Szczepionki na korona wirusa

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.

Czy zaszczepisz się przeciwko koronawirusowi SARS-COV2?

TAK
70
72%
NIE
22
23%
NIE WIEM
5
5%

Liczba głosów: 97

Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Re: Szczepionki na korona wirusa

Post autor: darek »

Max-R pisze: 25 gru 2020 23:06 Darek,podaj źródło tych info o 15-30%?
MAX

NIKT nie zaryzykuje i w dzisiejszych CZASACH nie Poda że Klinika taka a taka w takim Mieście ma WSTĘPNE Zarejestrowanych tylu Pracowników z Ogólnej Grupy zatrudnionych.

Mówimy tutaj o przeciekach oraz informacjach nie jawnych.

Aby komuś zamknąć Usta Wystarczy dociekać Źródła

Ok
Mogę Podać kilka Nazwisk
Pytanie czy Utrzymasz te Rodziny Finansowo gdy te Osoby utraca Pracę ?

Informacje n/t ilości sa w każdym Szpitalu w Polsce dostęp do wykazu Osób prócz Ordynatora , Dyrektora Szpitala przekazywane są do NFZ do Wojewody Ministra Premiera a po drodze do Wszystkich redakcji nawet do tego Pana z Torunia

A informacje n/t Polskiej Służby Zdrowia dostepne są ....
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Darek,o to mi chodziło.Świętuj,nie objedz się za dużo. :D
Awatar użytkownika
Jankaa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 wrz 2020 08:19
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Jankaa »

Nie dla czegoś co powstało na kolanie ,w tak krótkim czasie .Moja świadoma decyzja.
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 5 razy

Post autor: bardzyk2 »

Wirusologiem oczywiście nie byłam i nie jestem, ale bardzo dziwi mnie fakt, jak łatwo oceniają osiągnięcia naukowe nawet osoby, które mają na co dzień problem z odpowiedzią na proste pytanie z biologii, chemii, itp. na poziomie szkoły średniej. :twisted:

Słyszałam np. wypowiedź pewnej miłej, młodej pani mniej więcej taką:
Podobno powszechne szczepienie na ospę spowodowało, że wirus praktycznie zniknął a przecież dzieci dalej na ospę chorują :!:
Powiedziane to było z dużą pewnością siebie, ale widać z tego, że o ospie prawdziwej, zwanej inaczej czarną ospą się po prostu nigdy nie słyszało i z tzw. wietrzną ospą z lekka pomyliło :o :twisted: .
Wiele wypowiedzi przeciwników szczepień jest opartych właśnie na takich zasobach wiedzy jakie posiada ta Pani. :mrgreen:

No i co z tego, skoro się jest pewnym własnej wiedzy i mądrości ? Wie się np. bardzo dokładnie jakie badania naukowe należy wykonać i ile mają trwać aby produkt medyczny był dokładnie przebadany. :shock:

Bardzo dobry przykład podał ktoś w telewizji: wymiana opon z kołami w warsztacie trwa około 20 minut, a na torze F1 kilkanaście sekund. Pierwszą wykonują mechanicy, a drugą najlepsi mechanicy na świecie bo każda sekunda to duuuuża kasa. Ale czy to znaczy, że jazda na tych wymienionych kołach w F1 jest mniej bezpieczna?

Natomiast nie dziwi mnie to, że profesorowie krytykują innych profesorów, ale nie zdziwi się nikt, kto z tym środowiskiem miał do czynienia na co dzień, zwłaszcza jako obserwator. :ugeek: :D

No cóż, oczywiście, że każdy zrobi jak uważa, zaszczepi się lub nie. Trzeba jednak mieć świadomość, że to nie tylko jego sprawa niestety. Dopiero wysokie wyszczepienie daje nadzieję na stłamszenie wirusa w populacji. Tak jak powszechne szczepienie przed zabiegowe na żółtaczkę typu B w moim pokoleniu pokonało ten strach, żeby się w szpitalu nie zarazić, a to choroba ciężka a nawet czasem śmiertelna (śpiączka wątrobowa, marskość, nowotwór). I nikt jakoś nie wydziwiał, miał planowany zabieg to się musiał zaszczepić i tyle.

Zbyszku, ja się chyba wepchnę przed Ciebie do tej kolejki, ze względu na PESEL :lol: :lol: :lol: . Ale dzięki za numer infolinii :kwiat: :kwiat: :kwiat:

Pozdrawiam Wszystkich nadal świątecznie
Obrazek
forumowicz

Autorytety,to niestety coraz częściej historia,profesorowie poszli w politykę,w kontakty z firmami farmacji itp ,stąd brak zaufania.Druga sprawa to medycyna,czy szczepicie się codziennie witaminą D3,C,A,E ,czy robicie badania Homocysteina,D3,wit B12,Kwasu foliowego,itd itd,czy tylko podstawowe badania? Czy prawidłowo sie odżywiacie? Jak ze sportem,gimnastyką?Czy istnieje tylko medycyna chemiczna? a może są inne i dużo bardziej skuteczne? wiele jest pytań.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 gru 2020 11:37 przez forumowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jankaa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 wrz 2020 08:19
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Jankaa »

bardzyk2jeśli to tyle za to tym bardziej się nie szczepię .Pozdrawiam świątecznie .
forumowicz

Gdzie w mediach są dyskusje merytoryczne na temat wirusa i szczepień? tak aby dyskutowali Ci co sa za i ci co przeciw? gdzie są badania nad lekarstwem na wirusa? pytań dużo.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Atina »

Osobiście jestem ciekawa czy przeciwnicy szczepionki szczepili się na grypę :roll:...
Czekam na rozwój wydarzeń ,ale jestem bardziej na tak.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Bardzyk2 pewnie Twój post szybko zniknie w tym temacie, bo moje już dwa zniknęły.
Moim zdaniem anty szczepionkowcy nie powinni tutaj zabierać głosu, bo szkodzą całemu społeczeństwu.
To od nas, czyli tych co chcą się zaszczepić zależy kiedy znikną z naszego życia obostrzenia rządowe, które uniemożliwiają nam normalne leczenie się i życie w normalności.
Pocieszeniem jest fakt, że po zaszczepieniu drugą dawką będzie można iść do lekarza osobiście, a także odbyć rehabilitację we wszystkich formach. Zapowiadają jeszcze następne udogodnienia dla szczepiących się.
Ciekawe, czy ktoś będzie miał odwagę przyznać się do załatwienia usunięcia moich postów, wątpię, ale nie będę tego dociekać.
Jak się pisze w temacie głupoty, to później się wnioskuje o usunięcie odpowiedzi :shock:
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 5 razy

Post autor: bardzyk2 »

A gdzie dyskusje merytoryczne w mediach na temat nowego składu paliwa do samolotów odrzutowych, tych co za i tych co przeciw?
Kowalski kupuje bilet wsiada i leci :D

A gdzie dyskusje w mediach, czy nowy lek (do niedawna nie zarejestrowany na rdzeniowy zanik mięśni u dzieci, SMA ) jest dostatecznie przebadany? Kowalski błaga o pomoc, Nowak i Malinowski dzieli się pieniędzmi :o

A gdzie dyskusja w mediach na temat nowych materiałów w budownictwie, tych co za i tych przeciw a przecież Kowalski będzie w domach tak budowanych mieszkał. :mrgreen:

Gdyby nawet te merytoryczne dyskusje były to Kowalscy, Nowakowie i inni zmienili by kanał, bo człowiek jest zmęczony i ma prawo do rozrywki a nie do gadających głów. A wiedzę pozyska sobie gdzie indziej :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ