ubiór kobiety po 50ce! jak powinien wyglądać?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
teresa63
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 31 lip 2014 18:49
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 4

Re: ubiór kobiety po 50ce! jak powinien wyglądać?

Post autor: teresa63 »

stokrotka pisze:
teresa63 pisze:Tolerancja - drogie panie przypomnijcie sobie jak wasze - nasze babcie sie ubieraly ;) dzis kobiety w powazniejszym wieku bardzo dbaja o swoj wyglad :roll: chodza ( do fryzjera, kosmetyczki przegladaja najnowsze trendy) - nawet sanatorium :?: :?: to tez dbanie o swoj wizerunek ;) mnie juz nic nie dziwi jak na ulicy widze panie z rozowymi wlosami czy w szortach i z tatuazem :| jesli ktos sie w tym dobrze czuje :?: tzn ze tak jest super :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Tu nie chodzi o tolerancję ,ale o własną samoocenę .Nikt nie każe chodzić jak flejtuch -bo nie o to chodzi .Ale z umiarem i wyczuciem dobrego smaku.Przecież można mieć te swoje 50latek -być zadbaną i dobrze ubraną .Nie koniecznie w drogich butikach.
Oby nie przesadzać ...ubrać się -ale z dozą rozwagi .Bo panie o których pisałam na pewno tak na co dzień się nie ubierały.Nawet na tzw. tańce-idąc w swoim środowisku.
tu sie nie zgodze :shock: to moze byc nasza ocena - jesli pani dobrze sie czuje w tym stroju - to co nam do tego :| moze dlatego mam takie zdanie ze za granica widze ( panie jak klauny poprzebierane) babka ktora ma grubo po 80-ce nogi jak patyczki pomarszczone- bluzeczka to pepka i krociutkie szorty :o ale nikt nie zwroci na nia uwagi - bo rozne przebierance chodza- az w oczy kole ta cyrolandia :lol:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Pani Tereso -nie mieszkamy na zachodzie -dlatego taki widok lekko nas zniesmacza.Tam nikt nie zwraca na to uwagi bo tam jest inna mentalność ludzi.
Ale ma Pani prawo mieć swoje zdanie .Być może tam Pani mieszka i z tym środowiskiem jest Pani na co dzień.Tutaj natomiast są inne realia.I na każdy obraz "cyrkoladnii " ludzie mają inne wyobrażenie.
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocki.
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Reasumując temat ...moim zdaniem ważne jest to co w głowie a nie na głowie :D :D :D
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Drogie Panie a może chodzi o to w tym przejaskrawieniu i odbieganiu od normy żeby wybić się z tłumu i zwrócić na siebie uwagę-choćby na chwilę,na moment :!: a poza tym znając kobiety to przed wyjściem gdziekolwiek przeglądają się kilkakrotnie w lustrze i jeżeli stwierdzają że wszystko jest OK i samej sobie się podobają,dobrze czują w tym z :!: czy w innym to o co tu chodzi :?: inną sprawą jest odbiór tego stroju np. przez mężczyzn-bo ponoć panie ubierają i stroją po to by im się podobać :!: albo żeby sąsiadkę czy koleżankę z pracy przytkało albo udusiło z zazdrości i zawiści o to że ma się taką figurę,eleganckie ciuchy,modne uczesanie,nie potrzebny jeszcze :!: e makijaż do ukrycia pewnych oznak upływającego czasu,pachnie się seksownymi perfumami typu-chodź za...mną ;) ubiór ubiorem,ale zostaje jeszcze to tzw....coś co musi pomagać tym perfumom ;) Pozdrawiam Cieplutko Nocną Porą i stwierdzam nie tylko ja że Polki zawsze były piękne,dobrze się ubierały mimo kryzysów i niezbyt bogatych portfeli i dzięki Bogu pozostało tak dalej :!: Żal tylko że skończyło się lato i Nasze Panie coraz bardziej będą ukrywać swoje wdzięki pod coraz to większą ilością odzieży i nie będzie już można tymi urokami oka NACIESZYĆ :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: medi »

Kobiety ubierają się dla innych kobiet Andrzeju ,ale miło mi było wczoraj w kolejce do lekarza jak w oczach starszego pana wzbudziłam iskierki no nie będę się przechwalać ale chyba można było to nazwać zachwytem ;) :twisted:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Pewnie wziął cię za pielęgniarkę.
Niektórzy boją się zastrzyków :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: medi »

losmiel pisze:Pewnie wziął cię za pielęgniarkę.
Niektórzy boją się zastrzyków :lol: :lol: :lol:
Skoro rozmawiał ze mną baardzo uprzejmie ponad godzinę to chyba się mnie nie bał, co :?: :evil:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

A ja wkładam kiecusie i szpileczki i bawie się dzisiaj na ...weselu ;) :D :lol: :o
Do usłyszonka ,meczyku mi tylko żal......... :cry: :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

Oj, potańczyła bym sobie na jakimś weselisku :D ... ale nic mi się nie szykuje w najbliższym czasie :(
ODPOWIEDZ