Niepełnosprawni-Protest w Sejmie
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Niepełnosprawni-Protest w Sejmie
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Mamy kilka Rozpoznawalnych Rodzajów Niepełnosprawności, choć od zawsze rozpoznajemy trzy stopnie Niepełnosprawności.
Kilka lat temu zmieniono orzeczenia z tzw numerycznych 3-2-1 na słowne o to lepiej wyglada
Orzeczenie orzeczeniu nie JEST Równe-ale to na marginesie.
Dziś telewizja przeprowadziła po głownym wydaniu swych wiadomości wywiad z Panią ,która prowadzi Protest w Sejmie .
Pani nie jest jak inne Medium Podał No-1 na liscie do wyborów samorzadowych.
Polecam WSZYSTKIM oportunistom wysłuchac Pani i jej argumentów.
Jeden przemówił do mnie..
Koszt pobytu Osoby w DPS-ie ..6200 miesięcznie.
Uważam ,że każdy dzień OSŁABI te osoby -Ale rozmawiałem dziś z kilkoma Osobami posiadającycmi orzeczenie ,że są w stanie ..UZUPEŁNIĆ tych strajkująch w Sejmie
- Slodziak_2
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 04 kwie 2018 00:27
- Staż sanatoryjny: 8
Ja właśnie jestem przypadkiem, gdzie poinformowano mnie, że: "to i tak będzie warzywko, jesteście młodzi, oddajcie je do ośrodka i zróbcie sobie kolejne".
Tak zgadzam się z opinią, że "widziały gały" DOKŁADNIE widziały i zabrały do serca.
Na dzień dzisiejszy "hoduję" sobie to "warzywko", które uczęszcza do ogólnodostępnej szkoły a jedna z nauczycielek po pół roku zaczepiła mnie, czy aby wszystko z dzieckiem OK ...
Nie rozumiem i nigdy nie pojmę tego pędu do zabijania. Przeważnie takie opinie wygłaszają ludzie, którzy nie maja dzieci - lub kiedyś w przeszłości je zabili.
O proteście dowiedziałem się przypadkiem gdyż nie mam czasu na oglądanie tv czy słuchanie radia. Mam dzieci i pracę, której za mnie nikt nie zrobi.
Pieniądze w tym wszystkim nie są najważniejsze. Mnie cały czas przerażają ograniczenia w dostępie do rehabilitacji dziecka. Pieniądze chyba w tym znaczeniu, że jeśli miał bym ich trochę więcej - posłał bym dziecko na prywatną rehabilitację. Jednak tutaj kwota 500zl jest kwotą śmiesznie małą. Nie wystarczy na nic sensownego. Godzina rehabilitacji zaczyna się od 100zl a górnej granicy nie znam.
Np. sesja metodą Tomatisa to koszt rzędu 1300 złotych + codzienna opieka i dowożenie dziecka.
Pozdrawiam
- Slodziak_2

Widzę, że znalazłeś pieniądze, o których część opiekunów osób niepełnosprawnych mówi od dawna. Niestety - nam nikt ich nie da, choć osoba niepełnosprawna z pewnością będzie miała lepszą opiekę niż w DPS'ie.
Tak zupełnie przy okazji - moje dziecko ma przyznane Specjalistyczne Usługi Opiekuńcze w UG. Niestety - od początku roku były świadczone przez 1,5 miesiąca. Mało tego - lekarz prowadzący zlecił 3 godziny dziennie a urzędnik przyznał 2, których NIE MA. Tak to wygląda od podszewki.
Pozdrawiam
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Niepełnosprawni - dla kogo Protest w Sejmie ?
Niepełnosprawni:
- w łonie matki
- wkrótce po urodzeniu i w wieki niemowlęcym
- w szkole podstawowej i średniej
- w wieku dorosłym.
===
Ujawnienie niepełnosprawności następuje w każdym etapie życia.
...
Niepełnosprawność na starość już się nie liczy ?
Kto zaprotestuje za niepełnosprawnych staruszków w parlamencie ? tym tak bardzo europejskim ...
- Slodziak_2

Ok - oczywiście po części masz racja. Może zaistnieć sytuacja, że za chwilę zabraknie...
Jednak co powiesz na taką sytuację.
Dla dziecka niepełnosprawnego - lekarz wystawia zapotrzebowanie na pieluchy. Trzeba to skierowanie dostarczyć no NFZ - 50km... Jadę - okazuje się, że jest źle wystawione. Osoba z NFZ dzwoni do lekarza wystawiającego a ten mówi że "rodzice wszystko wymuszają, wymusili wystawienie tego papieru".
Fajnie - nie?
Szczerze - wyprostowała mnie ta sytuacja.
Umiesz liczyć??? .....
Pozdrawiam
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Gdybyśmy choć w czėści mieli te świadczenia co normalne cywilizowane kraje to protestów nie byłoby.
W naszym ciemnogrodzie pasibrzuchy w sutannach są decydentami w sprawie aborcji...ale już nie w sprawie pomocy chorym i potrzebującym. Finansujemy z budżetu katechetów,kapelanów to i na inne rzeczy nie starcza. Może pan premier krzyknie głośno „damy bo im się te pieniądze należą” wzorujæc się na pani Szydło.
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
..rozpoczyna się majówka po co DENERWOWAĆ się ............
Wszak ten ..wie wszystko najlepiej.
Uważaj zaraz będzie wnioskował o ZAMKNIECIE tematu bo są wpisy Mówiące PRAWDE.
Zaraz pojawi się informacja ,ze przez 8 lat i takie tam.
Generalnie uważam ,że jeżeli chce sobie nabic liczbe postów niech sobie pisze może będzie to pomocne przy otrzymanie orzeczenia .
Zastanawaim sie czy 1 czy 2
IGNOROWAĆ
-
forumowicz
widzę , że bez zrozumienia czytałeś mój wpisSlodziak_2 pisze: 29 kwie 2018 21:58
Na dzień dzisiejszy "hoduję" sobie to "warzywko", które uczęszcza do ogólnodostępnej szkoły a jedna z nauczycielek po pół roku zaczepiła mnie, czy aby wszystko z dzieckiem OK ...
Nie rozumiem i nigdy nie pojmę tego pędu do zabijania. Przeważnie takie opinie wygłaszają ludzie, którzy nie maja dzieci - lub kiedyś w przeszłości je zabili.
piszesz chłopie , że Twoje dziecko uczęszcza do ogólnodostępnej szkoły , a jednocześnie określasz Je warzywkiem - nie grzesz
mój wpis dotyczył tylko takich sytuacji , jak opisałem .
Piszesz , że przeważnie takie opinie wygłaszaja ludzie , którzy nie maja dzieci , lub kiedys w przeszłości Je zabili ( zwróć uwagę , ze ja , pisząc w odniesieniu do dzieci Je , piszę z wielkiej litery , szanuje Je po prostu )
otóż , ja nie należę do tej grupy - mam dwoje - na szczęście - zdrowych dzieci i nigdy nie musiałem podejmować tej zapewne ciężkiej dla rodzica decyzji , czy urodzić ciężko upośledzone dzieciątko , skazując Je na cierpienie i wegetację
-
forumowicz
kiedyś , gdy (wtedy) milicjant , ochrzcił dziecko , wyleciał z pracy , chrzciło się potajemnie u szwagra na wiosceFelice pisze: 30 kwie 2018 08:54
W naszym ciemnogrodzie pasibrzuchy w sutannach są decydentami w sprawie aborcji...ale już nie w sprawie pomocy chorym i potrzebującym. Finansujemy z budżetu katechetów,kapelanów to i na inne rzeczy nie starcza.
kobieta w czasie spowiedzi wyznała , że usunęła ciążę - sukienkowy omal na zawał nie zszedł -
ciemnogród , hipokryzja i zakłamanie