od czwartku post,czy w tym czasie nie ma dancingów?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: od czwartku post,czy w tym czasie nie ma dancingów?

Post autor: medi »

biedroneczka pisze:...coś Ty Elcia, najlepsza masa solna jest :o :lol: :lol: :lol:
No nie wiem ,masa solna chyba tylko w diecie dla panów ,nam ona po co ;) :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

sztani pisze:Zabawy w Poście to już jest wewnętrzna sprawa każdego z nas . Zawsze można jakoś sobie wszystko wytłumaczyć ;) ;) ;)
Pozwolę sobie na odniesienie się również do zapytania Max-a i odpowiedzi Sztaniego , który oczywiście ma rację , ale czy tylko taniec obojętnie gdzie czy w uzdrowisku czy zupełnie w innym miejscu jest okazaniem postu , przeżywania tego czasu przez wyznających wiarę rzymsko-katolicką , moim zdaniem - podkreślam moim zdaniem nie , jest wiele innych krzywdzących działań ludzkich zasługujących na ,, poszczenie " tak potocznie nazywając niż taniec.
Moja taka luźna refleksja - większą radością z postu będzie więcej życzliwości dla innych okazanej poprzez nierobienie przykrości przez choćby zazdrość niż ,,wytykanie paluchem " , że potańczył sobie gdzieś tam ... to jest zdecydowanie mniej szkodliwe dla wszystkich .

:kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Duchowność Wielkiego Postu między innymi polega "na unikaniu zbytecznego rozproszenia w postaci hucznych zabaw".No chyba wieczorek taneczny nie jest aż taką huczną zabawą ;)
Powinniśmy również jednać się w tym czasie z bliźnimi.....a takie skromne wieczorki sprzyjają atmosferze pojednania :D zdecydowanie.
I tak jak pisze Margot skupmy się wykazaniu większej wrażliwości na potrzeby innych,to przyniesie więcej korzyści.Pozdrawiam tych tańczących i tych nie :)
jawa 53
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 gru 2013 07:17
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: jawa 53 »

sztani pisze:Zabawy w Poście to już jest wewnętrzna sprawa każdego z nas . Zawsze można jakoś sobie wszystko wytłumaczyć ;) ;) ;)
W dzisiejszym dniu naszła mnie taka refleksja:z racji pracy spędziłem kilka "Ramadanów" w krajach islamskich,nigdy nie zastanawiałem się czy mogę jeść na mieście przed zachodem słońca,po prostu tego nie robiłem z szacunku dla wiary tubylców.
"Chciałbym żyć tak,by sobie zasłużyć na niebo we wszystkich możliwych religiach"...Piotr Adamczyk
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Kawiarenki w Inowrocławiu wieczorem tetnią życiem i muzyką i tańcem :D
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

a więc - tańce, hulanki i swawola ?

:lol: ... :mrgreen: .... :ugeek:
ODPOWIEDZ