Lądek Zdrój 23 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
aleks1101
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 09 sie 2016 20:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 0

Re: Lądek Zdrój 23 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny

Post autor: aleks1101 »

peonia56 pisze:Witaj Aleks , formalności związane z zakwaterowaniem wyglądają identycznie (NFZ, ZUS)
- zakwaterowanie zaraz po przyjeździe
- przydział pokoju, nr. stolika na stołówce,godz. posiłków
-wizyta u pielęgniarki ( ważenie, mierzenie ogólny wywiad )
-wizyta u lekarza, wstępne badanie i ustalenie rodzaju zabiegów
-w godzinach wieczornych otrzymujesz grafik rozpisanych zabiegów. (sobota do południa też )
ZUS--3 wizyty u lekarza
- zabiegi - 92
- spotkania z psychologiem - 8
-spotkanie z BHP-owcem - 1
Pozdrawiam i życzę Ci udanego pobytu :kwiat:
Dziękuję Ci bardzo za szczegółowe info. To już jakiś konkret :) Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Peonia,akurat w Lądku nie jest to takie jednoznaczne,stąd mój wpis. Część osób przyjmuje BOK,a część bezpośrednio pielęgniarki.
Pokój nie zawsze zaraz po przyjeździe.Z NFZ przyjęcia są od 14 i czasem trzeba czekać.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Felice :kwiat: w sanatorium byłam z NFZ i ZUS-u ,w obu przypadkach byłam przyjęta zaraz po przyjeździe do sanatorium, cała procedura przebiegała bardzo sprawnie. Myślałam ,że wszędzie jest tak świetna organizacja,ale z tego co piszesz Feli należy się liczyć z różnymi niespodziankami.
Pozdrawiam i przepraszam, że zainteresowanych wprowadziłam w błąd :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ależ przecież nic się nie stało.Po to tu jesteśmy by wymieniać się informacjami z różnych miejsc.
unana
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 sty 2015 21:06
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: unana »

Peonia56 super to opisałaś :) aż skopiowałam dla kogoś
OrtO 1234
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 cze 2016 08:48

Post autor: OrtO 1234 »

Z tymi przyjęciami do oddziału I i II to we wrześniu wyglądało trochę inaczej.
BOK obecnie mieści się w pawilonie I, tam też są przyjmowani kuracjusze z ZUS- którzy kwaterowani są w pawilonie nr II i z NFZ pawilon nr I.
Przyjęcia zaczynają się od 7.30 , ok godziny 7 stołówka podaje kawę , herbatę dla oczekujących w holu.
Po zwolnieniu pokoju i posprzątaniu automatycznie dostajemy klucz, jeśli pokój jest zwolniony dzień wcześniej lub z samego rana to może być to już po załatwieniu formalności (wniesieniu opłaty kasa jest w Pawilonie nr II, wizyta u pielęgniarki). Wizyta u lekarza ok godz 9-10.Przydział miejsca na stołówce przy pierwszym posiłku.
Jeśli chodzi o parking to przy WSZUR jest mało miejsc ( głównie dla osób posiadających karty) już w BOK proponują parking przy Moniuszki 1. Rada dla parkujących - na parkingach grasują zwierzątka które lubią różne przewody , więc radzę zakupić kostki do WC i umieścić przy silniku na czas postoju.
ODPOWIEDZ