Iwonicz Zdrój od 24 listopada

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 9 razy

Re: Iwonicz Zdrój od 24 listopada

Post autor: p-siak »

Dziadku bardzo dziękuję w imieniu wszystkich ciekawskich tematu:życie miejscowości sanatoryjnej.
Byłem parę chwil w Piccolo,lecz tam faktycznie inny klimat tańczenia.Tam trzeba umieć tańczyc,
a u mnie z tym słabo.Pozdrawiamy.
monia0410
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 sty 2013 12:37
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: monia0410 »

Witam towarzystwo, mam pytanie , czy w Klimacie też są tańce? Na jakim poziomie?
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 71 razy

Post autor: Dzia_dek »

Trudno określić w tej w chwili poziom ponieważ wieczorków tanecznych w "Klimacie"
już nie ma. Kiedyś były od wtorku do niedzieli. Tak było nawet po przekształceniu
hotelu w sanatorium. Później po skargach kuracjuszy grali tylko na weekendach, albo
gdy jakaś grupa z ich sanatorium o to poprosiła. Jak odszedł DJ Piotrek (do "Glorietty")
to grali różni DJ i w końcu, chyba z braku frekwencji, zawiesili całkowicie działalność
rozrywkową. Kiedyś było tam całkiem fajnie i pamiętam pełniutką, do ostatniego miejsca,
salę. Nawet salka za barem (kiedyś taka była z wejściem z sali gł.)była pełna. Walentynki,
Ostatki, Andrzejki, a nawet "robili" Sylwestra. To była, chociaż niewielka, konkurencja dla
"Krakowiaka", a chcący się pobawić przy muzyce mechanicznej mieli możliwość wyboru.
Podsumowując, osobiście bardzo miło wspominam imprezy taneczne w "Klimacie", tym
bardziej, że dodatkowo oferowali przyzwoite menu. Było smacznie i w rozsądnych cenach.
Luk__25
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2017 15:32

Post autor: Luk__25 »

Dzia_dku, czy możesz polecić w Iwoniczu jakieś miejsce z dobrym jedzeniem? Nie mam na myśli złotej zastawy, tylko coś smacznego, lokalnego z charakterem. Mogą to być pycha pierogi albo np schabowy, którego do dziś wspominasz ;)
monia0410
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 sty 2013 12:37
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: monia0410 »

W takim razie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź 8-) :roll:
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 71 razy

Post autor: Dzia_dek »

Luk__25 pisze: Dzia_dku, czy możesz polecić w Iwoniczu jakieś miejsce z dobrym jedzeniem? Nie mam na myśli złotej zastawy, tylko coś smacznego, lokalnego z charakterem. Mogą to być pycha pierogi albo np schabowy, którego do dziś wspominasz ;)
Nie mam takiego swojego ulubionego miejsca, a stołuję się w zależności od pory roku, mojego nastroju czy tez
towarzystwa, z którym przebywam, w różnych lokalach. Spróbuję tak pokrótce napisać kilka słów o wszystkich.
Rest. "Iwoniczanka" - można brać z karty praktycznie wszystko, ceny dość wysokie, dość długi czas oczekiwania
na potrawy, ale rekompensuje nam to dobry smak i świeżość przygotowywanych dań. Dobre pierogi i dania mięsne.
Rest. "Zdrojowa" - praktycznie tak jak powyżej, ale ceny nieco niższe. Dobre sałatki, śledzik i placek po węgiersku.
Ciekawe danie regionalne, ale tylko jako deser - małdrzyk iwonicki. Nic więcej o nim nie napiszę; niespodzianka.
Bar "Na Górce" mimo niezbyt dobrego wystroju wnętrza, można w miarę dobrze zjeść. Ceny zbliżone do wyżej
wymienionych. Dobre ryby, szczególnie dorsz, pstrąg na wszelakie sposoby, golonka z rusztu, placek po węgiersku.
Rest. "Klimat" - mało korzystałem z ich usług, czasem wpadaliśmy tam na zupę cebulową, albo pizzę, ale opinie o dniach
tam podawanych były dobre. Jako przystawkę mieli w ofercie smażone żabie udka i to nie jest żart. Rest. "Glorietta"
omijałem ze względu na bardzo słabą obsługę kelnerską i wysokie ceny podawanych potraw. Rest. "Krakowiak" przed
wymianą całej załogi wczesną wiosną br. (kuchnia i kelnerzy) było sporo zastrzeżeń do podawanych potraw, ceny ok.
Teraz ponoć wiele się zmieniło, ale jak na razie nie próbowałem tam niczego jeść. Niesmak po poprzedniej ekipie pozostał.
Jak widzisz nie serwują w iwonickich lokalach potraw typowo regionalnych. W większości to dania kuchni polskiej.
Jeśli chodzi słodkości to cukiernia przy Al. Słonecznej 10 lub Cafe "Aleksandra" przy Al. Słonecznej 6 (pyszne kawy).
Luk__25
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dziękuję bardzo za szybki i praktyczny poradnik gastronomiczny :). Już za 3 dni będę na miejscu i z pewnoscią nieraz zerknę na Twoje info. Szczególnie zaintrygował mnie ten tajemniczy deser.... ;)
Aneta1974
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 kwie 2017 11:01

Post autor: Aneta1974 »

Witam. Jestem w BO od wczoraj. Jak na pierwszy dzien to jest super. :lol: jak dojde do siebie to napisze wiecej. Pozdrawiam.
Luk__25
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Jak dojdę do siebie??? :shock: :shock: :shock: po pierwszym dniu? :lol: :lol: :lol:
chora
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 sty 2014 14:22
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: chora »

Witam
No to już widzę ,że będziemy się leczyć :)
Monia mam Twój numer telefonu ( dzieki za meila)
odezwę się po niedzieli :)
ODPOWIEDZ