Zintegrowany Informator Pacjenta
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 12 razy
- Podziękowano: 70 razy
Re: Zintegrowany Informator Pacjenta
Jak wiecie a będąc czynnym uczestnikiem portalu NS muszę mieć jakieś schorzenia i okazuje się ,
że NIE WSZYSCY LEKARZE lub ich księgowi są UCZCIWI
Opisywałem tak mój pobyt jak i DOPISANIE KILKU diagnostyk nie wykonanych podczas pobytu w miejskim szpitalu tutaj Mogę już oficjalnie Napisać bo Szpital ZWRÓCIŁ WYŁUDZONĄ kwotę ponad 7 500,00 zł .
Dodatkową wizytę ,która nie miał miejsca u Stomatologa -Była Diagnostyka w ZIP było ..Leczenie kanałowe!!
czy ostatnio na Moje konto były wypisane leki ,których NIGDY NIE PRZYJMOWAŁEM i przyjmować NIE BEDE MÓGŁ
Polecam zwłaszcza rubrykę refundacja leków.
Czy czuję się DONOSICIELEM ???
NIE
Bo z kwoty Mojego leczenia ,które jest i tak Bardzo drogie zniknęło ponad 10 000 złotych
i na dziś jest to kwota poniżej tak 250 000,00 złotych
Oczywiście zdaję sobie sprawę ,że Świata nie zbawię ,ale owe 10 000,00 zł pojawiły się ponownie w NFZ i zostaną spożytkowane na potrzebujących lub zostaną ponownie zawłaszczone przez Co niektórych , którym lepią się ręce ..medyków lub ich księgowych
Darek jak Ty łatwo oczerniasz ludzi , skąd wiesz że to księgowa zawłaszczyła te 10 000,00 zł . Skąd wiesz że środki te trafiły lub trafią do prywatnej kieszeni ."darek"
............Oczywiście zdaję sobie sprawę ,że Świata nie zbawię ,ale owe 10 000,00 zł pojawiły się ponownie w NFZ i zostaną spożytkowane na potrzebujących lub zostaną ponownie zawłaszczone przez Co niektórych , którym lepią się ręce ..medyków lub ich księgowych
Jak nie korzystałeś z leczenia to prawidłowym jest, że środki te wróciły do NFZ i zdjęte zostały z Twojego konta .
Zastanów się nad tym co napisałeś "zawłaszczone przez Co niektórych , którym lepią się ręce ..medyków lub ich księgowych"
- Ida
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 sie 2010 11:08
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 13
- Podziękował: 1 raz
- darek
- Przyjaciel forum

anusia153 pisze:Darek jak Ty łatwo oczerniasz ludzi , skąd wiesz że to księgowa zawłaszczyła te 10 000,00 zł . Skąd wiesz że środki te trafiły lub trafią do prywatnej kieszeni ."darek"
............Oczywiście zdaję sobie sprawę ,że Świata nie zbawię ,ale owe 10 000,00 zł pojawiły się ponownie w NFZ i zostaną spożytkowane na potrzebujących lub zostaną ponownie zawłaszczone przez Co niektórych , którym lepią się ręce ..medyków lub ich księgowych
Jak nie korzystałeś z leczenia to prawidłowym jest, że środki te wróciły do NFZ i zdjęte zostały z Twojego konta .
Zastanów się nad tym co napisałeś "zawłaszczone przez Co niektórych , którym lepią się ręce ..medyków lub ich księgowych"
Anusia153
Pragnę Cie oficjalnie poinformować ,że zdaję sobie sprawę ,że wiem co to jest OCZERNIANIE czy pomówienie kogokolwiek.
Jako jeden z nielicznych na tym portalu jestem Osoba Znaną tak z Imienia jak i Nazwiska -kwestia dotarcia do mnie to kilka minut czy godzin -wiele osób miało przyjemność mnie poznać.
NIGDY nie miałem zamiaru kogokolwiek KŁAMAĆ a to co piszę jest poparte Faktami
FAKT
Wiele osób zastanawia się jak Muszę mieć barwne Życie!!
Sam wielokrotnie zastanawiałem się co wydarzyło się w Moim krótkim bo 50 letnim żywocie
Tak niemożliwe ,ale PRAWDZIWE
Wracając do tematu
Podam kilka faktów
ZiP-a za namowa medialną mam od lipca 2013 roku ( pisałem o tym na forum)
a ŻE JESTEM DOCIEKLIWY bardzo zainteresował mnie pewien wypis;
Czerwiec 2011 rok - Pogotowie ratunkowe - Kwota -RYCZAŁT
w tym samym dniu w Szpitalu Miejskim do którego mnie dowieziono o godz 0,30 !! czekałem ,aż pojawi się lekarz dyżurny ( POTWIERDZONE w NFZ przez Zespół karetki do godz 4,50!!) i wypis na własne ..Żądanie około godz 7,30!!
wykonano wg specyfikacji w ZiP i przesłanej do NFZ tyle procedur ile wymaga około 3-4 dni pobyt w klinice
Otóż wykonano Mi min
Echokardiograf serca - pomimo ,że w tym Szpitalu nie ma czy nie było Kardiologa !
Wydolnościowe w godzinach nocnych ( tego nawet u Religi w Zabrzu nie robią )
Rezonans magnetyczny !!
Pełną analizę krwi moczu i nawet..kału
oraz wiele innych Badań
A sprawa wygląda następująco ;
Posiadam w domu teczkę z ostatnim 10 pobytami w Szpitalach /Klinikach wśród nich są i te tzw ważne wypisy świadczące o pewnych znaczących wydarzeniach dotyczących stanu mego Zdrowia ( Jest min wypis o wszczepieniu Dyfybliatora CZY POTWIERDZONE PEWNE SCHORZENIA oraz analizy krew, morfologia etc )
Lekarz gdy stanowczo zażądałem wypisu pomimo ,że oprócz EKG i sprawdzenia ciśnienia przez panią Pielęgniarkę pielęgniarkę NIC nie zrobiono bardzo ..ociągał się z wydaniem Moich dokumentów.
To był czerwiec 2011 rok
zip-a miałem od VII-2013
Dokładnie zacząłem się mu przyglądać w XII-2013 w styczniu na Druku ,który jest w zakładce złożyłem Zawiadomienie
-Były procedury z Pogotowiem Ratunkowymi kilka krotne wyjaśnienie z NFZ i od XI 2014 pobyt w owym szpitalu czyli te kilka godzin miast 7581,00 złotych zmalał do 381,00 zł
Oprócz Pobytu zgłosiłem owe leczenie kanałowe zębów również zwrot leczono ..innego Woźniaka a wypisano 2 rachunki !!
Ja nikogo nie posądzam BROŃ BOŻE oczerniam Służbę Zdrowia czy inne służby ,ale ktoś coś sobie napisał a że na jego drodze pojawił się dociekliwy Darek MIAŁ PECHA
Osobiście a powtarzać to będę NADAL KTOŚ widząc TYLE schorzeń postanowił Sobie coś dorobić może były to Krasnoludki.
Oczywiście NFZ wystosował pismo z podziękowaniami
- aqula
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
A co do nieprawidłowości one zdarzają się wszędzie, można to wyjaśnić. Jedno z powiedzeń mówi "Nie myli się kto nie robi nic" i trzeba brać to pod uwagę
Darek a kto mówi że kłamiesz , że są nieprawidłowości czy pomyłki w różnych instytucjach czy w służbie zdrowia to nie ulega wątpliwości .darek napisał(a):
Anusia153
Pragnę Cie oficjalnie poinformować ,że zdaję sobie sprawę ,że wiem co to jest OCZERNIANIE czy pomówienie kogokolwiek.
Jako jeden z nielicznych na tym portalu jestem Osoba Znaną tak z Imienia jak i Nazwiska -kwestia dotarcia do mnie to kilka minut czy godzin -wiele osób miało przyjemność mnie poznać.
NIGDY nie miałem zamiaru kogokolwiek KŁAMAĆ a to co piszę jest poparte Faktami
Bez względu na to Kim jesteś czy jesteś "Osoba Znaną tak z Imienia jak i Nazwiska" czy zupełnie anonimową jest dla mnie bez znaczenia , z tą częścią Twojej wypowiedzi i tak się nie zgadzam "zawłaszczone przez Co niektórych , którym lepią się ręce ..medyków lub ich księgowych".
Na tym dyskusje z Tobą w tej kwestii kończę
- darek
- Przyjaciel forum

Pieniądze Zostały ZWRÓCONE a Lekarz NIEOPATRZNIE zawładną Sobie czyjąś Prace( PRZEPISUJĄC WYNIKI ) wpisując do raportu dla NFZ ..i POBIERAJĄC pieniądze
Dla MNIE Tak On jaki i Osoba wysyłająca w/w dane są ni mniej ni więcej ZłODZIEJAMI
Brzydzę się kradzieżą
Pozdrawiam
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękował: 25 razy
- Podziękowano: 106 razy
Ponadto mimo wielu próśb Admina używasz Darku wielkich liter,pewnie chodzi o podkreślenie ważności tej części wypowiedzi.
Ale to już pisano niejednokrotnie,wielkie litery to krzyk....więc nie wywrzaskuj nam swoich podejrzeń - trafnych,czy też nie...nieważne.
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
ZIP a wiekie litery...
Jego wypowiedzi nie odbieram jako krzyku ale jako głos protestu.
Aczkolwiek zgadzam się z wytycznymi Admina, że takie pisanie jest łamaniem pewnych reguł.
Więc pozostanie pisać Darkowi z własną korektą tekstu - zanim kliknie wyślij...
Albo potwierdzenie zdalnej diagnozy o uszkodzonej klawiaturze - więc mogę zaoferować takie urządzenie które pozostało u mnie po wykonanym remanencie...
- agunia3
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
- Staż sanatoryjny: 3
Najważniejsze, że cała reszta się zgadza