bóle stawów barkowych i kolan

Rehabilitacja narządu ruchu. Sanatoryjne leczenie chorób stawów, kręgosłupa, ograniczenia ruchowe, stany pourazowe stawów i kości.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Re: bóle stawów barkowych i kolan

Post autor: Sloneczko »

:lol: :lol: :lol: Ja je mam wspaniale rozruszane ;) .....szczególnie na basenie :o :o
Juz nie mogę się doczekać twojego wjazdu z receptą na moje kochaniutkie stawiki ;) :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

:lol: :lol: Póki co testuję .....jak dojechać ,załącznika nie zgubić ;) dopilnować jak Kochaniutka receptę realizujesz ;) :o :lol:
[ obrazek zewnętrzny ]
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Jak ty do mnie będziesz tak jechała to potłuczesz te menzurki ;) z tym lekarstwem :lol: :lol: :lol:
forumowicz

Ups cholerka szklane sa to fakt ;) :lol:
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2013 12:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Zbigniew- I »

Glukozamina z chondroityną są chyba w Artrostop, ale Wy raczej macie szybciej problemy z gęstością kości, bo zabrały je Wam dzieci (niestety to często prawda). U Was(kobiet) należy zadbać o gęstość kości - mumio i kuracja skorupkowa, chyba z Tombaka, plus Diabli pazur( hakorośl rozesłana) i wyciąg z omułka na odbudowę chrząstki.
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

czy ktos z was mial zastrzyki hialuronowe w kolano ,kurcze strasznie drogie ,ale czy pomocne ?
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Zaraz po operacji kolana lekarz zaproponował mi takie zastrzyki w ilości trzech sztuk .oczywiście nie od razu ale chyba miesiąc po operacji miałem przyjąć pierwszy .cena bez zrobienia miała wynosić około 600 złotych. Zastrzyku dokonuje lekarz . Zrezygnowałem po zasięgnięciu opinii innych lekarzy ortopedów. Po trzech miesiącach pojechałem do sanatorium do dziś nie narzekam na kolano .Chce dodać ,że zaraz, jakieś dwa tygodnie po zabiegu rozpocząłem rehabilitację tego kolana . Trafiłem na dobrą rehabilitantkę nie miałem przykurczy i do dziś jestem zadowolony. Od czasu do czasu biorę serię leku Arthron Complex. W moim przypadku obyło się bez zastrzyków.. Można tanio kupić w Aptece internetowej . podobny skład ma Chondrex . Pozdrawiam
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

no wlasnie te zastrzyki to strasznie duzo kasy ,wiec moze pomyslec najpierw czy warto inwestowac bo niemam takich zasobow pienieznych,czy te tabletki o ktorych piszesz sa naprawde pomocne ,jesli tak zaraz je sobie kupie bo bol mam straszny od trzech dni
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2013 12:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Zbigniew- I »

Dużo wspólnego z bólem stawów ma wspólnego tekst jaki znalazłem w necie i umieściłem w temacie; Kręgosłup szyjny
tutaj: http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/vi ... &start=250
forumowicz

aniag pisze:czy ktos z was mial zastrzyki hialuronowe w kolano ,kurcze strasznie drogie ,ale czy pomocne ?
Aniu nie napisałaś, co tak naprawdę jest z Twoim kolanem. Czy miałaś wcześniej przeprowadzone jakieś badania, zabiegi i czy brałaś leki.
Doradzę Ci ze swojego przykładu. Rok temu zaczęło mnie boleć kolano podczas zgięć i schodzenia po schodach. Lekarz rodzinna przepisała mi Structum 500 mg i brałam 2 x dziennie przez trzy miesiące. Następnie miałam dwa miesiące przerwy i miałam powtórzyć tak samo, ale pobrałam przez miesiąc, bo kolano przestało boleć i o nim zapomniałam do dziś. Może warto spróbować.
Pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ