FORUMOWY ROZKŁAD JAZDY z.... do.....

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 11 razy

Re: FORUMOWY ROZKŁAD JAZDY z.... do.....

Post autor: violet58 »

To miłe, dziękuję. :D Przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł. ;) "Polski Bus" chyba jeździ do Pragi i to przez Kudowę., skoro wyjazd w maju to chyba można skorzystać z promocyjnej ceny, zerknąłem orientacyjnie wychodzi, że 30 złotych kosztuje kurs do Pragi rezerwując bilet na ten miesiąc. To i tak o połowę taniej niż Polonus. Mam tylko nadzieję, że można wysiąść wcześniej... :lol: :lol: :lol: A i jeszcze jedno, tam są limity bagażu ;)
Pozdrawiam
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 53 razy

Post autor: Zosia »

Właśnie obawiajac sie szukania drogi Praga -Duszniki :o wykupiłam za całe 10zł polskich bilet Warszawa-Wrocław Polskim busem. Z Wrocławia jest kilka połaczeń do Dusznik wiec jakos dotre szczegolnie ze bede miec ograniczenia bagazowe. Miłej niedzieli dziekuje !
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Właśnie obawiajac sie szukania drogi Praga -Duszniki :o wykupiłam za całe 10zł polskich bilet Warszawa-Wrocław Polskim busem. Z Wrocławia jest kilka połaczeń do Dusznik wiec jakos dotre szczegolnie ze bede miec ograniczenia bagazowe. Miłej niedzieli dziekuje !
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Cos wszystko mi sie dubluje sorry :D
BOZENA196711
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2012 22:15

Post autor: BOZENA196711 »

Kochani jak ja dojadę do Dąbek pod koniec kwietnia?????
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 11 razy

Post autor: violet58 »

Dobrze by było wiedzieć skąd? :lol: :lol: :lol:
Chyba trochę za wcześnie na takie pytanie, bo 13 kwietnia zmienia się rozkład PKP.
Póki co proponuje wrzucić temat do Wyjeżdżam do sanatorium. Planuję wyjazd do sanatorium, może ktoś będzie jechał z Twoich stron. Tylko podaj jakich :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Violet 8-), BOZENA196711 już to zrobiła a wyjeżdża 28-04 z Wrocławia :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

"Jedzie pociąg z daleka ani chwili nie czeka konduktorze łaskawy zawieź nas do Warszawy...", a skąd?
Ano z Krakowa przez Miechów - Sędziszów - Jędrzejów - Kielce - Suchedniów - Skarżysko-Kamienna - Szydłowiec - Radom - Pionki - Dęblin - Pilawa
no i Warszawa ufff... a jakby ktoś myślał, że to koniec trasy to odpowiadam, że to dopiero połowa, bo pociągiem tym dojedziemy aż do polskiego morza.
Dla tych, którym wszystko jedno byleby "wsiąść do pociągu byle jakiego, nie dbać o bagaż nie dbać o bilet" pociąg ten jest w sam raz. Po pierwsze to jedzie z południa na wschód, po czym kieruje się lekko na zachód ale tylko na chwilę bo już dalej znów odbija na wschód i wprost do góry czyli na północ ale tę wschodnią, potem kieruje się wzdłuż wybrzeża w kierunku zachodnim, a jeśli ktoś z Was nie dowierza to podaję całą trasę tego pociągu, którego nazwano "Pobrzeże"

Kraków - Miechów - Sędziszów - Jędrzejów - Kielce - Suchedniów - Skarżysko-Kamienna - Szydłowiec - Radom - Pionki - Dęblin - Pilawa - Warszawa - Sochaczew - Łowicz - Kutno - Włocławek - Toruń - Bydgoszcz - Laskowice - Tczew - Gdańsk - Sopot - Gdynia - Wejherowo - Lębork - Słupsk - Sławno - Koszalin - Ustronie Morskie - Kołobrzeg.

Ile godzin jedzie? Och to drobiazg, to zaledwie 10 godzin i 44 minuty. W końcu ten pociąg jest pociągiem popołudniowo-nocno-rannym. Można w nim spać, pić kawę, śmiać się a także nawiązać ciekawą znajomość. Czasem jest w nim tak tłoczno, że brakuje nawet miejsc stojących, no ale kto przezorny to może wykupić miejsce do spania, tanią kuszetkę, miejsce do leżenia (wg kolejarzy to nie to samo co kuszetka), miejsce do siedzenia w pierwszej oraz drugiej klasie. Dla tych, dla których nie starczy miejsc do siedzenia a muszą koniecznie dostać się a punktu A do punktu B pozostaje korytarz. Latem warto zapatrzeć się w pampersy bo dojście do toalety graniczy z cudem.
Dlaczego akurat pociąg tej relacji wybrałam? Bo jutro mój mąż będzie jechał z W-wy właśnie do Kołobrzegu tym pociągiem. Jako dobra żona wykupiłam miejsce do spania. A co tam, niech śpi, bo może podczas turnusu sanatoryjnego nie będzie miał już tej przyjemności.

A tak jako ciekawostkę podam, że Naczelni Kolei wpadli na pomysł, że dobrze byłoby aby pociąg ten "startował" nie w Krakowie a w Zakopanem. Byłoby to wspaniałe połączenie morza z górami przez całą Polskę. Brawo Panowie kolejarze, może tym oto pomysłem zapiszecie się w księdze Guinessa :)
forumowicz

ja dodam ...a wyglada tak.... :lol: :lol:
forumowicz

Tu mała poprawka iż pociąg relacji, którą wyżej podałam jedzie 10 godzin i 44 minuty ale tylko z Warszawy do Kołobrzegu. Cała trasa czyli z Krakowa wynosi... a co mnie to obchodzi. Ja nim nie zamierzam jechać :)) Za godzinę odwiozę męża na dworzec :)
ODPOWIEDZ