Poczekalnia na wyjazd w ....... 2024

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
BozenaiOlek
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2024 11:54

Re: Poczekalnia na wyjazd w ....... 2024

Post autor: BozenaiOlek »

Zbigniew165 .Dostałam przydział z mężem do sanatorium Bursztyn w Świnoujściu, podobno tam byłeś , mogę prosić garść informacji .pozdrawiam
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Zbyszek właśnie będzie polował na zwrot do Bursztynu w Twoim terminie :)
Gość

Post autor: Gość »

Mój urok osobisty nie zadziałał na odległość. Prośba była o kierunek Polańczyk, Iwonicz, a Panie raczyły przydzielić Sopot. Termin 17.09 do 08.10 taki jak był spodziewany, ale ten "Leśnik" ...
Zobaczymy jakie będą rezultaty narady wojennej.
Trzeba jeszcze jak zwykle zadzwonić na recepcję, popytać o kilka szczegółów, może nie będzie gorzej niż w buskim Mikołaju czy horynieckiej Bajce, choć tamte obiekty też różne opinie mają.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy

Post autor: GIENIA »

Kaziu , gdyby ten Leśnik na mnie trafił , ja bym się opiniami nie przejmowała .... jak wiadomo , ile ludzi , tyle opinii :) zadzwonisz , popytasz , podejmiecie decyzję :)
Chciałes Polańczyk , masz Sopot .... drugi koniec Polski :? ale termin fajny :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy

Post autor: Felice »

To jest właśnie mazowiecki oddział, a przydziały z czapy… koleżanka tydzień temu dostała Iwonicz na 18 czerwca. Niezły rozstrzał :lol:
Gość

Zaczęło się odnajdywanie plusów takiego a nie innego przydziału. Już ich sporo widzimy. Właściwie jest tylko jedna możliwość że skierowanie oddamy, ale to okaże się po rozmowie z recepcją.
Wkurza mnie tylko gdy czytam jak pięknie sobie ludziska wyprosili i czas i miejsce, a tu masz 🙁. Ale w zasadzie to ja namieszałem 🙂. Kilka dni temu gratulowałem komuś i wspomniałem, że nasz Oddział nie musi postąpić podobnie.
Jaskrawy przykład jak można coś wykrakać 😊
raf
Na forum od: 23 maja 2024 10:58
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: raf »

28.05.2024 Świeradów Zdrój - jedzie ktoś w tym terminie? Szukam transportu.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

Kazimierzu

a moze Tobie ZABRAKŁO troszkę Szczęścia

Posłuże się Przykładem
Mój Kuzyn zasugerował zlożenie Rodzicom wniosku sanatoryjnego ( oboje w przedziale 75+ )
Jako ,że SPRAWY pośredni wziął w swoje ręce
Sprawdził preferencje wujostwa
Rozpoczął telemarketing
Jednak ,aby osiągnac CEL zaczął około 12 dni przed dzwonienie do swojego oddzialu -ale Robil to po godzinie 13,30
Czyli czasie kiedy Zwroty pojawiaja się w systemie w Centrali
I udało mu się Polanica Wielka Pieniawa -poczatek czerwca 2 Osoby -NFZ Pomorski

Kolejna informacja w Naszym Śląskim -Koleżanka Mamy ma też tak upierdliwego syna jak ja i jedzie rownież na poczatku czerwca do Ustronia Równica
telefon rowniez wykonany prawie o 14
Jedyny Minus że Syn Pani musiał podjechac po skierownie -Ale tak sie umowili -chodziło o Pocztę i czas 6 czy 7 dni do wyjazdu

Zdaję sobie sprawę że Miejscowości Typu Krynica Kołobrzeg czy inne są Bardzo oblegane ale nawet dziś w Katowicach byl zwrot do Sanu w kołobrzegu
Gość

Ale ja nie mogłem Darku wziąć zwrotu, musiałem liczyć na przydział w normalnym trybie. Wyjazd w maju odpadał, bo kto by wszystko zasiał, posadził i o to zadbał?
Chcieliśmy wyjechać w normalnym trybie, tyle że najchętniej do Polańczyka, Iwonicza lub Rymanowa. Jest Sopot - niech będzie. Jeśli tylko będzie spełniony jeden warunek, o którym tu nie chcę głośno wspominać, to jedziemy. Termin jest OK, już będzie po sezonie, w wolnych chwilach będzie można zobaczyć wreszcie wszystkie ciekawe miejsca w Trójmieście. Byliśmy tam bardzo dawno i w sumie tylko kilka godzin, więc prawie się nie liczy.
Gość

Decyzja zapadła. Jedziemy.
I niech się dzieje co chce. Gorzej niż w świnoujskim "Kłosie" pewnie nie będzie, przynajmniej wszystkie zabiegi na miejscu.
Przenoszę się do innego działu, dzięki za towarzystwo i pogaduszki w poczekalni.
Wymarzonych wyjazdów życzę. 😊
ODPOWIEDZ