Niepełnosprawni-Protest w Sejmie

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Ania52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 lis 2016 17:48
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Niepełnosprawni-Protest w Sejmie

Post autor: Ania52 »

Ja popieram protest niepełnosprawnych. Walczą o godne życie. Nie rozumiem, mamy tak dobra sytuację finansową i rząd nie chce wspomóc tych ludzi, tak strasznie pokrzywdzonych przez los.Jest mi wstyd za rząd.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Aniu , mnie tez jest wstyd i nie tylko za rząd ale i za kler . Pasibrzuchy rządzą naszym krajem , nakazują , zakazują . Moi drodzy , jeżeli mogę to proszę nie oceniajmy innych , czy rodzą chore dzieci , czy też nie . Nie nam to osądzać nie mamy tej mocy . Tam gdzieś , kiedyś zostaniemy osądzeni .Nie wiem jak ja bym się zachowała w takiej sytuacji . Jedno jest pewne , pomoc jest niezbędna . Nie taka jak proponują władze ale taka jak iej chcą potrzebujący. W tej formie , to po przysłowiowe pampersy droga jeszcze bardziej się wydłuży .
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Drogie Panie

Macie racje -Nie w 100 ale w 1000%
JEST Super wsadzono do więzien kolejnych malwersantów.
Przyznano Sobie jak i pociotkom urzedy
Przekazano dotacje na termy :)
Ksiądz opiekujący się w Szpitalu ma 2 x tyle co REZYDENT Ratujący Życie
Fakt Ksiądz też ratuje.
Tylko wtym samym szpitalu skoro w Polsce Pracuje tylu Cudzoziemców NIEMA POPA ?
Bo co im się nie nalezy.

Ale do sprawy dziś rządzący ściągnęli do Centrum Dialogu ZALEZNE od siebie Otganizacje i PODPISANO sami ze soba porozumienie
HIPOKRYZJA

Skoro Jest tak dobrze .
Niech rządzący podniosą Sławne 153 złote nawet do 200 czy 250 złotych.
Niech dadzą Obiecane ..500 złotych w gotówce

Zastanawiam się GDZIE jest poseł,który 4 lata temuu tak pomagał Niepełnosprawnym...pojechał szukać zekomo skradzionych gaci posłowi ..Jackowskiemu
Czy przygotowuje przemówienie dla Pięty coby zrzucać jak w Sparcie Inwalidów .

Jest tak dobrze .znowu dzis jeden lek nieznacznie droższy był w Aptece tylko 4,9 ale droższy w tej samej co w zeszłym miesiącu aptece.
Awatar użytkownika
Slodziak_2
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 kwie 2018 00:27
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Slodziak_2 »

Drogi Waldku

Osądziłeś mnie i wydałeś wyrok.
Niestety - troszkę się mylisz. Doskonale zrozumiałem napisany przez Ciebie tekst. Widzisz - zupełnie przypadkiem znalazłem się w tak bardzo podobnej do opisanej przez Ciebie sytuacji. Moje dziecko w wieku 3-ch lat było uczone wydawania dźwięków. Nie mowy tylko wydawania dźwięków. Kontaktu z nim praktycznie nie było więc mówienie, że nie znam takiego bólu jest troszeczkę niezbyt. Myślę, że to powinno Ci wystarczyć. Znając przypadek, który opisałeś - wiesz o czym mówię.
Zarzucanie mi braku szacunku przez wielką literę....cóż, tutaj nie będę komentował. Szacunek nie jest bowiem przywiązany do liter a szacunku do życia nabiera się w przypadku kontaktu ze śmiercią, czego nikomu nie życzę. Ja mam po prostu pecha, czy jak to nazwać i w momencie przyjścia na świat mojego pierwszego dziecka - życie mnie srogo doświadczyło. Moje dziecko 3 razy umierało. Dlatego wiem, jak cenne jest życie - każde życie.

Pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Słodziak , jest mi przykro , że musiałeś napisać to co napisałeś .............

Życzę Ci dużo zdrowia do opieki nad dziećmi i radości z każdego dnia :D

A pomoc w opiece nad niepełnosprawnymi dziećmi i tymi już dorosłymi dziećmi należy się bezdyskusyjnie i należy to do Państwa .
Awatar użytkownika
Slodziak_2
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Droga Bibi

Masz rację - taka pomoc powinna po prosu być a z nią jest naprawdę różnie.
Dla mnie jest smutnym to, co mogę usłyszeć z ust wielu ludzi. Niestety wiele osób daje się zmanipulować przez propagandę płynącą z radia i tv. Oczywiście każdy zmanipulowany jest święcie przekonany, że ON nie - to INNI. I właśnie taki obraz płynie także z tego forum. Temat - protest w Sejmie - co w zawartości? Wycieczki do PIS'u PO kleru, ojca, polityków itp itd. Z pewnością też zostałem przypisany temu czy tamtemu a ja po prostu jestem ojcem niepełnosprawnego dziecka. Moja duma osobista jest głęboko zakopana dzięki tzw ludziom dobrej woli. Spotkało mnie z tego powodu wiele "dobrego" i wiele "pomocy" doświadczyłem na własnej skórze. Nawet zostałem zwyzywany, leżąc w szpitalu, przez współspacza od najgorszych ojców na świecie (osoba ta nie miała dziecka) z zarzutami, że źle wychowuję dzieci. Typowy znawca - teoretyk.
Nawet w dniu dzisiejszym musiałem walczyć z GOPS'em o Specjalistyczne Usługi Opiekuńcze. GOPS powinien stać po mojej stronie a bronił organizatora SUO - firmę zewnętrzną, która wygrała przetarg na świadczenie SUO i tego nie robi.
Dziwi mnie podejście protestujących - jak chce się dobra swych dzieci - nie wygania się Pani Minister. Trzeba rozmawiać i twardo stać przy swoim.
Dziwi mnie, że rodzic dziecka niepełnosprawnego naraża to dziecko w imię pieniędzy. Ja bym tak nie potrafił. Dla mnie dziecko jest najważniejsze. I nie ma tutaj żadnego ale. Oczywiście - jak napisałem na wstępie - pomoc powinna być i każda pomoc jest potrzebna.
Widzisz - sam jestem również osobą niepełnosprawną i niestety - moje zdrowie jest już na wykończeniu. Jednak nie liczę się z żadnymi konsekwencjami dla mnie - dla mnie ważne jest dziecko a ja - cóż - jak się uda...
Nie mam czasu na politykę i się nią nie zajmuję a brak czasu na oglądanie tv i słuchanie radia sprawił, że sam analizuję to, co do mnie dociera.
Polecam

Pozdrawiam
lope123
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2017 14:15
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: lope123 »

"Dziwi mnie, że rodzic dziecka niepełnosprawnego naraża to dziecko w imię pieniędzy. Ja bym tak nie potrafił. Dla mnie dziecko jest najważniejsze. I nie ma tutaj żadnego ale. Oczywiście - jak napisałem na wstępie - pomoc powinna być i każda pomoc jest potrzebna.
Widzisz - sam jestem również osobą niepełnosprawną i niestety - moje zdrowie jest już na wykończeniu. Jednak nie liczę się z żadnymi konsekwencjami dla mnie - dla mnie ważne jest dziecko a ja - cóż - jak się uda...
Nie mam czasu na politykę i się nią nie zajmuję a brak czasu na oglądanie tv i słuchanie radia sprawił, że sam analizuję to, co do mnie dociera."

Ty niestety nic nie rozumiesz.
Awatar użytkownika
Slodziak_2
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Drog a/i Lope

Czego nie rozumiem?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Czegoś tutaj nie ROZUMIEM .

Jesteś na portalu od kwietnia 3 tygodnie pojawiłes się gdy pojawił się PROTEST .
Jesteś Rodzicem Osoby Niepełnosprawnej .
i odnosze Wrażenie po twych wpisach ,ze NIE POPIERASZ protestu bo.............
Bo nie pozwoliłbyś na Poniżanie Dziecka w celach Walki
ok siedź w domu i CZEKAJ może gdy ELYTA się obłowi dostaniesz jeżeli potrzebujesz coś najlepiej w formie rzeczowej.

NIE NALEZY POPIERAĆ bo ci Ludzie w Sejmie coś uszczkną może nie dla Ciebie -ale dla Innych.
Moze ten Kuba pójdzie ze znajomymi do ..KINA -o ile będzie przystosowane.
Może ten Kuba z Sejmu wybierze się do Zakopanego na Krupówki a NIE będzie siedział w domu jak w Klatce bo brak windy czy odpowiednich schodów.

W zeszłym roku Polska się pdniecała bo dwie matrony jeździły do Watykanu a pod Nosem Ojciec nosił na 3 piętro schorowaną Dziewczynkę .
To Franciszek zasponsorował Windę -wózek
Co Zrobiłi rządzący NIC.

Polska jako jeden z nielicznych krajów nie ma OPIEKI dla Niepełnosprawnych
TAK wina TUSKA i 8 lat.

Dziś jest Niedziela czy w którym kolwiek Kościele będzie Zbiork ana Wakacje dla Niepełnosprawnych ????
Nie będą kolejne na Caritas lub kolejne ocieplenie elewacji
HIPOKRYZJA Sukienkowych

Protest w Sejmie powinien TRWAC i Powinien być zaostrzony o KILKA Tematów
Skoro jest tak dobrze i co niektórzy wakacje mają w kwietniu aby ładnie się opalic tu i tam dla Kamer
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Słodziak piszesz że nie popierasz protestu,że nie naraziłbyś dziecka ...
Ale twierdzisz że pomoc jest potrzebna...to może powiedz jak rozwiązać ten problem nie dostrzegany przez decydentów.
Siedząc w domu i nie robiąc nic? Ty nie narazisz,skrytykujesz,ale chętnie sięgniesz po to co wywalczą. Jeżeli nie ma innego wyjścia to wszelkie środki są dozwolone.
Zablokowany