Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Bety007
Na forum od: 28 sty 2026 18:20
Oddział NFZ: Łódzki

Re: Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni

Post autor: Bety007 »

Witajcie, mama dostała skierowanie do sanatorium do Dusznik Zdroju, czy ktoś z Was jedzie z Łodzi do sanatorium w tamtym kierunku od 22 kwietnia? Pytam o wspólny przejazd, w ostateczności sama ją zawiozę.
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: Samosia »

BarbaraB64 pisze: 28 sty 2026 13:07 Witam wszystkich. Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak dojechać z Katowic lub Gliwic do Ustki żeby było jak najmniej przesiadek ?
Witaj....z ciekawości zajrzałam na PKP bo można już sprawdzić dojazd ....oj nieciekawie....ale jest jeszcze trochę czasu a w marcu ma być zmiana rozkładu jazdy pociągów więc może wtedy coś pójdzie ku lepszemu 👍👍👍
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 182 razy
Podziękowano: 110 razy

Post autor: GIENIA »

BarbaraB64 pisze: 28 sty 2026 13:07 Witam wszystkich. Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak dojechać z Katowic lub Gliwic do Ustki żeby było jak najmniej przesiadek ?
Są 2 bezpośrednie z Katowic przez Gliwice ....

Wyjazd z Katowic ...
05:43 .... w Ustce 13,59
09:40 ..... w Ustce 18:20

.. z Gliwic ok 20 minut później ..
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2019 18:01
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 4 razy

Post autor: BarbaraB64 »

Gieniu znalazłam te policzenia bezpośrednie i bardzo mnie to ucieszyło bo perspektywa trzech przesiadek mnie przeraziła ;) ten wcześniejszy pociąg to Gwarek. Będę jechała dzień wcześniej, na stronie sanatorium jest informacja że jest możliwość wcześniejszego przyjazdu a i bagaże podobno przyjmują od kuriera.
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Samosia pisze: 28 sty 2026 20:15
Witaj....z ciekawości zajrzałam na PKP bo można już sprawdzić dojazd ....oj nieciekawie....ale jest jeszcze trochę czasu a w marcu ma być zmiana rozkładu jazdy pociągów więc może wtedy coś pójdzie ku lepszemu 👍👍👍
Samosiu tak jak napisała Gienia są jednak bezpośrednie połączenia, znalazłam je na takiej stronce "koleo"
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 182 razy
Podziękowano: 110 razy

Post autor: GIENIA »

Znam te połączenia , bo one są z Krakowa :) super sprawa z możliwością przyjazdu dzień wcześniej :)
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: Samosia »

BarbaraB64 pisze: 28 sty 2026 21:29
Samosia pisze: 28 sty 2026 20:15
Samosiu tak jak napisała Gienia są jednak bezpośrednie połączenia, znalazłam je na takiej stronce "koleo"
Super :) bardzo się cieszę,że jest taki fajny dojazd 👍👍👍Ja sprawdzałam na pkp i wyskoczyło tylko w Twoim terminie z jedną i więcej przesiadkami🥺Cieszę się też,że jest możliwość wcześniejszego przyjazdu ale może warto zadzwonić i dopytać a może przy okazji uda się też fajny pokój zaklepać ;) Czekamy więc po powrociena Twój opis 👍👍👍
men_bi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2016 13:13
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 1 raz

Post autor: men_bi »

Kochani :kwiat: Wpisujecie w wyszukiwarce e-podróżnik.pl, wpisujecie skąd - dokąd chcecie jechać i macie wszystkie połączenia pkp, pks i inne. Z tego korzystam i polecam. :kwiat:
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Samosia pisze: 29 sty 2026 07:33
BarbaraB64 pisze: 28 sty 2026 21:29

Super :) bardzo się cieszę,że jest taki fajny dojazd 👍👍👍Ja sprawdzałam na pkp i wyskoczyło tylko w Twoim terminie z jedną i więcej przesiadkami🥺Cieszę się też,że jest możliwość wcześniejszego przyjazdu ale może warto zadzwonić i dopytać a może przy okazji uda się też fajny pokój zaklepać ;) Czekamy więc po powrociena Twój opis 👍👍👍
Oczywiście że będę tam dzwonić żeby zorientować się we wszystkim i opis też będzie bo chyba nie ma jeszcze tutaj na forum opinii o tym sanatorium. Pozdrawiam Serdecznie Wszystkich :kwiat:
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

men_bi pisze: 29 sty 2026 11:03 Kochani :kwiat: Wpisujecie w wyszukiwarce e-podróżnik.pl, wpisujecie skąd - dokąd chcecie jechać i macie wszystkie połączenia pkp, pks i inne. Z tego korzystam i polecam. :kwiat:
Właśnie tak wpisywałam i wyszukali tylko połączenia z przesiadkami .
ODPOWIEDZ