Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Opis miejscowości uzdrowiskowych. Fotografie. Otoczka pobytów w sanatoriach. Nieco rozrywkowo, nieco turystycznie. Co warto zobaczyć, gdzie się rozerwać.
Dla mnie to taki nieco koszmarek za 10 milionów. Czy imponująca? Rzecz gustu…
Nie widziałam tam zbyt wielu pieszych i rowerzystów, za to miejsce stało się dzikim parkingiem.
o tak to chyba pomnik św. Jana Nepomucena, stojącego w pobliżu kościoła p.w. św. Jana Chrzciciela, nad rzeką Kamienną na skwerze przy skrzyżowaniu ul. Piotra Ściegiennego i Marysieńki Sobieskiej w Cieplicach , Gabo masz chyba rację.
Trafny odczyt.
Ja się tylko zastanowiłem nad podobieństwem z pomnikiem Św. Jana Nepomucena w Muszynie - też stojącego nad rzeką.
Jacyś patronowie mostów ?
„Według tradycji ludowej był świętym, który chronił pola i zasiewy przed powodzią, ale również i suszą. Dlatego figury Jana Nepomucena (nepomuki) można spotkać jeszcze dzisiaj przy drogach w sąsiedztwie mostów, rzek, ale również na placach publicznych i kościelnych oraz na skrzyżowaniach dróg.”