Turnus rehabilitacyjny z dofinansowaniem z PFRON. (wyjazd)
-
Jadzia49
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 22 paź 2015 16:09
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Turnus rehabilitacyjny z dofinansowaniem z PFRON.
-
MaryKate
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 gru 2014 13:40
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 21 razy
- Podziękowano: 9 razy
-
Jadzia49
- Pomocny Kuracjusz

Nie wiem co jeszcze mogłabym dodać, gdyby ktoś miał jakieś pytania to proszę pisać, chętnie odpowiem. Pozdrawiam
-
forumowicz
Jak w takich warunkach wypoczywać i rehabilitować się?Jadzia49 pisze: Niestety trafiłam na okres gdzie w jednym weekendzie w ośrodku odbywało się wesele, więc najazd rodziny pary młodej zrobił spory zamęt, natomiast w drugi weekend była konferencja, gdzie też nie można było przejść spokojnie po korytarzu.
-
MaryKate
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 gru 2014 13:40
- Podziękował: 21 razy
- Podziękowano: 9 razy
-
Jadzia49
- Pomocny Kuracjusz

-
Katarzyna_123
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 24 wrz 2016 14:20
- Oddział NFZ: Mazowiecki
Przeszukałam forum, potem szukałam w necie. Znalazłam Rabkę Zdrój, ale ciężko się skontaktować z ośrodkiem, szukałam więc dalej.
Ostatecznie zdecydowałam się i jadę do Tuczna I(zachodniopomorskie, nad jeziorem). Cena świetna (1209), podobno są po remoncie. Będę miała jedynkę, tak jak lubię (ale dopłacam za nią).
Jednak dojazd mam beznadziejny... z przesiadką, czekaniem 2 godz na drugi pociąg... i 4,3 km do ośrodka.
Hmmm, Podobno wyjeżdzają po kuracjuszy na dworzec. Może ktoś będzie też jechał do Tuczna z Warszawy?:)
Juz zarezerwowałam, nie ma odwrotu!:)
Opinii o tym miejscu jak na lekarstwo, gdzies znalazłam info ze prowadzą turnusy od niedawna.
Zrobię zdjęcia i zdam porządną relację z pobytu!
Po ilu latach będę mogła liczyć na ponowne dofinansowanie? Trafi mi się to szczęście jeszcze kiedyś?
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 21
O dofinansowanie turnusu warto starać się co roku a jak będzie rozpatrzone zależy od wielu czynników. Nie będę tu wszystkiego przepisywał lub wklejał. Jest to ujęte w szczegółowych przepisach i bez trudu znajdziesz na różnych stronach www. Najbardziej rzetelna baza informacji oraz rejestr ośrodków i organizatorów turnusów jest na stronie Empatia MPiPS Zachęcam do zapoznania się z tymi informacjami aby w przyszłości korzystać z turnusów.Katarzyna_123 pisze:Po ilu latach będę mogła liczyć na ponowne dofinansowanie? Trafi mi się to szczęście jeszcze kiedyś?
Nie wiem czy będziesz zadowolona z wybranego miejsca turnusu, bo chyba lubisz odludzie nad jeziorem? Jeśli Twój wybór turnusu w Tucznie był spowodowany tylko niskim budżetem to warto szukać więcej. Na przykład dopłacając tylko ok. 100 zł mogłabyś spędzić np. 2 tygodnie w Lądku-Zdroju też w środku sezonu... A tego kurort reklamy nie wymaga...
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
-
Mazrena
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 14 sty 2017 16:54
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękował: 11 razy
- Podziękowano: 6 razy
W poprzednim roku tez składałam z mężem który ma 1 grupę i też nie przydzielono nam