zdziwieni przyslali mi nowy odpis już z datą ale ""po herbacie "" i po komisji. ale sanatorium dostałem mimo wszystko .
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Ja oddałam sprawę do sądu bo mam przerwę w rencie 2 miesiące ....styczeń i luty bylam zdrowa ale juz w marcu nie .....Nadmieniam że poprzednio do 31 grudnia miałam przyznaną rentę ,,,to jest dopiero dobre co....cudowne uzdrowienie 2 miesięczne .....paranoja ....
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Cały ZUS, nic dodać, nic ująć :evil: :twisted:
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: aqula »

I po bólu ...Nie takie badanie straszne jak co niektórzy próbowali przedstawić, czarnego scenariusza nie było i nie ma :) Miła Pani Orzecznik po zadaniu dwóch, trzech pytań i spojrzeniu na moje RTG powiedziała, że do sanatorium mam wziąć te dokumenty, to już wiedziałam, że wszystko gra :D
Awatar użytkownika
Robeo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 sie 2012 10:56

Post autor: Robeo »

Pogratulować :kwiat: :D
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Aga miałaś po prostu szczęście w ZUS też pracują Ludzie i ludziska . Obyś miała takie wspomnienia ze spotkań z ZUSem . Gratuluję
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: aqula »

Sztani masz rację, ale tak jest wszędzie, że są ludzie i ludziska ;) Póki co tam się nie wybieram, ale wiem, że nie taki ZUS straszny, przynajmniej dla mnie :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Aguś,wiedziałam,ze tak będzie.Nie wiem zresztą po co pisać czarne scenariusze,życie i tak swój napisze.
ODPOWIEDZ