No nie wiem ,masa solna chyba tylko w diecie dla panów ,nam ona po cobiedroneczka pisze:...coś Ty Elcia, najlepsza masa solna jest![]()
![]()
![]()
od czwartku post,czy w tym czasie nie ma dancingów?
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6
Re: od czwartku post,czy w tym czasie nie ma dancingów?
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Pozwolę sobie na odniesienie się również do zapytania Max-a i odpowiedzi Sztaniego , który oczywiście ma rację , ale czy tylko taniec obojętnie gdzie czy w uzdrowisku czy zupełnie w innym miejscu jest okazaniem postu , przeżywania tego czasu przez wyznających wiarę rzymsko-katolicką , moim zdaniem - podkreślam moim zdaniem nie , jest wiele innych krzywdzących działań ludzkich zasługujących na ,, poszczenie " tak potocznie nazywając niż taniec.sztani pisze:Zabawy w Poście to już jest wewnętrzna sprawa każdego z nas . Zawsze można jakoś sobie wszystko wytłumaczyć![]()
![]()
Moja taka luźna refleksja - większą radością z postu będzie więcej życzliwości dla innych okazanej poprzez nierobienie przykrości przez choćby zazdrość niż ,,wytykanie paluchem " , że potańczył sobie gdzieś tam ... to jest zdecydowanie mniej szkodliwe dla wszystkich .
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Powinniśmy również jednać się w tym czasie z bliźnimi.....a takie skromne wieczorki sprzyjają atmosferze pojednania
I tak jak pisze Margot skupmy się wykazaniu większej wrażliwości na potrzeby innych,to przyniesie więcej korzyści.Pozdrawiam tych tańczących i tych nie
-
jawa 53
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 24 gru 2013 07:17
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
W dzisiejszym dniu naszła mnie taka refleksja:z racji pracy spędziłem kilka "Ramadanów" w krajach islamskich,nigdy nie zastanawiałem się czy mogę jeść na mieście przed zachodem słońca,po prostu tego nie robiłem z szacunku dla wiary tubylców.sztani pisze:Zabawy w Poście to już jest wewnętrzna sprawa każdego z nas . Zawsze można jakoś sobie wszystko wytłumaczyć![]()
![]()
"Chciałbym żyć tak,by sobie zasłużyć na niebo we wszystkich możliwych religiach"...Piotr Adamczyk
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12