Z życia pewnej kamienicy :)

W tym miejscu możecie prezentować swoją twórczość niekoniecznie związaną z pobytem w sanatorium choć i taka mile widziana.
Regulamin forum
Proszę by każdy nowy wątek rozpoczynał się wierszem. Najlepiej by to był wiersz autora wątku, ewentualnie wiersz na temat sanatorium.
Uwaga! Jeśli wstawiacie czyjąś twórczość, pamiętajcie, że powinniście posiadać zgodę autora lub właściciela praw na publikację. To bardzo ważne.
Proszę też by nie tworzyć tu wątków, które bardziej pasują do działu "Na każdy temat". Niech ten dział będzie wyłącznie związany z twórczością sanatoryjnych poetów :)
Poza tym obowiązują wszystkie zasady z regulaminu ogólnego pisania postów na forum dostępnego tu http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/vi ... p?f=2&t=10
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Re: Z życia pewnej kamienicy :)

Post autor: BozenaMat »

Florka pisze: 21 lis 2018 18:55 Może też coś kiedyś dopiszę..
Dziękuję Florko........ :kwiat: …..troszkę się spłonię za te Twoje pochwały :oops: :)
Ale było by super, gdybyś wymyśliła jakąś historyjkę o Marianku i tu wstawiła. Właśnie tak powstały te wcześniejsze teksty. Ktoś coś napisał, inna osoba pociągnęła temat i… powstało sporo historyjek o Marianku. Ta o Sanatorium to już teraźniejsze moje dzieło. Myky mnie natchnął :D

ANDY……… może coś jeszcze będzie, może Florka coś dopisze ??…. Zobaczymy. Temat Marianka otwarty :D

Myky…….. Matko jedyna, ależ się narobiło. Ty się opanuj, bo wiesz… ta kaszanka i związek….. to tylko sanatoryjny. Trza razem wyjechać :D Ja już złożyłam nowy wniosek, a Ty?? ;)

Cygano ……. Cieszę się, że te żartobliwe opowiadanka się spodobały :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Bozenko zrobię co w mojej mocy ale to tego poziomu lekkości słowa mogę nie doskoczyć. Weekend tuż tuż...czasu więcej. I wiesz...cieszę się, że jesteś tutaj z nami. Szczerze. 💝
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Bardzo dziękuję Florko, ale przeceniasz mnie......... ot taka tam pisanina........ :)
I też się cieszę, że trafiłam na to Forum. Lubię tu bywać....... taka odskocznia od szarości dnia :) I jak coś napiszesz, to wstawiaj...... może dasz mi pomysł na nowe przygody Marianka :D
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz

Post autor: malgorzatas »

Zbliżają się święta. ...jak je spędzi Marianek :D :?:
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hymmmmm ....... :roll: :?: :?: Mówisz Małgosiu święta? Trza coś pomyśleć, w co ubrać Marianka :D
Czasu jest trochę....... może pomysł się wykluje :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Florko jak dopiszesz, będziemy mieli dodatkowy temat do porównań :lol: i tak będzie się nasze życie przeplatało między realem a sanatorium,
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Uwaga............ Uwaga.......... Uwaga........... !!!!!!!!!!!!

A teraz mała zabawa dla tych, co poczytują te humorystyczne historyjki o przygodach lokatorów szczecińskiej kamienicy. Kto odgadnie cóż to przytrafiło się z telefonem Marianka i Viky nie mogła się do Niego dodzwonić? Kto wymyśli przygodę z telefonem??

A warto wziąć udział w zabawie, bo dla osoby, która odgadnie zagadkę będzie super nagroda. A jaka? Uwaga!!!…. Uwaga!!!…. Otóż Bożenka będąc w Sanatorium znalazła tę kudłatą, wściekle czerwoną pacynkę Marianka, która Mu w uzdrowisku zaginęła i przywiozła do Szczecina. Marianek w swej dobroci serca postanowił ją przeznaczyć na nagrodę (brawo chłopino) więc czeka u mnie.

No to teraz czekam na Wasze typy, co też stało się z telefonem Marianka. Ja wiem…….. powiem później. :D

No to start……… zaczynamy zabawę. :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Mamy to...napisałam historię komórki Marianka. Na papierze póki co...poczekajcie do wieczora. Oszczędzajcie debiutantowi krytyki.
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Super Florko.......... :kwiat: ....... czekamy i tu nie chodzi o krytykę... ale fajną zabawę.

Mam nadzieję, że inni też dołączą do zabawy. Nie musi to być opowiadanie, ale typy.... co Marianek zrobił z telefonem :)
No zaglądacze..... nie kryć się. Napiszcie, co mogło przydarzyć się Mariankowi :) Bawmy się :)

Ja mam już historię Mariankowej komórki... ciekawa jestem czy ktoś wpadnie na podobną przygodę :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Na mnie musicie trochę poczekać, bo uczę się oddychać przez nos, a oddech i woda to najważniejsze w życiu :lol:
ODPOWIEDZ