Tolerancja -lub Odmiennosc

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Tolerancja -lub Odmiennosc

Post autor: medi »

W dyskusji z WiKaPi :lol: :lol: :lol: I znikam stąd bo i mnie się oberwie ,pa
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Hmmm
Przeczytałam raz jeszcze moje wypowiedzi... Naprawdę nie widzę,żebym kogoś obraziła. Jeżeli już to WiKaPi przypiął się do tego,że rzekomo jakiś serial źle na mnie wpływa :)Ale że ja nie jestem obrażalska, to nie przykładam do tego wagi :)
Szkoda,że pożądana dyskusja to taka, w której wszyscy mają takie samo zdanie i sobie klaszczą.
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Wiecie ...z tą tolerancją bywa różnie ..powiem na swoim przykładzie ....I nie dziwie się Adze że tak walczy o dzieci ..Był czas że moje dziecko inaczej wyglądało od swoich rówieśników i powiem wam ..przeszłam szkołę życia i tolerancji ;) ;) nawet kiedyś ktoś tolerancyjnie powiedział " na biednych nie trafiło "..wiem że walka o dziecko powoduje że człowiek tolerancyjny może bardzo ..bardzo się zmienić ....ale i takie przeżycia uczą pokory ...miłości ...chyba bycia sobą :(
forumowicz

Eluniu, współczuję Ci przezyć... Ludzie są tak nietaktowni, jezeli chodzi o odmiennośc....
Moja sąsiadka miała córeczkę z rozszczepem wargi. Ludzkie reakcje były zupełnie nie na miejscu... I koniec konców dziewczyna leczyła sie na ciężką depresję :/
Awatar użytkownika
WiKaPi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2012 21:54
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: WiKaPi »

Jeśłi o serial się rozchodzi, to dotyczyło się tych misiów i pejczy .... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ja mam swoje zdanie w temacie dzieci i jego nie zmienię więc ciągniecie dyskusji z mojej strony i próba mnie przekonania mija się z celem.
Pozdrawiam
Jakoś nie zauważyłem żeby była wojna , tylko wymienialiśmy swoje zdanie... :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam Cię AgaC
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Aga właśnie najgorsze jest to co widać ...my naszemu synowi zawsze wpajaliśmy to że jest przeuroczym ..kochanym dzieckiem i taki wyrósł ...choroba nie zmieniła jego usposobienia ..a moje obawy jak sobie poradzi były przedwczesne ..ale jak każda matka bardzo się bałam ...
forumowicz

I ostatnie odniesienie do par homosexualnych wychowujących dzieci.
Jest mnóstwo par hetero pragnacych adopcji. Adopcji słodkiego, zdrowego niemowlaczka. Czasem sytuacja prawna dziecka prostuje się gdy ma 10 lat. Gdy jest duże, chore, sprawia problemy wychowawcze i jest niezbyt urodziwe liczba chetnych do adopcji dramatycznie spada.
Czy jeżeli para homo, która przejdzie wszelkie badania, testy , procedury związane z adopcją pokocha takiego małego człowieka to naprawdę jest to gorsze niż pobyt w przechowalni zwanej domem dziecka?
Awatar użytkownika
WiKaPi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2012 21:54
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: WiKaPi »

Jeszcze jedną rzecz tylko dodam odnośnie dzieci, w Polsce sądy nie patrzą na dobro dzieci tylko mają gdzieś zakodowane że ojciec nigdy nie dostanie dzieci po rozstaniu, bo matka musi dostać i już . Facet jest na straconej pozycji , a walka o dzieci w sądzie jest jak walka z wiatrakami. Podobno wchodzimy do zachodu , ale tak szczerze jest nam bardzo do niego daleko .....
Sorki że tak nie w temacie , ale poprostu jakoś musiałem to napisać
forumowicz

Tez Cię pozdrawiam WiKaPI :)
Peace :)
forumowicz

kochani :kwiat: :kwiat:
Koleżanka ma ciężki dzień obfitujacy w jej osobiste wydarzenia i przeżycia.
Wykażmy się empatią,przyjażnią i nie przekomarzajmy się .
Wiem przecież ,że jesteście fajni ,że można na Was polegać.
Wspierajmy nasza koleżankę ciepłymi słowami.
Czyli dość przekomarzania. :) :kwiat:
ODPOWIEDZ