ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: Samosia »

nike1972 pisze: 30 mar 2026 16:17 Dzień dobry :D :serce: :kwiat:
Witam Wszystkich cieplutko, jestem szczęśliwa :serce: :serce: , rano numerki spadły z 274 na 240, a przed końcem pracy, przed godz 15
sprawdziłam i nr brak, a przyznano już sanatorium :) :) :) ZAKŁAD LECZNICTWA BORKOWO - POŁCZYN-ZDRÓJ SOBIESKIEGO 13, a termin 21.08-11.09.2026, jest super, marzenia spełnione, bo nie dostałam w same wakacje (mniej ludzi), ścieżki rowerowe, nigdy tam nie byłam i blisko morze - można popołudniem podjechać nad morze lub na całą niedzielę, oj cieszę się bardzo, ciekawa jestem czy ktoś jeszcze jest zadowolony i spełniły się jego marzenia, pozdrawiam i życzę spełnienia marzeń :kwiat: :serce:
Gratuluję :) nareszcie się doczekałaś...fajny termina i pogoda będzie odpowiednia aby na rowerze pojeżdzić 👍A można zapytać w jakim miesiącu składałaś wniosek....pytam bo z początkiem czerwca minie nam ( mąż i ja ) rok od ostatniego pobytu i będziemy składać wnioski no i chyba czeka nas wyjazd zimowy 🤔
nike1972
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2015 01:20
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: nike1972 »

Kornelia123 pisze: 30 mar 2026 17:32 Nike 1972
Gratuluję przydziału sanatorium :)

Cierpliwie czekam na mój przydział.
W kwietniu się dowiem, pewnie będzie to wrzesień.
Kornelia123 Witaj
Dziękuję bardzo <3, ciekawa jestem, co trafi się Tobie, czy też przypadnie Ci do gustu, będę czekać razem z Tobą i zaglądać na stronę, aż wpiszesz, gdzie jedziesz i kiedy, pozdrawiam cieplutko :)
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 paź 2021 13:53
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Archibald »

Samosia pisze: 31 mar 2026 08:57
pytam bo z początkiem czerwca minie nam ( mąż i ja ) rok od ostatniego pobytu i będziemy składać wnioski no i chyba czeka nas wyjazd zimowy 🤔
U mnie podobnie, tyle, że z końcem czerwca mija rok i nadchodzi czas złożenia skierowania :D
nike1972
Kuracjusz
Kuracjusz

Latarnik pisze: 30 mar 2026 19:50
Witam Wszystkich cieplutko, jestem szczęśliwa :serce: :serce: , rano numerki spadły z 274 na 240, a przed końcem pracy, przed godz 15
sprawdziłam i nr brak, a przyznano już sanatorium :) :) :) ZAKŁAD LECZNICTWA BORKOWO - POŁCZYN-ZDRÓJ SOBIESKIEGO 13, a termin 21.08-11.09.2026, jest super, marzenia spełnione, bo nie dostałam w same wakacje (mniej ludzi), ścieżki rowerowe, nigdy tam nie byłam i blisko morze - można popołudniem podjechać nad morze lub na całą niedzielę, oj cieszę się bardzo, ciekawa jestem czy ktoś jeszcze jest zadowolony i spełniły się jego marzenia, pozdrawiam i życzę spełnienia marzeń :kwiat: :serce:
Gratulacje a mnie martwi że już dzielą na wrzesień :o a ja mam jeszcze 4741 , no a mam jeszcze 25 dni do tych 18 miesięcy by dzwonić po zwroty
Latarnik dziękuję bardzo, a i Ty się doczekasz, czas szybko zleci ;) ciekawe, co Tobie przydzielą, myślę, że też coś super :) pozdrawiam serdecznie.
nike1972
Kuracjusz
Kuracjusz

Archibald pisze: 31 mar 2026 08:55
Fajne miejsce, znajoma była w Borkowie w 2023 roku, z tego co pamiętam to była w jedynce ale typu studio, czyli miała wspólną łazienkę z koleżankami z dwójki obok.Klimatyczne miejsce, doskonałe na spacery, czy rower. Była też na wycieczkach, Berlin, Kołobrzeg.
Witaj Archibald :)
Tak, potwierdzam miejsce super, koleżanka z pracy w poniedziałek właśnie wróciła z Połczyna, ale była w Podhalu, mówiła, że miasteczko ogólnie, to raczej, takie małe, dziura, ale okolice Boskie, jest gdzie chodzić, zabiegi super, czysto i jedzenie OK, chętnie, by tam wróciła, ale z ciekawości do innego obiektu ;) Widziałam również na ich stronce, że organizują wycieczki, fajnie jak ktoś nie ma samochodu, to warto skorzystać ;) ja akurat w Berlinie byłam na kilka dni, pomorze zwiedziłam całe, ale na pewno nad morze pojadę kilka razy, ale sama samochodem i rowerem, bo są tam super ścieżki, zjeździłam też je prawie całe ;) ale nie odpuszczę sobie odwiedzin naszego morza, choć teraz jak mam już przyznany termin, to chcę, tak na 8 dni w maj lub czerwcu jechać nad samo morze, ale jeszcze nie wiem gdzie ;) pozdrawiam serdecznie :)
nike1972
Kuracjusz
Kuracjusz

Samosia pisze: 31 mar 2026 08:57
Gratuluję :) nareszcie się doczekałaś...fajny termina i pogoda będzie odpowiednia aby na rowerze pojeżdzić 👍A można zapytać w jakim miesiącu składałaś wniosek....pytam bo z początkiem czerwca minie nam ( mąż i ja ) rok od ostatniego pobytu i będziemy składać wnioski no i chyba czeka nas wyjazd zimowy 🤔
Witaj Samosia
Tak, wreszcie się doczekałam, cieszę się, że wiem gdzie i kiedy, bo można rozplanować resztę dni kalendarzowych, kiedy i gdzie się jeszcze wybrać ;) a My uwielbiamy z mężem podróżować, tylko ja nas ograniczam z urlopem, bo on od dawna już na emeryturze :)
My zaczynaliśmy od 48 tys, wniosek złożyliśmy 13.X.2025r.
Poprzednim razem byliśmy w Uniejowie i też było bosko, cudowne, czyste, zadbane sanatorium, położone w pięknym parku i rzut beretem na Termy Uniejowskie, polecam z całego serducha Uniejów, miasteczko małe, trochę taka dziura, ale jest gdzie spacerować, piękna rzeka, wały, ścieżki. Po pobycie w sanatorium w Uniejowie, jak odkryliśmy Uniejów, to jeździmy tam kilka razy do roku w weekendy.
Ciekawe kiedy Wy dostaniecie i gdzie, pochwal się ;) pozdrawiam Was cieplutko <3

Samosia, tak mi się wydaje, że jak masz napisane, że czas oczekiwania ok 10 m-cy, to chyba raczej tego pilnują i tyle się czeka, tak w naszym przypadku jest ;)
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 paź 2021 13:53
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Archibald »

nike1972 pisze: 31 mar 2026 10:14
Witaj Archibald :)
Tak, potwierdzam miejsce super, koleżanka z pracy w poniedziałek właśnie wróciła z Połczyna, ale była w Podhalu, mówiła, że miasteczko ogólnie, to raczej, takie małe, dziura, ale okolice Boskie, jest gdzie chodzić, zabiegi super, czysto i jedzenie OK, chętnie, by tam wróciła, ale z ciekawości do innego obiektu ;) Widziałam również na ich stronce, że organizują wycieczki, fajnie jak ktoś nie ma samochodu, to warto skorzystać ;) ja akurat w Berlinie byłam na kilka dni, pomorze zwiedziłam całe, ale na pewno nad morze pojadę kilka razy, ale sama samochodem i rowerem, bo są tam super ścieżki, zjeździłam też je prawie całe ;) ale nie odpuszczę sobie odwiedzin naszego morza, choć teraz jak mam już przyznany termin, to chcę, tak na 8 dni w maj lub czerwcu jechać nad samo morze, ale jeszcze nie wiem gdzie ;) pozdrawiam serdecznie :)
Wiedz tylko,że snatorium faktycznie położone jest na uboczu około 2,5 km spacerkiem przez park do centrum, jest również busik bezpłatny i dojeżdża do centrum (znajoma narzekała na niedostosowane godziny kursowania )
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

nike1972 pisze: 31 mar 2026 10:24

Samosia, tak mi się wydaje, że jak masz napisane, że czas oczekiwania ok 10 m-cy, to chyba raczej tego pilnują i tyle się czeka, tak w naszym przypadku jest ;)
No to jeśli trzymają się tego to znaczy,że my składając w czerwcu wyjedziemy luty - marzeec :roll:
Latarnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2025 20:26
Podziękował: 24 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Latarnik »

Nasz Zecik idzie na rekordy marzec zakończony ze spadkiem 12, 231 :o a jak u was robaczki spadało w marcu :?: https://www.youtube.com/watch?v=wuM3a2tE9dg :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Kornelia123
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 lip 2018 16:22
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Kornelia123 »

Nie prowadzę ewidencji, nie wiem ile spadło numerów.
Do Świąt nie będzie przydziału tak myślę.
ODPOWIEDZ