Niepełnosprawni-Protest w Sejmie

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Niepełnosprawni-Protest w Sejmie

Post autor: Fionka »

Marek , tym razem chyba się nie zgodzimy . Owszem w takich sytuacjach zawsze wmiesza się polityka ale nie o nią tu chodzi . Znam wiele osób które wielokrotnie powtarzały że zaprzedały by dusze diabłu aby tylko ich dzieci były zdrowe .Propozycja darmowych środków :?: -super :!: Tylko że za chwile zabraknie na pampersy , wózki itp. Proszę bardzo niech dadzą elektryczne wózki , podnośniki , szyny do wc , wzmocnią ściany aby można było zainstalować podnośniki itd.......Utopia , jeszcze raz utopia . Przykład . Młoda 30 letnia dziewczyna , przykuta do wózka umiera- zachłystuje się pijąc na leżąco bo przez trzy miesiące nie można było załatwić łóżka z automatyką . Powód brak kasy . Popieram tych protestujących . Wszystkie te stowarzyszenia to jest epicentrum podziału niepełnosprawnych , tam jest polityka i sposób na biznes . Znałam to od środka i radzę się dokładnie temu przyjrzeć . To tak jak z prywatnymi gospodarstwami i PGR.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Marku
Mamy kilka Rozpoznawalnych Rodzajów Niepełnosprawności, choć od zawsze rozpoznajemy trzy stopnie Niepełnosprawności.
Kilka lat temu zmieniono orzeczenia z tzw numerycznych 3-2-1 na słowne o to lepiej wyglada

Orzeczenie orzeczeniu nie JEST Równe-ale to na marginesie.

Dziś telewizja przeprowadziła po głownym wydaniu swych wiadomości wywiad z Panią ,która prowadzi Protest w Sejmie .
Pani nie jest jak inne Medium Podał No-1 na liscie do wyborów samorzadowych.
Polecam WSZYSTKIM oportunistom wysłuchac Pani i jej argumentów.
Jeden przemówił do mnie..
Koszt pobytu Osoby w DPS-ie ..6200 miesięcznie.
Uważam ,że każdy dzień OSŁABI te osoby -Ale rozmawiałem dziś z kilkoma Osobami posiadającycmi orzeczenie ,że są w stanie ..UZUPEŁNIĆ tych strajkująch w Sejmie
Awatar użytkownika
Slodziak_2
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 kwie 2018 00:27
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Slodziak_2 »

Witam

Ja właśnie jestem przypadkiem, gdzie poinformowano mnie, że: "to i tak będzie warzywko, jesteście młodzi, oddajcie je do ośrodka i zróbcie sobie kolejne".
Tak zgadzam się z opinią, że "widziały gały" DOKŁADNIE widziały i zabrały do serca.
Na dzień dzisiejszy "hoduję" sobie to "warzywko", które uczęszcza do ogólnodostępnej szkoły a jedna z nauczycielek po pół roku zaczepiła mnie, czy aby wszystko z dzieckiem OK ...
Nie rozumiem i nigdy nie pojmę tego pędu do zabijania. Przeważnie takie opinie wygłaszają ludzie, którzy nie maja dzieci - lub kiedyś w przeszłości je zabili.
O proteście dowiedziałem się przypadkiem gdyż nie mam czasu na oglądanie tv czy słuchanie radia. Mam dzieci i pracę, której za mnie nikt nie zrobi.

Pieniądze w tym wszystkim nie są najważniejsze. Mnie cały czas przerażają ograniczenia w dostępie do rehabilitacji dziecka. Pieniądze chyba w tym znaczeniu, że jeśli miał bym ich trochę więcej - posłał bym dziecko na prywatną rehabilitację. Jednak tutaj kwota 500zl jest kwotą śmiesznie małą. Nie wystarczy na nic sensownego. Godzina rehabilitacji zaczyna się od 100zl a górnej granicy nie znam.
Np. sesja metodą Tomatisa to koszt rzędu 1300 złotych + codzienna opieka i dowożenie dziecka.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Slodziak_2
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Darek

Widzę, że znalazłeś pieniądze, o których część opiekunów osób niepełnosprawnych mówi od dawna. Niestety - nam nikt ich nie da, choć osoba niepełnosprawna z pewnością będzie miała lepszą opiekę niż w DPS'ie.
Tak zupełnie przy okazji - moje dziecko ma przyznane Specjalistyczne Usługi Opiekuńcze w UG. Niestety - od początku roku były świadczone przez 1,5 miesiąca. Mało tego - lekarz prowadzący zlecił 3 godziny dziennie a urzędnik przyznał 2, których NIE MA. Tak to wygląda od podszewki.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Niepełnosprawni - dla kogo Protest w Sejmie ?

Post autor: jacky6 »

Niepełnosprawni:
- w łonie matki
- wkrótce po urodzeniu i w wieki niemowlęcym
- w szkole podstawowej i średniej
- w wieku dorosłym.
===
Ujawnienie niepełnosprawności następuje w każdym etapie życia.
...
Niepełnosprawność na starość już się nie liczy ?
Kto zaprotestuje za niepełnosprawnych staruszków w parlamencie ? tym tak bardzo europejskim ...

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:

Awatar użytkownika
Slodziak_2
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Fionka

Ok - oczywiście po części masz racja. Może zaistnieć sytuacja, że za chwilę zabraknie...
Jednak co powiesz na taką sytuację.
Dla dziecka niepełnosprawnego - lekarz wystawia zapotrzebowanie na pieluchy. Trzeba to skierowanie dostarczyć no NFZ - 50km... Jadę - okazuje się, że jest źle wystawione. Osoba z NFZ dzwoni do lekarza wystawiającego a ten mówi że "rodzice wszystko wymuszają, wymusili wystawienie tego papieru".
Fajnie - nie?
Szczerze - wyprostowała mnie ta sytuacja.
Umiesz liczyć??? .....

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Jacky a co ty znœw czepiasz się parlamentu europejskiego?
Gdybyśmy choć w czėści mieli te świadczenia co normalne cywilizowane kraje to protestów nie byłoby.
W naszym ciemnogrodzie pasibrzuchy w sutannach są decydentami w sprawie aborcji...ale już nie w sprawie pomocy chorym i potrzebującym. Finansujemy z budżetu katechetów,kapelanów to i na inne rzeczy nie starcza. Może pan premier krzyknie głośno „damy bo im się te pieniądze należą” wzorujæc się na pani Szydło.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Felice

..rozpoczyna się majówka po co DENERWOWAĆ się ............
Wszak ten ..wie wszystko najlepiej.
Uważaj zaraz będzie wnioskował o ZAMKNIECIE tematu bo są wpisy Mówiące PRAWDE.
Zaraz pojawi się informacja ,ze przez 8 lat i takie tam.

Generalnie uważam ,że jeżeli chce sobie nabic liczbe postów niech sobie pisze może będzie to pomocne przy otrzymanie orzeczenia .
Zastanawaim sie czy 1 czy 2 ;)

IGNOROWAĆ
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Slodziak_2 pisze: 29 kwie 2018 21:58
Na dzień dzisiejszy "hoduję" sobie to "warzywko", które uczęszcza do ogólnodostępnej szkoły a jedna z nauczycielek po pół roku zaczepiła mnie, czy aby wszystko z dzieckiem OK ...
Nie rozumiem i nigdy nie pojmę tego pędu do zabijania. Przeważnie takie opinie wygłaszają ludzie, którzy nie maja dzieci - lub kiedyś w przeszłości je zabili.
widzę , że bez zrozumienia czytałeś mój wpis :roll: - sytuacja , którą opisałem , dotyczy dziecka mojego kolegi z pracy .. kolega mówi , że ból go zżera , gdy widzi cierpiące Jego dzieciątko - nic nie rozumiejace , tylko cierpiące - i nic nie można zrobić , aby dzieciatku pomóc - żadne pieniądze Mu nie pomogą , jest skazane na cierpienie i wegetację :( ale mamusia - katoliczka ma sumienie spokojne :evil:

piszesz chłopie , że Twoje dziecko uczęszcza do ogólnodostępnej szkoły , a jednocześnie określasz Je warzywkiem - nie grzesz :( mój kolega pragnąłby aby Jego dzieciątko się uśmiechnęło , bądz chocby tylko powiedziało mama , lub tata .

mój wpis dotyczył tylko takich sytuacji , jak opisałem .

Piszesz , że przeważnie takie opinie wygłaszaja ludzie , którzy nie maja dzieci , lub kiedys w przeszłości Je zabili ( zwróć uwagę , ze ja , pisząc w odniesieniu do dzieci Je , piszę z wielkiej litery , szanuje Je po prostu )
otóż , ja nie należę do tej grupy - mam dwoje - na szczęście - zdrowych dzieci i nigdy nie musiałem podejmować tej zapewne ciężkiej dla rodzica decyzji , czy urodzić ciężko upośledzone dzieciątko , skazując Je na cierpienie i wegetację :cry:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Felice pisze: 30 kwie 2018 08:54
W naszym ciemnogrodzie pasibrzuchy w sutannach są decydentami w sprawie aborcji...ale już nie w sprawie pomocy chorym i potrzebującym. Finansujemy z budżetu katechetów,kapelanów to i na inne rzeczy nie starcza.
kiedyś , gdy (wtedy) milicjant , ochrzcił dziecko , wyleciał z pracy , chrzciło się potajemnie u szwagra na wiosce ;) - to tak na marginesie ;)

kobieta w czasie spowiedzi wyznała , że usunęła ciążę - sukienkowy omal na zawał nie zszedł - ;) nie dostała rozgrzeszenia :shock: ale mając odchodzic od konfesjonału , powiedziała facetowi - Krysia ( imie oczywiście zmienione) dziękuje ci za cudowny urlop :lol: :lol: :lol: :P - gosciu zmiękł i rozgrzeszenie sie znalazło :lol: :lol:

ciemnogród , hipokryzja i zakłamanie :evil:
Zablokowany