Sanatorium Wital w Gołdapi

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
aida25
Na forum od: 07 mar 2019 19:31

Re: Sanatorium Wital w Gołdapi

Post autor: aida25 »

Przepraszam, nie uściśliłam - mniej więcej około której godziny się go otrzymuje? Dziękuję z góry za odpowiedź.
Artur 67
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2019 11:02
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Artur 67 »

Witam. Dokładnie nie wiem jak jest z wypisem bo jeszcze nie skończyłem turnusu ale pewnie rano po śniadaniu będzie do odbioru. Pozdrawiam
aida25
Na forum od: 07 mar 2019 19:31

Post autor: aida25 »

Dziękuję.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Kiedyś to jeszcze zależało od dnia wyjazdu. Ja konczyłem turnus w sobotę ale potrzebowałem wyjechąc juz w piątek wieczorem. Dlatego po oststnim zabiegu zdanie karty zabiegowej i koperta ze znaczkiem do przysłania wypisu, Przyszedł po kilku dniach, a ja nie czekałem na tą kartkę bezsenzownie cała noc. Chyba że i to sie zmieniło tam.
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 8 razy

Post autor: Duszyczka »

aida25 pisze: 07 mar 2019 19:39 Przepraszam, nie uściśliłam - mniej więcej około której godziny się go otrzymuje? Dziękuję z góry za odpowiedź.
Można nawet przed śniadaniem. O 7-mej rano jak tylko okienko jest otwarte.Wypisy już wtedy są gotowe.
Leon Zakrzewski
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2019 23:50

Post autor: Leon Zakrzewski »

Artur 67 pisze: 05 mar 2019 16:41 Witam. W sanatorium w Gołdapi wcale nie ma tragedii jak nie którzy tu opisują. Wiadomo,jak ktoś obija się po hotelach 5 gwiazdkowych ze SPA i przyjedzie do Gołdapi do szpitala rehabilitacyjno- sanatoryjnego może być z niesmaczony ale jak ktoś tu trafił z dziury zabitej dechami będzie to dla niego raj. Najważniejsze że można tu odpocząć i pooddychać czystym powietrzem,oderwać się od codziennego zgiełku. Kto naprawdę chce się podkurowac nie będzie szukał wi-fi, komputerów, TV itd. Natomiast jak nie doje na stołówce to jest sporo fajnym i bardzo tanich restauracji w których bardzo dobrze dają zjeść (Obiad z 2 dań-11zł). W mieście jest też basen otwarty do 22.00. Pozdrawiam.
"Nie doje" co to oznacza I gdzie masz te restauracyjki gdzie czlowiek moze "dojesc" I co znacza obija sie po hotelach? Ludzie jeżdżą bo ich stac. Co znaczy dziura zabita dechami? Ta dziura to własnie wital. I nie wypisuj bzdur o dojeździe ze z Goldapi trzeba dojechac busikiem tylko kompetentnie napisz ze na stronie witala jest rozpisane skąd jeżdzą autobusy ktorych przystankiem koncowym jest wlasnie sam Wital a autobus zatrzymuje sie 50m od recepcji. Nigdy tam nie byles czlowieku bez wi fi , zapewne nalezysz do tych co telefony z"szybą" to bariera. Przestan spamować, "zgoogluj" sobie co to znaczy chyba ze nie masz wi-fi. :-)
Artur 67
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witam. Nie doje tzn ,że ktoś się nie najadł lub inaczej nie nażarł i wtedy może podjechać (zwanej przez Ciebie dziury Gołdapi) w której odziwo jest sporo restauracji jak np. Matrioszka, Mazurska,Turystyczna itd. A jak się komuś tu nie podoba to nie musi tu przyjeżdżać i pisać głupich komentarzy. Pozdrawiam
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Leonie Zakrzewski...nie rozumiem Twego oburzenia :roll: :?: Post Artura był zrozumiały i komentarz tego typu co Twój był nie na miejscu. :evil: Właśnie takie zachowania jak Twoje.(nazwę to "czepialstwem" )powodują często brak opiniowania sanatoriów po powrocie.Nie każdy jest" asem literackim.".Trochę wyobraźni Leonie i taktu zawsze jest przydatne w życiu.Pozdrawiam. :kwiat:
Dodam jeszcze do wypowiedzi Artura że fajny w Gołdapi bar" U Jędrusia".Dobre i tanie jedzenie.Kartacze -bajka. ;)
Artur 67
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witam. Bardzo dziękuję Duszyczko za wsparcie :kwiat: :kwiat: .Niestety nie dałem rady już zaliczyć baru u Jędrusia bo aż tak głodny tu nie chodziłem. ZUSowskie jedzenie wcale nie było takie okropne jak co nie którzy kuracjusze opisują a wręcz przeciwnie. Do tego jeszcze Gołdapskie sklepy są zaopatrzone w super regionalne,wędzone wędliny bez konserwantów :D. Można smakować bez końca :lol: więc drodzy kuracjusze przyjeżdżać do Gołdapi ,nie bać się nie żle. Pozdrawiam
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Posiłki są tam smaczne.Ogólna dieta jest w sumie lekkostrawna.Miłośnikom typowego schabowego może nie pasować. Jest kilka diet.W tym jedna 1000 calorii chętnym do zadbania o sylwetkę.Ludzie chudną w ciągu turnusu na tej diecie ok.3 kg.Oczywiscie bez podjadania.Są również podawane tam deserki typu kisiel.budyń czy przez nich pieczone ciasta czy bułeczki.To jest ewenementem w ośrodkach tego typu.Panowie niestety jak to zwykle bywa kursują do miasteczka po kabanosy .śledzie .kaszankę.boczek i metkę tatarską. :D Podstawowe artykuły można kupić w kawiarni lecz są tam bardzo drogie.Był tam również przed wjazdem do ośrodka mały sklepik z różnościami .Niestety pod koniec roku 2018 spłonął. Nie wiem czy odbudowano :?: .:D
Na pochwałę zasługuje pomysł z zakupem leków. W recepcji składa się przed śniadaniem zamówienie na lek lub wydaje receptę a po obiedzie już lek jest do odebrania.W niezłych cenach.
Zabiegi bardzo zróżnicowane. Z basenem i kriokomorą włącznie.Solidne z miłym personelem.
Moje zastrzeżenia to nieujednolicony standard pokoi.Są stare -w paskudnym stanie i nowe-godne polecenia.Jedyną rozrywką jest kawiarnia bez klimatyzacji (pomieszczenie z ciekawą historią).Pokazy pieczenia sękacza.zumba chętnym .ognisko z muzyką na żywo i pokazem tańca z ogniem oraz wycieczki po okolicy i wyjazdowe.
Połączenia telefoniczne masakra.Tylko Plus jako-tako ma zasięg.
Wi-fi tylko przy bibliotece w tzw.kafejce.Tam również można wypożyczać książki i różne gry planszowe.Również skorzystać z komputera jesli ktoś potrzebuje.
Miłośnikom ciszy-sielanka....Są tam bywalcy co komercyjnie przyjeżdżają po 6- 8 razy.Mają spore zniżki. Spacery do sporej tężni nad jeziorem są codziennoscią.Tam też jest siłownia na swieżym powietrzu.
Osobom z werwą może być nudno.Wtedy sprawdzają się wyjazdy do Gołdapi. Tam jak Artur opisał.Basen.Matrioszka.Wieża ciśnień. Piękna góra. U Jędrusia i kawiarenki z niezłym ciastem.Kobiety mają raj w sklepach z tekstyliami.Dobry towar i niskie ceny.
Tak to widziałam ja....Duszyczka. ;) Pozdrawiam. :kwiat:
ODPOWIEDZ