Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
rybka pisze:Dzisiaj wykonałam telefon do NFZ i uprzejma Pani poinformowała mnie, że o zwroty mogę pytać po 22 miesiącach od złożenia wniosku. Natomiast okres oczekiwania na przydział od 28 - 30 miesięcy. Będzie to zima 2017... jak nic!
Zgodnie z przepisami 18 miesięcy od ostatniego pobytu Pacjent, którego skierowanie zostało pozytywnie zakwalifikowane na leczenie uzdrowiskowe może skorzystać z wcześniejszego wyjazdu, dzwoniąc i pytając o tak zwane zwroty, jeżeli okres od powrotu z poprzedniego leczenia nie jest krótszy niż 18 miesięcy. Są to skierowania, z których, z różnych przyczyn, nie mogli skorzystać inni pacjenci, a termin rozpoczęcia leczenia jest krótszy niż 14 dni.
Widać Śląski oddział ma w ....nosie zarządzenia centrali.
Nic nie pomoże , szkoda nerwów ! Ja też dzwoniłam jakiś czas temu i wszystko zgodne z wytycznymi centrali .......pisze że : nie jest krótszy niż 18 miesięcy ....nigdzie nie pisze że może być dłuższy , jedynie że nie może być krótszy .Więc szeroki mają wachlarz na wydłużanie , tu ich nic nie ogranicza
Alice ale ustawa pozwala na tzw. dowolną interpretację czyli ma ,, furtkę " .
,, NIE KRÓTSZYM NIŻ " ... i to właśnie różnie interpretują .
Ostatnio przerabialiśmy temat z takim zwrotem z Krajowym Urzędem Podatkowym w Warszawie ponieważ w Lublinie wymagania Pani urzędnik były inne niż wynikały z ustawy.
Jacku miałam na myśli ten temat potem jak to w śląskim 12 miechów przerwy i jak dożyje to znowu wpiszę się do kolejki bo ...... to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi...