Komisja w ZUS-ie

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Komisja w ZUS-ie

Post autor: sztani »

Pamiętaj,że zawsze dobro wraca :)
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

sztani pisze:Pamiętaj,że zawsze dobro wraca :)
Tak wiem o tym ,,,I jak przyjdzie pora na ciebie ,,,tez będę trzymała kciuki tak mocno jak umiem ,,,,
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Poznanianka gratulacja pozytywnej załatwienia srprawy w ZUS pozdrawiam oczekujących trzymamy kciuki za pozostałych :roll:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam Was cieplutko :serce:
Dawno tu mnie nie było....ale juz jestem i napisze Wam coś :lol:

Jestem (dzisiaj) po wizycie u neurologa. Obejrzał rezonans, badanie EMG - kregosłup szyjny nie ciekawy, ale na szczęście nie do operacji (jeszcze- jak to fajnie zaznaczył).
Potrzebna ciągła rehabilitacja. Poprosiłam o wypełnienie wniosku na prewencje rentową, tłumaczyłam tym, ze jak rehabilitować to skutecznie, bo na zabiegi u nas czeka sie pół roku... jak wszędzie chyba. Wypełnił mi wniosek. I pytanie do Was- co dalej? Ten wniosek mam zanieśc do ZUS-u, i czy mam cos tam załączać, jakies wyniki?
Jestem z opolskiego... ktos coś wie, jak to funkcjonuje na opolszczyźnie? Każda wskazówka mile widziana :)
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: basiat »

Jovanko, jeśli osobiście pójdziesz , to po prostu "na wszelki wypadek" weź wyniki ze sobą. A jeśli wysyłasz wniosek pocztą, to wcześniej zadzwoń i dowiesz się wszystkiego..
Ja, kiedy w ubiegłym roku składałam wniosek, musiałam mieć badania ze soba, a w tym roku już nie były potrzebne....
forumowicz

basiat :) dzięki za odzew :)
Masz racje, na wszelki wypadek wezmę wyniki (ksero), oddział ZUS-u mam w swoim mieście, zatem nie bedzie kłopotu w razie "W".
Tak poczytałam ten watek....hmmm.....ciekawa jestem, jak to będzie ze mną, czy mnie nie odrzucą....na NFZ czekam zawsze długo, moja sytuacja zawodowa nie pozwala mi na zaplanowanie urlopu na 2 lata wcześniej, a bardzo chciałabym sie "podreperować" jak najszybciej. dziwny ten kraj...nie chodze na L4 cz\ęsto, wole sie wybrac do sanatorium z ZUS na ochotnika :lol: , a nie jak zawołaja na chorobowym,....
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jovanko, trzeba mieć nadzieję, że nie odrzucą. Ja składałam wniosek w styczniu i dostałam sanatorium w Kołobrzegu . Termin mogłam sobie wybrać, w zasadzie miejsce też :D :D
Składaj jak najszybciej i bądź dobrej myśli. Trzeba szukać dla siebie ratunku, gdzie się da.
Pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

Basiat, a kiedy jedziesz? chce sie zorientowac, ile się czeka...
no...a Podlasia do Kołobrzegu to kawał drogi :roll: ale i miejscowośc wymarzona :D
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jovanko, jadę 28 lipca.
Rzeczywiście ode mnie to kawał drogi, ale jak się jedzie na 24 dni, to można się poświęcić ;) ;)
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Basiu, a ja mam do Ciebie pytanie. Jak ci się udało zdobyć Kołobrzeg? Z podlaskiego to dalej niż magiczne 200 km. Pytam, bo pytałam kiedyś o góry, ale usłyszałam, że to za daleko od mojego miejsca zamieszkania. A tak w ogóle to który ośrodek przyjmuje kuracjuszy z ZUS-u w Kołobrzegu?
ODPOWIEDZ