Pokój 1, 2 czy 3 osobowy?

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 254 razy
Podziękowano: 137 razy

Re: Pokój 1, 2 czy 3 osobowy?

Post autor: GIENIA »

wiesniaczkaela pisze:Posiadanie jedynki to powinien być standard.
Elu , nie chcę :( właśnie wkrótce jade do osrodka KRUS, gdzie jest sporo jedynek < darmowych > i bez problemu z moim schorzeniem bym ja dostała , ale nie zabiegam o to .. co niby miałabym robić po 22-iej :?: :roll: :roll: przecież nie można przebywać w pokojach innych kuracjuszy po tej godzinie , ani Nikt nie moze przebywac u mnie .... o jejku , nie wyobrazam sobie tego ..... telewizor oglądać :?: nie trawię dziada .... siedzieć na lapku :?: :?: tez bez sensu :cry: fajnie miec kogoś zywego obok :D
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Gieniu i dla tego powinniśmy mieć wybór.Chyba jednak bym wolała książkę , lapka niż jak by mi ktoś trajkotał nad głową albo oglądał jakąś Niewolnicę Izaurę .Tak na marginesie to nie więzienie i chyba nikt nikogo nie będzie rozganiał do łóżek jeżeli będziemy grzeczni :lol: Nawet w szpitalu przy stoliku graliśmy do 24 w karcioszki ;)
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

To_ja_Jowita pisze:Ależ drodzy państwo nie zamykajcie się sami w pokojach.
Zdecydowanie polecam dwuosobowe. Zgadzam się z tym, że każdy z nas potrzebuje trochę samotności, ale to wystarczy iść na dłuższy spacer i łapiemy znowu równowagę.
Naukowcy stwierdzili, ze samotnicy żyją krócej, częściej zapadają na ciężkie choroby.
Nie musimy się ze wszystkimi zgadzać w 100 %, nauczmy się siebie szanować nawzajem, może mniej narzekać, widzieć te jaśniejsze strony świata, a zapewniam, że "świat wtedy staje w różach".
Zatem polecam dwuosobowe pokoje ...........
Ja zauważyłam te" jaśniejsze strony" od wejścia współlokatorki do pokoju.Ale po kolei: rano otwiera oczy i rozmawia przez telefon,ma przerwę pomiędzy zabiegami ponowne rozmowy przez telefon,powrot po obiedzie do pokoju -rozmowa przez telefon.I tak do późnych godzin wieczornych były rozmowy przez komórkę.W przerwie było oglądanie TV -był darmowy więc pilot przywłaszczyła na cały pobyt.Rodzinę miała dużą ,koleżanek wiele ,więc cały czas była przyklejona do komórki.Nie krępowała jej moja obecność.Próbowałam delikatnie zwrócić uwagę ,aby wyszła na owe rozmowy .Ja chciałam się czasem wyciszyć,albo poleżeć w ciszy.Czasem człowiek tak ma.Niestety nie zawsze trafiamy na osobę o podobnych zapatrywaniach .Nie było wtedy mozliwości dostania jedynki.Dlatego musiałam mieszkać w dwójce.Jak tylko to jest możliwe proszę o pokój jednoosobowy.Towarzystwo zawsze moge sobie znaleźć.Spędzać z nim tyle godzin ile chcę.Ale wiem że wracam do miejsca gdzie spokojnie mogę poleżeć ,bez słuchania "gdakania" mojej lokatorki.Gdy ja rozmawiam przez komórkę zawsze wychodzę z pokoju i nie przeciągam rozmów w nieskończoność.Przecież nie jadę by non stop komunikować się z najbliższymi.Każdy z nas ma prawo do swojej prywatności i trzeba to uszanować ,a nie każdy to rozumie.Takie mam spostrzeżenia i "wymagania".Jak dostaję skierowanie to od razu dzwonię i pytam o jedynkę.Gorzej jak nie ma takiej możliwosci-wtedy jest problem.Życzę sobie kolejnych wyjazdów tylko do pokojów jednoosobowych 8-) -pozdro dla Wszystkich :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Jedyneczka , to jest to co lubię najbardziej i z pełnym węzłem sanitarnym ;) , i niech każdy myśli co chce, a towarzyska jestem :kwiat:

Jeśli jej nie mam to też nie koniec świata .
Awatar użytkownika
To_ja_Jowita
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 22:02
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: To_ja_Jowita »

Ile osób tyle zdań, no i fajnie .. gdybyśmy byli jednakowi, tak samo myśleli byłoby nudno, a tak świat jest ciekawy ..
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 254 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Na ostatnim pobycie miałam taką psiapiółę w pokoju , jak pisze stokrotka :).... wisiała na telu non stop :D
Skończyło się na tym , że Jej znajomi , stali się moimi znajomymi :D
Ludki .... to tylko 21 dni :D
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: AgaC »

A spotkaliscie się w sanatorium z osobą ktora sie nie myje? Non stop się modli? Naduzywa alkoholu? Korzysta z Waszych osobistych rzeczy? Ja takie osoby spotkalam , chociaż na szczęście to nie byly moje współlokatorki. Rozmawianie przez telefon to pikus chociaż wiem , ze bywa uciazliwe.
SlawaAnna
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2015 11:55
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: SlawaAnna »

Felice pisze:
Ależ drodzy państwo nie zamykajcie się sami w pokojach.
Ale posiadanie jedynki na wyjeździe nie świadczy o tym,ze ktoś jest samotnikiem.Nic bardziej mylnego.
Dokładnie!!! To jest tylko pokój, w którym się śpi i odpoczywa! Będąc w dwójce czy trójce z niewłaściwą osobą możemy dopiero stać się samotnikami - uciekając z pokoju gdzieś w dal, przeczekując na korytarzu, w łazience czy na balkonie czy wkładając zatyczki do uszu...
Blueberry26
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 10 mar 2017 16:13

Post autor: Blueberry26 »

Witajcie :) czy w Pustkowie ktoś z Was był? są tam pokoje jednoosobowe? ja mam termin na 28.06.2017
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2017 13:17
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: MarkStan »

Felice pisze:
Ależ drodzy państwo nie zamykajcie się sami w pokojach.
Ale posiadanie jedynki na wyjeździe nie świadczy o tym,ze ktoś jest samotnikiem.Nic bardziej mylnego.
Masz częściowo rację.I tu robię "OKO" z reklamy piwa bezalkoholowego.
Moje doświadczenie sanatoryjne pozwala mi sądzić, że nie wszyscy ale większość tych kuracjuszy, którzy zabiegają usilnie o pokój 1 osobowy, robią to właśnie ("OKO"), w celach przebywania towarzyskiego a nie samotnie w tych jedynkach. :lol:
Zablokowany