polityka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Danka51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 paź 2017 12:22
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 2

Re: polityka

Post autor: Danka51 »

Moim zdaniem polityka jest bardzo sliskim tematem i admin powinien zamknąć ten temat.ponieważ jeszcze trochę i zaczniemy skakać do gardeł przegryzając kable i światłowody. Ludzie trochę kultury. Podobno 75% szczęścia leży w kompromisach.......niestety to do ludzi nie dociera. Wola się kłócić i sprzeczać o rzeczy na które naprawdę nie mamy wpływu.Amen. :( :oops:
Awatar użytkownika
ptaszyna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2014 17:45
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: ptaszyna »

Mam takie same zdanie jak Danka 8-) ....temat tutaj niepotrzebny...polityka nie jednego już poróżniła....
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Szanowny Admin panuje nad sytuacją i wciąż jeszcze cierpliwie i dokładnie obserwuje ten temat.
Zanim zamknie chce trochę poczytać ciekawych wypowiedzi aby bardziej poznać emocje niektórych Forumowiczów w tym temacie. Co do tego że zamknie nie mam wątpliwości bo przecież na tym Forum obowiązuje "tematyka sanatoryjna" :lol:
Awatar użytkownika
ptaszyna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2014 17:45
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: ptaszyna »

i słusznie ktoś zauważył że bezpieczniej jest pisać o dupie niż polityce.... zanim admin zamknie temat to sporo osób wyleje na siebie pomyje a po co ....
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,bardzo zdziwiony jestem wpisami poprzedników-nie zabieracie głosu w dyskusji-nie prezentujecie swojego zdania,a sugerujecie Adminowi by zamknął temat bo ludzie skaczą sobie do gardeł-gdzie to zauważyliście :?: :?: :?: bo jak na razie dyskusja jest na poziomie i bez obrażania :!: :!: jest to otwarte forum i każdy w cywilizowany sposób może wyrazić swoje zdanie i opinię-tym bardziej w tym temacie-Wy też piszecie w tematach Was interesujących i w Waszym guście-pozwólcie innym robić to SAMO :!: Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 93 razy

Post autor: Dzia_dek »

chetny pisze: (...)szkoda że niebawem znów wejdzie w życie słynne powiedzenie ( Mądry polak po szkodzie ) :( :( :(
"(...)Cieszy mię ten rym: "Polak mądry po szkodzie";
Lecz jeśli prawda i z tego nas zbodzie,
Nową przypowieść Polak sobie kupi,
Że i przed szkodą, i po szkodzie głupi."

[J. Kochanowski - Księgi Wtóre - Pieśń 5]
Danka51 pisze:(...)Podobno 75% szczęścia leży w kompromisach.......niestety to do ludzi nie dociera.
Nic bardziej mylnego z tym kompromisem. To tylko taki utarty slogan.
Żeby zaistniał kompromis to ktoś musi z czegoś zrezygnować, inaczej
coś stracić, a tego nikt po dobrej woli nie chce. I gdzie tu szczęście?

Nie zajmuję się polityką i nie lubię o niej dyskutować, ale jak już wszedłem w ten temat
i przeczytałem te wszystkie posty to napiszę tylko jedno zdanie. Może niezbyt grzeczne, ale szczere.
"Psy szczekają, karawana idzie dalej". Interpretacje pozostawiam do samodzielnego rozważenia.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

moderator pisze: 02 sty 2018 23:45 Bardzo proszę rozmówców, by szanowali siebie wzajemnie i umieli rozmawiać na temat i w sposób kulturalny. Dobrze wiemy, że przez lata istnienia forum NS, mimo paru prób, każda polityczna rozmowa kończyła się kłótnią towarzystwa i zamknięciem wątku. Proszę więc o:
- używanie kulturalnego języka zamiast plucia jadem,
- szanowania innych rozmówców i ich poglądów nawet jeśli nam nie odpowiadają,
- nie robienia osobistych wycieczek i udowadniania sobie wzajemnie kto komu co i za co;
Inaczej wątek zostanie zamknięty.
To jest odpowiedz czy zarzut w sprawie tego że temat nie mieści się w ramach FORUM :!: :!: :!: Tu Żyć Nam Przyszło w Kraju nad Wisłą i możemy rozmawiać jak w Temacie-Na Każdy Temat i pod-temacie RE Polityka :!:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

D.Zbyszku-zawsze ceniłem szczerość i prostotę :!: ..karawana karawaną-ale dobrze że te psy.....szczekają-a nie uciekają z podwiniętymi ogonami :!: Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 93 razy

Post autor: Dzia_dek »

Andrzeju podobają mi się niektóre wypowiedzi z tego tematu. M in. i Twoja wcześniejsza też,
ale zdaję sobie sprawę z tego, że to wszystko co tu napisano to "głos wołającego na puszczy". :(
Przeczytałem kilka artykułów do których linki zostały tu podane. Wiele z nich to zbór danych
statystycznych, a każdy kto chociaż trochę zajmował się statystyką to wie, że tymi danymi,
w wielu przypadkach, pewne zagadnienia można przedstawić w przeciwstawny sobie sposób.
A miałem za wiele tu pisać :roll: no ale na tym koniec w tym temacie. :?
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Polityka-nawet uprawiana w białych rękawiczkach zawsze będzie BRUDNA :!: :!: bo to jest polityka,a statystyka podobnie jak i Ekonomia może być przedstawiana jak komu jest wygodnie-Mnie By Wcale nie Przeszkadzało Kto Rządzi-Czerwoni,Zieloni,Pomarańczowi i innego koloru gdybym widział efekty tego rządzenia w portfelu w sklepi,aptece i na ulicy-a tak miało być pięknie-tylko nie dopowiedziano jeszcze.........kiedy :roll:
Zablokowany