Stalowa Wola Poradnia Leczenia Osteoporozy i narządu Ruchu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
haber
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 lut 2014 19:45

Re: Stalowa Wola Poradnia Leczenia Osteoporozy i narządu Ruc

Post autor: haber »

Witam forumowiczów. Jutro minie pierwsza połowa pobytu w ośrodku, więc będzie okazja, by dokonać podsumowania tego okresu. Dokonam subiektywnej oceny wyszczególniając plusy i minusy "Stalówki". Jeśli w swej ocenie coś pominę to proszę o dokonanie korekty.
haber
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Ocenię ośrodek opisując mankamenty i zacznę od minusów, jest to moja subiektywna ocena. 1)Mimo posiadanego adresu miałem kłopoty z trafieniem na miejsce, a kiedy już byłem przed budynkiem to najwidoczniejszy napis był szyldem "Apteka". Na samym budynku brak jest jakiejkolwiek tablicy informującej, że w kompleksie znajduje się sanatorium. W rozłożystym budynku jest wiele wejść, lecz są nie opisane i zanim trafiłem do prawidłowego, to obszedłem budynek dookoła. To niby nic wielkiego, ale kiedy masz ze sobą spory bagaż ma to znaczenie. Kiedy pytasz spotkanych miejscowych, nikt nie wie że w tym budynku jest sanatorium. Oczywiste jest że dobry opis jest konieczny. Rozumiem że to dopiero drugi turnus funkcjonowania sanatorium i odpowiednie tablice informacyjne niebawem się pokażą. Do tego czasu stawiam za to minus, bo wystarczy tablica i pokazany kierunek do rejestracji. C.d.n.
haber
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witam forumowiczów. W piątek 14 lutego według zapowiedzi pani organizatorki z ośrodka będzie przesunięta kolacja na godzinę 17. Po kolacji udamy się do Domu Kultury gdzie będziemy odbiorcami specjalnie przygotowanego programu artystycznego. Moim zdaniem "spotkanie z kulturą" wpisane w program pobytu to miłe urozmaicenie. Po tym wydarzeniu wracamy do siebie na wieczorek taneczny, który odbędzie się na piętrze w holu budynku . To nastąpi jutro, a dziś zmagamy się kolejny dzień z przydzielonymi zabiegami.
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 sty 2013 11:15
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: dziunia60 »

Witaj Haber,warto było trochę powalczyć ,cieszę się że macie tyle atrakcji. Napisz jeszcze coś o zabiegach czy jesteś zadowolony i co szczególnie byś polecał.
Jula
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 lut 2014 11:21

Post autor: Jula »

Ja też dostałam skierowanie do Stalowej w Woli a kiedy jedziesz? Ja 25.02.2014. Czy ktoś ma jeszcze ten termin?
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jula pisze:Ja też dostałam skierowanie do Stalowej w Woli a kiedy jedziesz? Ja 25.02.2014. Czy ktoś ma jeszcze ten termin?
Ja też 25 lutego a skąd jedziesz?
haber
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witam, zabiegi są przydzielane po konsultacji z lekarzem i jest ich naprawdę sporo. Jak wspominali forumowicze wcześniej, wszystkie są w tym samym budynku, łącznie z basenem. Każdy kuracjusz otrzymuje je stosownie do swego schorzenia, a sprzęt jest dobry, bo placówka się w tym specjalizuje. To wszystko oceniam na duży plus również personel, który jest wyjątkowo życzliwy i pomocny. Warto dodać, że nawet w soboty do południa mamy zabiegi. Rzadko tak się zdarza w innych miejscach. Nowe sanatorium, specjalistyczny sprzęt, fachowy personel, wszystko w jednym budynku - czego można oczekiwać więcej?
Awatar użytkownika
gorkaa
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lip 2010 10:57
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: gorkaa »

A ja jestem właśnie w Stalowej Woli,moźe załapię się do was na kolację?
Jula
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 lut 2014 11:21

Post autor: Jula »

Ja jadę z Warszawy a Ty?
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

gorkaa pisze:A ja jestem właśnie w Stalowej Woli,moźe załapię się do was na kolację?
Gorkaa,trzeba było pójść na tą kolację i sprawdzić gdzie ten Slaweq zaginął,może jak wszedł pierwszy raz do kriokomory to już z niej nie wyszedł bo w ogóle się nie odzywa,Tylko Haber zdaje relacje na bieżąco i dotrzymuje nam towarzystwa.Pozdrawiam Stalową Wolę i pamiętaj Gorkaa że my jesteśmy umówine. :kwiat:
ODPOWIEDZ