Walizka kurierem?

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Re: Walizka kurierem?

Post autor: Narewka »

Walizka odebrana w poniedziałek o 15 z Mazowsza, , dotarła wtorek o 15 do Polanicy, za 17, 49 zl.. A ja wygodnie i szybko samolotem do Wrocławia, potem 2 godziny autobusem do Polanicy i już mogę się kurować.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Narewko,zamówiony wczoraj zakup kurierem UPS o ósmej rano miałam w domu.
Nie każdy ma pecha i jak sama widzisz nie zawsze działa to źle? A jak podróż samolotem?
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

Samolotem trochę za krótko, za to potem szukałam dworca autobusów we Wrocławiu, ale udało się .
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No fakt,króciutko...od momentu zapięcia pasów całe 25 minut :D
Dworzec ? Trudno to teraz dworcem nazwać.Szkoda,ze nie spytałaś,wytłumaczyłabym dokładnie.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Ja mam chyba jakiegoś pecha do kurierów. Pierwszy raz w czerwcu wysłałam walizkę DHL-em. Nie było tanio, ale miało być szybko do 24 h. Walizka wysłana w poniedziałek na miejsce dotarła ok. godz. 17 w czwartek. Przy tym było jeszcze dużo zachodu z zapakowaniem, bo trzeba było ją włożyć w karton. Z powrotem wysłałam pocztą. Cena porównywalna, ale z opcją ostrożnie i wystarczyło zapakować ją w strecz lub worek foliowy. Walizka wysłana w poniedziałek o godz. 14 na miejscu była w środę rano. Tym razem postanowiłąm wysłać walizkę przez przesyłarkę. Procedurę załatwiłam szybko i sprawnie z paniami w firmie. Kurier z DPD miał walizkę odebrać w piątek między godz. 9 a 18. Poświęciłam dzień nie wychodząc z domu ani na krok żeby wysłać moją walizeczkę w świat ;) Co się okazało ...pan przewoźnik podjechał pod dom, rzekomo zapukał do drzwi i stwierdził, że nikogo nie było w domu. Nie wiem, czy ten pan pochodzi z dalekiego wschodu ;) bo nie wie, że trzeba nacisnąć dzwonek przy drzwiach, tym bardziej, że jest to piętrowy dom i domownicy mogą nie słyszeć cichego puknięcia. Wkurzona do granic czerwoności zawiozłam walizkę przed godz.15 w piątek na pocztę. Poszło sprawnie i miło, a moja walizeczka od wczoraj rano gości już w Krakowie ;) :) Nigdy więcej nie chcę mieć do czynienia z firmami kurierskimi. Dla mnie poczta jest niezawodna :)
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy

Post autor: Princi »

Smuteczek Rudasku :( ja nie miałam problemu ,wszystko poszło sprawnie i na pewno będę korzystała z ich usług :)
Ruda :kwiat: Ty po prostu nie masz szczęścia do kurierów.......za to gdzie indziej Twoje szczęście przekracza granice wszechświata :) ;)
Ostatnio zmieniony 08 lis 2015 20:02 przez Princi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Może to jak z kartami i z miłością :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

Dziękuję wszystkim raz dwa i wszystko wiem co i jak.
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: woytek »

Dobrym rozwiązaniem jest odsyłka do domu odzieży zabrudzonej po ok. polowie turnusu w zamian za dosyłkę świeżej,wychodzi taniej niż noszenie do pralni.Można też dzień przed odjazdem pośłać walize a samemu wracać z reklamówką
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nie wiem skąd się biorą Wasze złe doświadczenia z kurierami.Wczoraj moja walizka odebrana była o godzinie 16,zamawiałam nieco wcześniej,ale z centrali z Kielc miałam telefon z pytaniem czy może być nieco później.Dziś o godzinie 9.00 miałam telefon z Warszawy,że walizka już na miejscu w domeczku.Ponadto mam cały czas kontakt z miejscem,gdzie zamawiałam i gdyby potrzebna była jakakolwiek interwencja zawsze służą pomocą.Koszt mojej wieeelkiej walizki to 18.40 zł.
ODPOWIEDZ