Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
A jaki teraz jest czas oczekiwania przysłany w przydziale z nfz?
Nie ma konkretnej odp. na stronie nfz z pytaniami i odpowiedziami, co mnie trochę dziwi, ale;)
Ruszył przydział w dolnośląskim w ekspresowym tempie. W ubiegłym tygodniu miałam numer 2980, a już dzisiaj dostałam inf. o wyjeżdzie do sanatorium w Połczynie Zdrój od 26 stycznia. Dokumenty do NFZ złożyłam 17 stycznia ub.r. Dokładnie 2 lata upłynęło.
No to gratulacje . 2 lata .... cóż , jak się nie pogorszy to mój wyjazd lipiec-sierpień. Marzył mi się początek czerwca, bo jest wtedy spokojniej , ale będę się cieszyć z każdego terminu . Pozdrawiam Dolny Śląsk i resztę regionów
Wiem, że jest założony wątek zwroty ale tam nie widzę zabierających głos z Dolnośląskiego NFZ więc zadam (powtórzę) pytanie również tutaj. Czy ktoś pojechał do sanatorium z tzw. zwrotów z Dolnośląskiego NFZ? A jeśli tak to czy dopiero po weryfikacji swojego skierowania?
Dziękuję za szybką odpowiedź. Tak właśnie odpowiedział na zadane pytanie o zwroty Pan odpowiadający na forum DNFZ.
"...istnieje możliwość wyjazdu tylko na skierowanie po weryfikacji".
Wydaje mi się , że zasady czy też przepisy? skorzystania ze zwrotów są takie : musi upłynąć 18 miesięcy od ostatniego pobytu w sanatorium i jeżeli np składamy wniosek po powiedzmy 8 miesiącach od powrotu z sanatorium , to po 10 miesiącach można się pytać o zwroty , bo minęło 18 miesięcy, a aktualny wniosek jeszcze nie podlega weryfikacji . Jak pójdzie do weryfikacji to juz przepadło , trzeba czekać aż wróci. Pozdrawiam