☺☺☺ Dziękuję za radę do ktorej dostosuje sie Masz całkowitą rację To będzie mój test jak długo dam radę hahaha Pozdrawiam serdecznie ☺zbigniew165 pisze: 28 sty 2018 11:08 Dziewczyny nie panikujcie . Jolanta P, to nie jest porażka, tylko oddział kardiologi. W Równicy byłem na oddziale ZUS Pulmonologia i był on połączony z kardiologią. Mieliśmy podobne zabiegi, tylko oni mieli więcej badań. Na ten oddział kardiologi przywoziła karetka pacjentów Kliniki Kardiologi z Zabrza i nikt na szczęście nie został wywieziony z oddziału na sygnałach. Takie są zabiegi na kardiologi i za takie płaci ZUS. Masz to schorzenie jako wiodące i mogą ci tylko ze trzy zabiegi dodać np. z reumatologi. Ciesz się z basenów, bo u nas na pulmonologi lekarze mieli zakaz przydzielania nam basenów, ze względu na możliwość przeziębienia. Na zabiegach ty sobie ustawiasz parametry na bieżni, rowerach i innych przyrządach gimnastycznych. Ty sama narzucasz sobie tempo, szybkość itd. Nikt nad tobą nie stoi i nie pilnuje jak ćwiczysz. Ja miałem z astmą bieżnię codziennie przez cały pobyt i był to jeden z lepszych zabiegów. To jest dwanaście minut marszu i ty sobie sama ustalasz jak szybko pójdziesz. Pamiętajcie, że wszędzie są kamery na salach ćwiczeń, a wyniki testów i badan idą w wypisie do ZUS. Niektórzy o tym zapominają, pokazują jak to oni są silni, wysportowani, wytrzymali, a później narzekają na ZUS, że ich nie chce wysłać na rehabilitację, czy odbiera zasiłek. Wystarczy trochę pomyśleć. U mnie znajoma nie zrobiła spirometrii-niewydolność płuc, a na teście marszowym z mierzeniem ciśnienia i przebytych metrów pobiła rekord oddziału. Przeszła 600 metrów, a inni tylko 450 w tym samym czasie. Wyniki tego testu są na wypisie do ZUS. I co powiecie, że ona myślałaJa na miejscu Zosi odczekał bym trzy, cztery dni, poszedł do lekarza prowadzącego i poprosił o zmianę jakiegoś ćwiczenia na laser, masaż, czy prądy na kręgosłup. Umotywuj to tym, że, źle się czujesz, czy męczysz się przy tym zabiegu i na pewno ci go zmienią. Zapomniałem o tych kijkach, na które obowiązkowo chodzili grupą po terenie, a po nich bezpośrednio na jakieś badania. Pozdrawiam. Piszę już trzeci post, dwa nie doszły po tej konserwacji forum.
Wieniec Zdrój Jutrzenka 27,01,18
-
Zosia59
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2018 17:20
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Wieniec Zdrój Jutrzenka 27,01,18
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
- basiat
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 5
Niestety piszę drugi raz, bo coś połyka posty
Zosiu, rzeczywiście Zbigniew ma rację. Podejdź do wszystkiego bardzo spokojnie. Rzeczywiście masz mało urozmaicone te zabiegi. I moim zdaniem lekko wyczerpujące. Ale lekarz chyba wie, co robi. Jeśli będzie to dla Ciebie zbyt wyczerpujące, mimo wszystko zgłoś to lekarzowi. Zapewne Cię wysłucha i może zamieni najbardziej wyczerpujący zabieg na coś innego, co posłuży również Twojemu zdrowiu.
Z drugiej strony, zobacz, jaka zaleta tych zabiegów
Pamiętaj Zosiu, nic na siłę. Niczego nikomu nie musisz udowadniać.
Ja byłam w Wieńcu latem ubiegłego roku z reumatologii. Zabiegi miałam idealnie dobrane. Koleżanka także.
Poza tym idealne warunki w całym obiekcie. Miłe panie sprzątające, dobre jedzonko, mozliwość spędzenia czasu na integracji w głownym holu- czasem przy muzyce na żywo, przy kręglach, tenisie stołowym , czy na tańcach.
Pamiętajcie, uśmiechajcie się do wszystkich, a uśmiech zostanie odwzajemniony i to z nawiązką.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę odpoczynku i dobrych zabiegów
-
Zosia59
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2018 17:20
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 3
-
Zosia59
- Pomocny Kuracjusz