ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Mark52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2022 14:24
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 10 razy

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: Mark52 »

nike1972 pisze: 24 mar 2026 11:14 Witam :)
Ja zaczynałam od 48 tys i jadę z NFZ, dziś mam już nr 550 :), ciekawa jestem tylko gdzie dostanę, nie ukrywam, że bardzo bym się cieszyła z miejscowości nadmorskich, tam jest dużo ścieżek rowerowych, choć inne miasta też mogą być, aby było gdzie jeździć rowerem, bo tym razem mam zamiar go zabrać ;), pozdrawiam wszystkich kuracjuszy :kwiat: :serce:
Rower weź gdziekolwiek dostaniesz przydział, bo wszędzie znajdą sie fajne ścieżki rowerowe. Życzę fajnego przydziału.
Latarnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2025 20:26
Podziękował: 24 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Latarnik »

Archibald pisze: 23 mar 2026 14:01 Ja zaczynałem start z pozycji 39.000,a skierowanie otrzymałem przy nr 447, więc już lada chwila, a ZUS spełni Twoje pragnienie :D
Witaj do jakiego sanatorium dostałeś ?? i na jaki miesiąc , jeśli tajemnica na ogólnym to może na PV ??
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 paź 2021 13:53
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Archibald »

To nie jest tajemnicą, pisałem realcje z pobytu. Mój termin to 04.06-25.06.2025, a sanatorium to "Bursztyn" w Świnoujściu.
nike1972
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2015 01:20
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: nike1972 »

Witam ponownie :)
Dziś u mnie już nr 351, jestem zaskoczona, od wczoraj taka różnica, ale terminu i miejsca dalej nie ma, czekam z niecierpliwością, jak tylko dostanę, to na pewno napiszę ;)

Tak, rower biorę na pewno, tylko nie wiem jak z przechowywaniem, czy będzie jakieś miejsce, gdzie można składować rowery, bo na bagażniku samochodowym miała bym obawy, bo mam dość drogi rower, a dziennie składać i rozkładać rower i wkładać do środka samochodu, to szkoda czasu i boję się, że porysuję samochód :(
Pozdrawiam :kwiat:
Latarnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nike chyba zrobią ci numer jak mnie w lutym 2020 przed covidem :D 3 tygodnie przed wyjazdem , ale nie żałuję bo ktoś zwrócił i to fajne sanatorium Górnik Iwonicz , turnus kończyłem 8 marca a 10 marca 2020 ogłoszono covid i wstrzymano przydziały i wyjazdy :D , tobie też życzę SUPER przydziału mi spadło dziś 470 :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
Mark52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2022 14:24
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Mark52 »

nike1972 pisze: 25 mar 2026 14:38 Witam ponownie :)
Dziś u mnie już nr 351, jestem zaskoczona, od wczoraj taka różnica, ale terminu i miejsca dalej nie ma, czekam z niecierpliwością, jak tylko dostanę, to na pewno napiszę ;)

Tak, rower biorę na pewno, tylko nie wiem jak z przechowywaniem, czy będzie jakieś miejsce, gdzie można składować rowery, bo na bagażniku samochodowym miała bym obawy, bo mam dość drogi rower, a dziennie składać i rozkładać rower i wkładać do środka samochodu, to szkoda czasu i boję się, że porysuję samochód :(
Pozdrawiam :kwiat:
Zazwyczaj są takowe miejsca w większości sanatorów, bo sporo ludzi zabiera rowery z sobą. Jak dostaniesz przydział zadzwoń i dowiedz się. Gdy byłem w Cieplicach było miejsce w budynku na korytarzu stojak, w Muszynie był o miejsce pod schodami na zewnątrz zamykałem na linkę nikomu nie zginął.
Latarnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nike milczy :o ze szczęścia :?: , czy dalej nie ma przydziału :o mi spadło 3050 nike powinna być już na minusie :D :serce:
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 paź 2021 13:53
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Archibald »

Nie do końca tak musi być. Pamiętam, że współkolejkowiczom spadały numerki, a u mnie jak było o kilka mniej na dzień to była radość. Myśle jednak podobnie jak Ty, otrzymane skierowanie odebrało mowę :lol:
Awatar użytkownika
Kornelia123
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 lip 2018 16:22
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Kornelia123 »

Witam
U mnie dzisiaj numer w kolejce 3856.
Skierowanie wpłynęło do NFZ 05.11.2025
Wkrótce się okaże, gdzie i kiedy będzie wyjazd.
Myślę, że to będzie wrzesień albo sierpień.

Pozdrawiam wszystkich oczekujących na przydział. ;)
anusiaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2012 20:52
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Post autor: anusiaa »

Witam serdecznie.U mnie nr 6500 wniosek złożony 20 listopad 2025.Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ